Frajda-po odbarczeniu rdzenia. Frajda umarła.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 07, 2009 18:39 Re: 9l kotka przyniesiona DO UŚPIENIA-gruczolakorak-SPONSOR PLIS

jak będziesz chciała jej coś do pyska dawać to mam w domu terbisil
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie lis 08, 2009 10:12 Re: 9l kotka przyniesiona DO UŚPIENIA-gruczolakorak-SPONSOR PLIS

Jopop, dzięki, szczęśliwie ognisko już po pierwszej dawce szczepionki zanika. 26 XI będzie powtórka i mam nadzieję, że o problemie zapomnę.
Koty nieźle.
Bromba nurkuje w pieleszach:
Obrazek

Mela też całkiem dobrze. Czasem po dłuższej drzemce nie dobiegnie do kuwety i zaczyna ronić, co ma do zrobienia po drodze, ale poza tym jest super. Zrobiła sie mizialska strasznie, do człowieka lgnie bardzo. Najchętniej czały czas siedziałaby na rękach. Bawi się duzo, sama z siebie wynajduje myszki i pastwi sie nad nimi. Wygląda przekomicznie na tych swoich długich łapach, z długim ogonem zrobionym na szczotkę, jak walczy zajadle z mała pluszową myszką. Jeszcze trochę, i będę miała kota plaskatego. Nie daje rady wyhamować na śliskiej podłodze przed ścianą czy meblami, więc parę razy dziennie mam widok jak z kreskówki: kot jadąc po podłodze z impetem wali głową w ścianę, następnie reszta kota najeżdża na zatrzymaną na ścianie głowę. Bezcenne.
Trochę Meli:
Rozpakowujemy zakupy z Animalii: Obrazek
Obserwujemy sikorki: Obrazek Obrazek Obrazek

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Nie lis 08, 2009 15:02 Re: 9l kotka przyniesiona DO UŚPIENIA-gruczolakorak-SPONSOR PLIS

megan72 pisze:Rozpakowujemy zakupy z Animalii: Obrazek

Mela się chyba raczej zapakowała :lol:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon lis 09, 2009 20:53 Re: 9l kotka przyniesiona DO UŚPIENIA-gruczolakorak-SPONSOR PLIS

ona tylko testuje torbę
czepiacie się
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto lis 10, 2009 9:23 Re: 9l kotka przyniesiona DO UŚPIENIA-gruczolakorak-SPONSOR PLIS

Przeczytałam ... na razie pobieżnie ... :oops: :)

Mela jest śliczna, a charakterna jak moja czarna maupa ;)

Wielkie :ok: za całokształt :!:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto lis 10, 2009 12:09 Re: 9l kotka przyniesiona DO UŚPIENIA-gruczolakorak-SPONSOR PLIS

Bazyliszkowa pisze:
megan72 pisze:Rozpakowujemy zakupy z Animalii: Obrazek

Mela się chyba raczej zapakowała :lol:

a może jakiś przystojny kurier wpadł jej w oko i czeka na kolejną dostawę? :D
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto lis 10, 2009 23:07 Re: 9l kotka przyniesiona DO UŚPIENIA-gruczolakorak-SPONSOR PLIS

Karma RC Calm Aid nie była dobrym pomysłem. Przynajmniej nie na ten moment. Po dwóch dniach jedzenia tejże Mela zaczęła znów mieć większe trudności z wysikaniem się. Wracamy na RC Urinary, tym razem high dilution. Powoli zaczyna dopadać mnie zwątpienie w kwestii leczenia Melowego pęcherza. Póki co powtarzam sobie jeszcze, że lepsze problemy z posikiwaniem niż guzy (tfu, tfu, odpukać), ale powoli opadają mi ręce. Pomysłów na leczenie brak. Mela nie wykazuje już żadnych oznak zestresowania, jest wyluzowana, proludzka i bardzo mizialska. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że to ciągle może być podłoże psychiczne. Teoretycznie nie ma juz prawa posikiwać tak, jak posikuje. Ale teoria teorią, a praktyka praktyką. Mela jak pośpi dłużej w jednym miejscu, to jak wstanie nie daje rady dolecieć do kuwety. Albo jak wracam do domu i leci pod drzwi słysząc chrobotanie klucza w zamku - wita mnie u progu przeszczęśliwy kot, z którego właśnie leci niedoniesione do kuwety sioo.
I co ja mam z nią zrobić???

megan72

Post » Wto lis 10, 2009 23:13 Re: 9l kotka przyniesiona DO UŚPIENIA-gruczolakorak-SPONSOR PLIS

:(
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro lis 11, 2009 9:02 Re: 9l kotka przyniesiona DO UŚPIENIA-gruczolakorak-SPONSOR PLIS

a nie może to byc związane ze zwieraczem pecherza po sterylce? Wczoraj weterynarz mówił mi o takiej mozliwosci, częstsze ponoc u suk, ale i u kotek się zdarza...
Obrazek, Obrazek, Obrazek,
Maciusiu, malutka, pamiętamy Cię!

Kaliana

Od: Pon wrz 14, 2009 20:32

Post » Śro lis 11, 2009 9:17 Re: 9l kotka przyniesiona DO UŚPIENIA-gruczolakorak-SPONSOR PLIS

Może to rzeczywiście nie kwestia pęcherza, a nietrzymania moczu (tak jak u wielu starszych ludzi)? :?

Bazyliszkowa

Post » Śro lis 11, 2009 13:03 Re: 9l kotka przyniesiona DO UŚPIENIA-gruczolakorak-SPONSOR PLIS

albo zgrubienia i utraty elastycznosci w scianach pecherza.
Rozmawialas z wetem o podawaniu srodkow z glukozamina? Na odbudowe scian pecherza.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro lis 11, 2009 21:00 Re: 9l kotka przyniesiona DO UŚPIENIA-gruczolakorak-SPONSOR PLIS

nie wiem co radzić
z czymś takim niemiałam do czynienia
moge tylko :ok: :ok: :ok:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob lis 14, 2009 10:35 Re: 9l kotka przyniesiona DO UŚPIENIA-gruczolakorak-SPONSOR PLIS

Nie, to zdecydowanie nie wygląda na nietrzymanie moczu. A propos środków na regenerację ścian pęcherza - Mela bierze (ładnie powiedziane) cystaid. Po przejściu na karmę RC Urinary high dilution jest LEPIEJ!!! Je ją od środy, a wczoraj nie było już żadnego siku na podłodze :D . Jaki to luksus... No i na własne oczy widziałam, jak wyprodukowała jedno całkiem sporej objętości. Oby dalej w tym kierunku...

megan72

Post » Sob lis 14, 2009 10:36 Re: 9l kotka przyniesiona DO UŚPIENIA-gruczolakorak-SPONSOR PLIS

megan72 pisze: Oby dalej w tym kierunku...

I za to mocne kciuki :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Post » Sob lis 14, 2009 11:41 Re: 9l kotka przyniesiona DO UŚPIENIA-gruczolakorak-SPONSOR PLIS

Wyluzowana Meliska:

Obrazek Obrazek Obrazek

megan72

[poprzednia][następna]