Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - nasza słodka Rózia odeszła[']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 24, 2010 8:13 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mamy gościa :-)

Ojoj, tak się trochę martwiłam że to może nie być najlepszy wybór :-(
Kurcze mam nadzieję że posłuży jednak jakiś czas, będziemy lać co niej wodę przefiltrowaną przez filtr brita - może się nie będzie aż tak zakamieniać. Zmartwiłam się trochę. Ale w sumie to moja wina trzeba było poczytać wątki na forum o fontannach. Pewnie były tam opinie o niej. No nic. Zobaczymy jak się będzie sprawować.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw cze 24, 2010 8:27 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mamy gościa :-)

ewung pisze:Ojoj, tak się trochę martwiłam że to może nie być najlepszy wybór :-(
Kurcze mam nadzieję że posłuży jednak jakiś czas, będziemy lać co niej wodę przefiltrowaną przez filtr brita - może się nie będzie aż tak zakamieniać. Zmartwiłam się trochę. Ale w sumie to moja wina trzeba było poczytać wątki na forum o fontannach. Pewnie były tam opinie o niej. No nic. Zobaczymy jak się będzie sprawować.

U mnie jest woda Jana, więc mocniej zmineralizowana :wink: Trzeba tylko uważać na pomppkę, żeby ona była ok.
No niestety wymiana wody nie jest najprostsza - ja sobie radziłam, ale już moi rodzice nie, a Muszkieterowie zostają z nimi na czas urlopu. Więc z tego względu szukałam dalej.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt cze 25, 2010 12:24 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mamy gościa :-)

Ha wgłaskałam Bazyla w fontannę :-) Bał się jej trochę więc go brałam na głaskanie obok fontanny. Dzisiaj go głaskałam, on się przewracał na plecki a ja go myk coraz bliżej fontanny. Się zrelaksował, dosunęłam go głową do samej fontanny i zaczął pić :-) Wygłaskałam go i potem już sam podszedł i pił - ale się cieszę :dance:
A jutro idę na kurs reiki. Na pierwszy stopień - już od dawna chciałam iść i wreszcie się zapisałam. Już nie mogę się doczekać :-)

ewung

Post » Pt cze 25, 2010 16:00 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mamy gościa :-)

ja byłam kiedyś ! Było super, wiele ciekawych rzeczy opowiadali!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt cze 25, 2010 21:00 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mamy gościa :-)

Czarno to widzę ...
Obrazek
Sali, Bazyl i Dyzia :-)

ewung

Post » Sob cze 26, 2010 17:44 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mamy gościa :-)

Zobaczcie kto do nas zajrzał z góry
Obrazek

Obrazek

kicior z góry zaglądał do Bazyla
Obrazek

ewung

Post » Sob cze 26, 2010 18:02 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mamy gościa :-)

Kicior z góry nie ma siatki na balkonie? :roll:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Sob cze 26, 2010 18:38 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mamy gościa :-)

Nie ma - jest wypuszczany w szeleczkach i na smyczy. Ma tak dobrane że może na nasz daszek zeskoczyć :-)

ewung

Post » Sob cze 26, 2010 19:12 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mamy gościa :-)

A! Czyli sąsiedzi uwzględnili wizyty w odwiedziny :)))
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie cze 27, 2010 12:40 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mamy gościa :-)

Na poczęstunek przychodzi?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie cze 27, 2010 15:10 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mamy gościa :-)

Na poczęstunek to nie bo on na daszku naszego balkonu - tylko do nas zagląda :-)

ewung

Post » Nie cze 27, 2010 19:37 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - lato :-)

No to jesteśmy znowu w komplecie czyli w siódemkę. Sali pojechała do swojego domku tymczasowego. Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy bo i wczoraj i dzisiaj znaleźliśmy zasikane miejsca. Widać że Rózia trochę się wyluzowała po zniknięciu Sali. Oby teraz Salinka szybko znalazła dom stały.
Ja już po kursie Reiki. Jestem oczarowana i chciałabym tylko ćwiczyć. Biedny Karol - nie dam mu spokoju :-) Reiki można też z powodzeniem stosować u zwierzaków - śmiałam się że biedne nasze koty - będę je reikować. Mam nadzieję że będę miała okazję ćwiczyć nie tylko na sobie. Bardzo się cieszę jednak że można reiki też stosować do pomocy samemu sobie. Cieszę się że zdecydowałam się pójść na ten kurs. Jesienią jest możliwość zrobić drugi stopień.
A na razie lato - poszliśmy się przejść i musieliśmy zmykać bo tak okropnie żarły komary. Następny spacer po zakupie środka na komary :-)

A tak koty piją wodę
Obrazek

Obrazek

A Jowiś kwitnie
Obrazek

ewung

Post » Nie cze 27, 2010 19:42 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - lato :-)

tak sądziłam, że Ci się spodoba! Ja też chciałabym koty tak "pozaklinać" :-) i siebie....
a komary straszne w tym roku...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie cze 27, 2010 19:57 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - lato :-)

Jak byłaś kiedyś na reiki i miałaś zrobioną inicjację to wszystko przed Tobą - jak nie pamiętasz jak to przy Twojej bytności we Wrocławiu możemy się spotkać i przypomnę Ci jak zrobić sobie zabieg :-)

ewung

Post » Nie cze 27, 2010 20:02 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - lato :-)

byłam i miałam :-) mam nadzieję, że się pojawię na dłużej kiedyś a nie jak po ogień...

Bazyl dalej kulę do kręgli udaje?
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]