Moderator: Estraven
Kinnia pisze:W podpisie masz cudne pychole. Przegląd kociej mody kolorystycznej
To odstawmy mu urosept.
Nie mam pomysłu na Mruczka, prawdopodobnie ma jakieś zwężenie w cewce moczowej (możliwe, że pourazowe) i z tym raczej nie za dużo da się zrobić (operacja jest mocno ryzykowna, bo może być po niej gorzej).
Utrzymajmy uroxivet i karmę urinary.
Serdecznie pozdrawiam,
Agnieszka Neska-Suszyńska
lekarz weterynarii
Nerki o rozmiarach prawidłowych miązsz bez zmian. W miedniczkach śladowa ilość zagęszczeń do 0,5mm, brak cech zastojowych. Moczowody bez zmian. Zapalenie przewlekłe pęcherza z regularnym pogrubieniem ściany do 3-3,5mm z zachowaniem ukladu warstowego, brak polipów, złogów i deformacji, pojedyńcze zagęszczenia do 0,5mm, niemineralne. Cewka moczowa o cechach zapalenia przewlekłego nieznacznego, w początkowym odcinku śladowo poszerzona, a następnie nieposzerzona.
Kinniu ta cena to właśnie ryczałtowa, a pelna to 170zł, żadnego zamiennika nie ma tak powiedzieli w aptece.http://lekoszukacz.pl/lek/Symbicort-Tur ... na/id/3229.Kinnia pisze:Rozumiem, że z ryczałtu lek przechodzi na pełną? lub prawie pełną odpłatność. A zamiennik lub o podobnym działaniu?
ariel pisze:moja mama dostaje Oxis i Pulmicort - czyi oba składniki, ale jako oddzielne leki, na pewno wychodzi taniej
meggi 2 pisze:No niestety musiałam wykupić lek za 131,52zł zamiast 16zł, bo pulmonolog stwierdziła, że to jest najnowszej generacji i dobrze by było żebym go stosowała ze wzgledu na multum jeszcze innych moich chorób.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości