BUBU 2 MA CUDOWNY DS U KATARZYNY1207 [*]ŻEGNAJ BUBU:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 30, 2010 10:47 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

katarzyna1207 pisze:Bubuś tak całkiem stresa się nie pozbył, ale jest poprawa ..Dzisiaj noc przespałam, bo było gorąco i Bubuś "urzędował" na balkonie ...No i szko przeżyłam - dzisiaj pierwszy raz przyszedł do mnie w nocy na łóżko, poleżał trochę na podusi i pomruczał...łaskawie zezwolił na pogłaskanie się :mrgreen: Do tej pory łóżko służyło tylko jako odskocznia na parapet ... Może już będzie tylko lepiej?

Ooo kurde,Nasze Słoneczko na poduchę przyszło,ale superr.Ale mi się gęba cieszy.Łoo teraz to już tylko będzie lepiej

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro cze 30, 2010 10:49 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

mar9 pisze:
atla pisze:
katarzyna1207 pisze:Bubuś tak całkiem stresa się nie pozbył, ale jest poprawa ..Dzisiaj noc przespałam, bo było gorąco i Bubuś "urzędował" na balkonie ...No i szko przeżyłam - dzisiaj pierwszy raz przyszedł do mnie w nocy na łóżko, poleżał trochę na podusi i pomruczał...łaskawie zezwolił na pogłaskanie się :mrgreen: Do tej pory łóżko służyło tylko jako odskocznia na parapet ... Może już będzie tylko lepiej?

:ok: no będzie lepiej! to się nazywa witamina M :mrgreen: :1luvu:

i to w duuużeeeejjjj dawce :mrgreen: :1luvu: :mrgreen:

Mar9 wyrwałaś mi to niejako z ust,bo czytając po kolei wcześniejsze posty,miałam zacytować i napisać tak samo ino inne ikonki

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro cze 30, 2010 12:33 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

No to jak Bubliński juz na łózio i poduchę przychodzi to będzie z niego miziadło :1luvu: Super !
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro cze 30, 2010 16:57 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Joluka dobra kobieto - dziękujemy za wpłatę :1luvu:

Natenczas Bubusiowy Feliway i kilka saszetek zostały sfinansowane przez dobre dusze forumowe ...
I mam pytanie- czy ma sens włączanie Feliway'a (nareszcie wiem jak się prawidłowo nazywa :oops: ), jeżeli cały czas w tym pokoju jest otwarty balkon?? - musi być otwarty bo gorącooooooooo ...w nocy też ..
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Śro cze 30, 2010 19:38 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

katarzyna1207 pisze:Joluka dobra kobieto - dziękujemy za wpłatę :1luvu:

ależ polecam się kobieto znacznie lepsza niż ja! - i sorry, że tak późno... :oops:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro cze 30, 2010 20:20 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

joluka pisze:
katarzyna1207 pisze:Joluka dobra kobieto - dziękujemy za wpłatę :1luvu:

ależ polecam się kobieto znacznie lepsza niż ja! - i sorry, że tak późno... :oops:

:mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Śro cze 30, 2010 20:26 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Dzisiaj do Bubusia wdarł się Parys - biedak chyba zapomniał, że JEGO pokój i miejscówka pod łóżkiem zajęte przez ciało obce :mrgreen: I myślałam, że się posikam ze śmiechu (niestety aparatu nie miałam w gotowości), jak koci macho - samiec alfa (znaczy się Parysek) na "paluszkach" wychodził po centymetrze spod tego łóżka .. i chyba nawet nie oddychał :ryk:
A teraz Kropencjusz z Bubusiem siedzą na parapecie - tyle że jeden od środka, a drugi z zewnątrz... i udają, że fffcale się nie widzą przez tę szybę... :wink: No fakt, szyba mocno zapluta po kocich polowaniach na muchy ... ale nie aż tak ... :mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Śro cze 30, 2010 20:43 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

