Modrzewiowy fotoreportaż.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lip 04, 2010 14:56 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Femka pisze:Nie znam się na wynikach. Mam taką wetkę, że nigdy nie musiałam uczyć się wiedzy weterynaryjnej.

Też tak mam. ;-) Z resztą cały Vetmedicor jest godny polecenia, w końcu "wychowali się" na Cichym Kącie, podziękowania wiszą w poczekalni. ;-)

Femka pisze:Fotki jak zwykle są piękne. Ja nie zaczęłam jeszcze zabawy z aparatem, ale dopiero w ostatni czwartek ostatecznie wyjaśniło się, co się dzieje z Milusią i że nie ma zagrożenia życia, nie jest to też ciężka choroba (zatoki, ząb, przetoka). Wcześniej nie miałam ochoty na nic. Teraz już ok, będę walczyć z aparatem :twisted:

Walcz. ;-) I cieszę się, że z Milusią nie jest tak źle. :ok:

Lidka pisze:Rzeczywiście śliczne zdjęcia robisz:)

Dzięki. :-)

Lidka pisze:Jeśli o ilość chodzi to nasze koty mają mnóstwo. Prawdę mówiąc nawet nie próbowałam oszacowac. No ale my mamy dziesiątkę w domu:))

No tak, to musi być niezła kolekcja. :lol:
Ja wczoraj ze schroniska przywiozłem ponad 200... Zaraz siądę i będę obrabiał, może się wyrobię do wieczora. ;-)

Lidka pisze:Szkoda, ze nie mogę powiększyć zdjęć, bo ogród wygląda bardzo fajnie:)

Tych tutaj nie możesz powiększyć? Powinno działać bez problemu - klikasz i masz większy rozmiar, potem klikasz na ikonkę ze szkłem powiększającym i masz jeszcze większy. ;-)

charm pisze:Zdjęcia piękne, jak zwykle zresztą ;-) :ok:
a zdjęcie dnia... :1luvu:

Ładnie wyszło, muszę się przekonać do robienia zdjęć pod wieczór. ;-)

Dobrze, że przynajmniej wywalili kolesia z pociągu na Chorzowie. Gorzej, że pewnie wlazł do następnego...
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Wto lip 06, 2010 14:34 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Obiecany filmik z ostatnich polowań (z zeszłego i sprzed trzech tygodni). ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=IyITQr-k0eU

Wiem, że ostatnio wolny tymczas to pojęcie czysto abstrakcyjne, ale szukamy miejsca dla Cejlona z katowickiego schronu:
Obrazek
Znaleziony na ul. Gliwickiej, ale wykastrowany i miziasty, więc na 100% zwyczajnie ktoś go wywalił. Jest w złym stanie, bez tymczasu może nie dać rady.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob lip 10, 2010 16:33 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Przez te upały kot mi zastrajkował i nie chce spać obok mnie na tapczanie. :twisted: Za to, dla odmiany, kiedy tylko może rozwala mi się na biurku - zwykle wtedy jak robię Coś Strasznie Ważnego. ;-)

Obrazek

Sesja insajdowa z poniedziałku:

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Sesja ałtsajdowa zewczoraj:

Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob lip 10, 2010 16:51 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

siriwan pisze:Obrazek Obrazek

Piękne, zwłaszcza zbliżenie na łapeczkę :1luvu:
ciesz się, że Modrzew nie chce spać w łóżku... wyobraź sobie, że mimo upałów śpi NA TOBIE... możesz mi wierzyć na słowo, że jest wtedy duuuużo cieplej..... :ryk:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob lip 10, 2010 18:57 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

charm pisze:ciesz się, że Modrzew nie chce spać w łóżku... wyobraź sobie, że mimo upałów śpi NA TOBIE... możesz mi wierzyć na słowo, że jest wtedy duuuużo cieplej..... :ryk:

No właśnie rzecz w tym, że on zawsze śpi obok. ;-) Najpierw przychodzi się wygłaskać i wyprzytulać, a jak ma dość to kładzie się koło nóg i śpi. ;-) A teraz kolacja i spać do kuchni na krzesło...
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob lip 10, 2010 19:01 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

siriwan pisze:
charm pisze:ciesz się, że Modrzew nie chce spać w łóżku... wyobraź sobie, że mimo upałów śpi NA TOBIE... możesz mi wierzyć na słowo, że jest wtedy duuuużo cieplej..... :ryk:

No właśnie rzecz w tym, że on zawsze śpi obok. ;-) Najpierw przychodzi się wygłaskać i wyprzytulać, a jak ma dość to kładzie się koło nóg i śpi. ;-) A teraz kolacja i spać do kuchni na krzesło...

