Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 17, 2011 9:58 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Joarkadia, proszę, napisz, że to żart z Twojej strony z tym wychodzeniem kotów. 8O
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon sty 17, 2011 10:22 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Niestety ,Asia chyba nie żartuje :strach:
Kiedy rozpoczyna się sezon działkowy moje kociaki wyjeżdzają w każdy weekend i wakacje z nami na działkę.Działka bezpieczna,bez jeżdzących alejkami samochodów a i tak całymi dniami martwię się o nie.
W Wawie mieszkam na parterze,ale do głowy by mi nie przyszło wypuszczać je na podwórko.
Mam kotkę,która kiedyś była w domu wychodzącym i wychodząc na spacer z sunią zabierałam ją ze sobą.Któregoś razu nie chciała wrócić i zniknęła na cały dzień,dopiero w nocy się pojawiła,była bardzo wystraszona i od tamtej pory Karolinka nie chce już wychodzić.Obie dostałyśmy nauczkę. :(
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Pon sty 17, 2011 10:36 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Ja mam nadzieję, że Asia pisze w czasie przeszłym :? . Na wychodzenie Rademenesa bardzo wpływu nie ma ... ale liczę, że Jej koty już nie wychodzą.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon sty 17, 2011 19:43 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Pisałam w czasie przeszłym o sytuacji sprzed prawie 2 lat.... Wtedy miałam takich lokatorów, którzy chyba robili mi na złość i wręcz wypuszczali kociaki na dwór... Teraz ta sytuacja nie występuje, choć kociaki nie są z tego zadowolone, łowy się skończyły. Po niektórych takich zdobyczach sama odchorowywałam grzebanie pogryzionych ptaszków. Dwukrotnie leciałam ze wszystkimi do weterynarza po tabletki na przeczyszczenie organizmu :? tak na wszelki wypadek, choć raz Garfildek wymiotował po swojej zdobyczy.... . Teraz praktycznie zabiłam okno na stałe i wietrzę tylko gruntowo gdy kociaki są zamknięte w łazience - co też ich nie zachwyca... Mój lokator czasami jednak nie zauważa, że oprócz Rademenesa wypuszcza Garfildka - wtedy jednak ja lece w kapciach na drugą stronę bloku i kociak przychodzi bez problemu. Co do wychodzenia Rademenesa nie mam nic do gadania - jest to kot mojego lokatora i mimo, że ma kłopoty z nerkami wypuszczał go nawet jak było - 12 na dworze 8O :evil: :evil: :evil: Mówiłam mu, że to niezdrowe dla kociaka, ale jakbym rzucała grochem o ścianę, bo przecież kociak jest do tego przyzwyczajony :strach: (jego słowa!!!). Na szczęście Rademenes zawsze wraca i potem chowa się u mnie w pokoju, zakopie w koc i śpi jak zabity
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pon sty 17, 2011 19:45 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Cukierek bardzo prosi o trzymanie kciuków w sobotę od 15 - ma wizytę przedadopcyjną :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pani ma już kotkę, niedawno pożegnała kocurka, jest jeszcze psina uwielbiająca kotki i dwójka dzieci, które wiedzą, że kot to nie zabawka.
A w niedzielę będzie odjajczenie :strach:

joarkadia

Post » Pon sty 17, 2011 20:01 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

No to super, że się ruszyło :-) Może zamiast lawiny telefonów i maili będzie jakaś jedna konkretna osoba :ok: My już całym stadkiem 3mamy kciuki, oby się udało i Cukierek powędrował do, swojego już, domku.

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Pon sty 17, 2011 21:24 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Trzymam kciuki za wspaniały dom dla Cukierka! :ok: :ok:
http://www.otwock.toz.pl
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Od: Nie wrz 05, 2010 21:32

Post » Pon sty 17, 2011 21:27 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

:ok: za odjajczenie i :ok: :ok: za wizytę :!:

alix76

Post » Pon sty 17, 2011 21:59 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

O pozbycie się nabiału jestem spokojna - i chyba już najwyższy czas, bo dziś kociak zdecydowanie próbował zostawić swój ślad na mojej bluzce, którą ściągnął z suszarki :mrgreen:
Pani bardzo lubi zwierzaczki, wszystkie które miała i ma są wzięte z adopcji, więc jeżeli tylko Cukierek okaże się łaskawy dla nowej Dużej ..... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

joarkadia

Post » Śro sty 19, 2011 20:06 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Pan Ryś zaczyna rozrabiać :mrgreen: ale ucieka od Cukierka w panice. Mały rządzi w całym domu, lata z podniesionym ogonem i warkotem w gardziołku a Ryś przed nim ucieka i ustępuje mu miejsca profilaktycznie :ryk:

joarkadia

Post » Śro sty 19, 2011 20:09 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Twardziel :twisted:

alix76

Post » Śro sty 19, 2011 20:10 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

alix76 pisze:Twardziel :twisted:

I Ryś i Cukierek to twardziele!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Nie sty 23, 2011 12:30 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Jak wizyta przedadopcyjna Cukierka? Bo to chyba w sobotę miało być? Napisz, bo już palce bolą od trzymania kciuków :mrgreen:

mrkevka

Post » Nie sty 23, 2011 13:00 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Pan Cukier pojechał wczoraj na wizytę przedadopcyjną na białołękę....
Piękny dom, dwie dziewczynki, które wiedzą, że kot to nie zabawka, dwa pieski bardzo przyjaźnie nastawione i kotka szara, bardzo spokojna i nieśmiała.
Cukierek schował się w wielkim drapaku i bał się wyjść. Na widok psa wsadzającego tam pyszczek (pies wabi się Łobuz , a grzeczny bardzo :wink: ) Cukier zaczął warczeć jak budzik, tylko nie przestawał dłużej niż standardowy budzik :mrgreen:
Pewnie czuł się tylko na moich rękach, ale potem łaskawie pozwolił się wziąść na ręce kolejno Pani i obu dziewczynkom :D Co prawda nie mruczał jak to tylko on potrafi, ale zachowywał się naprawdę już grzecznie.
Za to dziś zaczął szaleć - dziś ma odjajczenie .... Od wczoraj siedział tylko ze mną w pokoju aby nie poszedł do miseczki, więc nie był zachwycony. Dawał się brać na ręce, układał się na na ramieniu albo za plecami i miauczał przeraźliwie przez całą noc i ranek :twisted: w tęsknocie jak doszłam do wniosku za kotami!!!! Taki szał radości jaki zrobił na widok reszty kociaków rzadko spotykany 8O nie wiedział którego pierwszego witać :mrgreen:
A dziś na pokład trafi kolejny szósty kot - czarno biały maluch.... i w ten sposób będzie rudo czarna równowaga - po 3 każdego koloru :ryk:

joarkadia

Post » Nie sty 23, 2011 13:21 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Czyli Cukierek po odjajczeniu ma już domek?

mrkevka

[poprzednia][następna]