:ryk:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro cze 30, 2010 21:20 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

katarzyna1207 pisze:Dzisiaj do Bubusia wdarł się Parys - biedak chyba zapomniał, że JEGO pokój i miejscówka pod łóżkiem zajęte przez ciało obce :mrgreen: I myślałam, że się posikam ze śmiechu (niestety aparatu nie miałam w gotowości), jak koci macho - samiec alfa (znaczy się Parysek) na "paluszkach" wychodził po centymetrze spod tego łóżka .. i chyba nawet nie oddychał :ryk:
A teraz Kropencjusz z Bubusiem siedzą na parapecie - tyle że jeden od środka, a drugi z zewnątrz... i udają, że fffcale się nie widzą przez tę szybę... :wink: No fakt, szyba mocno zapluta po kocich polowaniach na muchy ... ale nie aż tak ... :mrgreen:

Rzeczywiście, Bubusia przy jego gabarytach trudno dostrzec :ryk:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Śro cze 30, 2010 21:55 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

katarzyna1207 pisze:I mam pytanie- czy ma sens włączanie Feliway'a (nareszcie wiem jak się prawidłowo nazywa :oops: ), jeżeli cały czas w tym pokoju jest otwarty balkon?? - musi być otwarty bo gorącooooooooo ...w nocy też ..

Można używać go w pomieszczeniach wietrzonych, ale aby nie był on w przeciągu, bo szybciej się ulatnia. U mnie w przedpokoju (gdzie wcześniej był podłączony) nie ma przeciągu, ale chyba muszą być jakieś zawirowania powietrza, bo zamiast 4 tyg. użytkowania (w ulotce podają, że nawet do 7-miu tyg. 8O ) u mnie ledwo starczało na 2,5 - 3,5 tyg. :roll: Teraz jest w pokoju, nawet przy balkonie (też otwieranym) i starcza na 4 - 4,5 tyg. Zawsze to o tydz. dłużej.
Feliway nie działa od razu, więc Kasiu, jeżeli Feliway włączasz pierwszy raz, to i tak musisz odczekać na jego działanie. Trwa to kilka tygodni, ale warto, naprawdę jest skuteczny, uspokaja i wpływa na zmniejszenie stresu.
Niki jest u mnie od 6 m-cy i od początku używam Feliway'a. Dwa razy wyłączałam go, bo sądziłam, że nie jest już potrzebny. Wystarczyło kilka dni i Niki samopoczucie widocznie się pogarszało. Dalej więc korzystamy z feromonów :)

Cały czas podczytuję Twoje wątki i o Bubusiu i o Miszczuniu - wyrazy uznania za cierpliwość i miłość do futerek :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Śro cze 30, 2010 22:01 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Szybenka, dzięki za informacje ... wiem, że na działanie Feliway'a trzeba poczekać ... A cierpliwość czasami też mi "siada" ... może i mnie te feromony pomogą ... :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Śro cze 30, 2010 22:07 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Betaka pisze:
katarzyna1207 pisze:Dzisiaj do Bubusia wdarł się Parys - biedak chyba zapomniał, że JEGO pokój i miejscówka pod łóżkiem zajęte przez ciało obce :mrgreen: I myślałam, że się posikam ze śmiechu (niestety aparatu nie miałam w gotowości), jak koci macho - samiec alfa (znaczy się Parysek) na "paluszkach" wychodził po centymetrze spod tego łóżka .. i chyba nawet nie oddychał :ryk:

Rzeczywiście, Bubusia przy jego gabarytach trudno dostrzec :ryk:

ćśśśś .... :mrgreen: obiecałam mu, że jak będzie ładnie jadł, to już nikt nie będzie się nabijał z jego brzusia ... :ryk:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Śro cze 30, 2010 22:11 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

nie no trzymajta mnie,obśmiałam się do łezów :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro cze 30, 2010 22:52 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Kasia, a okna i balkon masz solidnie zabezpieczony? bo z Miszczuniem nigdy nic nie wiadomo, czy nie zechce w takie upaly pojsc sie gdzies schlodzic, a jego ekipa razem z nim :oops:
bubu ma te "miziastosc" w oczach, tylko jest nieufny bardzo, ale miziakiem bedzie :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lip 01, 2010 6:38 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

no nie mogę, czytanie tego wątku bez pampersa powinno być zabronione :mrgreen:
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

[poprzednia][następna]