Guree cały czas sypia ze mną... ale w te upały chwilami mam ochotę go zrzucić, wstaję spocona... ale zaczyna mruczeć i deptać... :1luvu: więc rano idę pod prysznic :ryk:

charm

Post » Sob lip 10, 2010 19:14 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

charm pisze:
siriwan pisze:

Guree cały czas sypia ze mną... ale w te upały chwilami mam ochotę go zrzucić, wstaję spocona... ale zaczyna mruczeć i deptać... :1luvu: więc rano idę pod prysznic :ryk:

Grunt to priorytety. :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Nie lip 11, 2010 12:15 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

mimo upałów z czwórki moich kotów dwa (Koral i Milusia) nie zmieniły swoich nawyków. Koral śpi przyklejony do mojego brzucha, Milusia razem ze mną na poduszce i moja głowa w niczym jej nie przeszkadza :lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie lip 11, 2010 19:37 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Pojechaliśmy odwiedzić Pomponmamę na Przeczycach.

Łydki spalone, twarz zaczyna piec, ręce powoli też.

Opaliłem się pierwszy raz od niepamiętamkiedy. :mrgreen:

Modrzew bardzo szczęśliwy - że już wróciłem. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Nie lip 11, 2010 20:14 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

piękny szczęśliwy kotek :kitty:
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Nie lip 11, 2010 20:22 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

siriwan pisze:Łydki spalone, twarz zaczyna piec, ręce powoli też.

Opaliłem się pierwszy raz od niepamiętamkiedy. :mrgreen:

Bepanthen (maść) jakby się okazało, że jutro gorzej... albo stare sprawdzone sposoby w stylu kefir/maślanka :P
I koniecznie wygłaszcz Modrzewia ;)

charm

Post » Nie lip 11, 2010 20:41 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

pluskwa6 pisze:piękny szczęśliwy kotek :kitty:

charm pisze:Bepanthen (maść) jakby się okazało, że jutro gorzej... albo stare sprawdzone sposoby w stylu kefir/maślanka :P

A sudocrem albo nivea? Bo to akurat mam w domu. ;-)
Na razie nie jest źle, najgorzej łydki, ale to taki śmieszny ból póki co (wiecie o co chodzi, nie? ;-)).

charm pisze:I koniecznie wygłaszcz Modrzewia ;)

Oczywista oczywistość - kot czekał na schodach i od razu został wygłaskany. ;-) Potem sam zadbał o siebie i przyszedł na biurko po dokładkę. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Pon lip 12, 2010 19:17 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

siriwan pisze:
pluskwa6 pisze:piękny szczęśliwy kotek :kitty:

charm pisze:Bepanthen (maść) jakby się okazało, że jutro gorzej... albo stare sprawdzone sposoby w stylu kefir/maślanka :P

A sudocrem albo nivea? Bo to akurat mam w domu. ;-)
Na razie nie jest źle, najgorzej łydki, ale to taki śmieszny ból póki co (wiecie o co chodzi, nie? ;-)).

obawiam się, że nivea nie pomoże, bo jest tłusta...
ale mam nadzieję, że już lepiej :ok:

charm

Post » Pon lip 12, 2010 19:45 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

charm pisze:obawiam się, że nivea nie pomoże, bo jest tłusta...
ale mam nadzieję, że już lepiej :ok:

No cóż... posmarowałem niveą. :lol: Trochę pomogło. ;-)
Ogólnie nie jest źle, ręce i twarz w porządku, tylko łydki pieką. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Wto lip 13, 2010 22:29 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Jaki milutki watek :D Jestem pod wrazeniem!
I nieslychane, ze mlody mezczyna - tak kocha swojego kotka - NIESLYCHANE! - Jestes wspanialym MEZCZYNA - z reguly to kobiety maja wiecej milosci do zwierzat (czego niezbicie dowodzi ten portal) - tak trzymac! :ok: :ok: :ok: :ok:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

[poprzednia][następna]