Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 13, 2025 23:01 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

pibon, przesyłam ciepłe myśli i ogromne ilości dobrej energii :ok: :ok:
Niech wszystko Ci się pomyślnie rozwiąże!!

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pt mar 14, 2025 5:45 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

U nas wstaje nowy dzień, pibon dużo ciepłych myśli :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pt mar 14, 2025 10:18 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Nowy dzień i nowa nadzieja :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob mar 15, 2025 9:16 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Jolu, pibon, co słychać?
Posłuchałam Placida, pieśń odwagi na dobry dzień:)

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Sob mar 15, 2025 9:49 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:Jolu, pibon, co słychać?
Posłuchałam Placida, pieśń odwagi na dobry dzień:)

Pięknie to ujęłaś, Aneczko!
A to dla sympatyków wiewiórek...
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob mar 15, 2025 9:51 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

mir.ka pisze:
jolabuk5 pisze:Księżniczko Ofelko i Niteczko, dziękuję za ostrzeżenie! Mnie jeszcze Duża w takie coś nie ubrała, ale nigdy nic nie wiadomo, Duże są dziwne i nie wiadomo, co mogą knuć. Nacierpiałyście się obie, ale na szczęście my, kotki, jesteśmy mądre i zwinne, więc umiemy się wyplątać ze wszystkiego :ok: :D
U nas jest fajnie, bo Duża jakiś czas temu kupiła takie fajne, miękkie nakrycia na łóżko i na fotel - wygodnie się na nich lezy. Oczywiscie na łózku jest wygodniej, bo więcj miejsca i w ogóle luz, ale fotel też jest fajny, ma 2 piętra (siedzenie i bardzo szerokie oparcie), a jeszcze obok jest stoliczek od lampy - to wszystko są nasze ulubione kocie miejscówki :201461 :D
A jakie Wy macie ulubione miejscówki?
Calineczka

U nas od dłuższego czasu jest walka o fotel. Ja uważam ,że to mój fotel do oglądania tv, ale Tofik jest innego zdania.

To tak jak u nas. Wstałam z fotela, poszłam po picie, wróciłam… Na środku fotela Bajadera. Mogłam tylko przysiąść na brzeżku albo na podłodze…
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob mar 15, 2025 9:55 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

pibon pisze:Urocze malenstwa! Jak mi przyniosla Heidi swoje kociaki kilka lat temu to one tez byly takie malutkie i tak: bawily sie, a nagle bach, tam gdzie staly zasypialy:-)
Mnie tez tak Dzordzi zawsze podsiada na moim fotelu - przyjde z pracy, wolalam go - nie chce przyjsc. Za chwile wstane po herbate, wracam a tam juz zajete :)
Ciocie, prosze pomyslcie o mnie cieplo, przeslijcie mi (wystarczy w myslach) dobra energie. Bardzo potrzebna :(

Przesyłamy!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob mar 15, 2025 10:40 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Nul pisze:
mir.ka pisze:
jolabuk5 pisze:Księżniczko Ofelko i Niteczko, dziękuję za ostrzeżenie! Mnie jeszcze Duża w takie coś nie ubrała, ale nigdy nic nie wiadomo, Duże są dziwne i nie wiadomo, co mogą knuć. Nacierpiałyście się obie, ale na szczęście my, kotki, jesteśmy mądre i zwinne, więc umiemy się wyplątać ze wszystkiego :ok: :D
U nas jest fajnie, bo Duża jakiś czas temu kupiła takie fajne, miękkie nakrycia na łóżko i na fotel - wygodnie się na nich lezy. Oczywiscie na łózku jest wygodniej, bo więcj miejsca i w ogóle luz, ale fotel też jest fajny, ma 2 piętra (siedzenie i bardzo szerokie oparcie), a jeszcze obok jest stoliczek od lampy - to wszystko są nasze ulubione kocie miejscówki :201461 :D
Calineczka

U nas od dłuższego czasu jest walka o fotel. Ja uważam ,że to mój fotel do oglądania tv, ale Tofik jest innego zdania.

To tak jak u nas. Wstałam z fotela, poszłam po picie, wróciłam… Na środku fotela Bajadera. Mogłam tylko przysiąść na brzeżku albo na podłodze…

Tofikowi chyba już się powoli nudzi spanie na fotelu i przenosi się na poduszki, tam ma bardziej miękko
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob mar 15, 2025 16:42 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Nul pisze:
mir.ka pisze:
Calineczka

Oj tak, u mnie Mini i Calineczka od razu lokują się na łóżku, jak widzą, że wolne :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob mar 15, 2025 16:44 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

mir.ka pisze:
Nul pisze:
mir.ka pisze:
Calineczka

Tofikowi chyba już się powoli nudzi spanie na fotelu i przenosi się na poduszki, tam ma bardziej miękko

Koty lubią zmieniać miejscówki :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob mar 15, 2025 16:44 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Nul pisze:
pibon pisze:Urocze malenstwa! Jak mi przyniosla Heidi swoje kociaki kilka lat temu to one tez byly takie malutkie i tak: bawily sie, a nagle bach, tam gdzie staly zasypialy:-)
Mnie tez tak Dzordzi zawsze podsiada na moim fotelu - przyjde z pracy, wolalam go - nie chce przyjsc. Za chwile wstane po herbate, wracam a tam juz zajete :)
Ciocie, prosze pomyslcie o mnie cieplo, przeslijcie mi (wystarczy w myslach) dobra energie. Bardzo potrzebna :(

Przesyłamy!

Tak, cały czas trzymamy kciuki! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob mar 15, 2025 17:01 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Włosy mi urosły i już myślałam, żeby wzywać fryzjerkę w ceku skrócenia "na pazia", ale wczoraj... złapałam nożyczki i ciach -ciach, sama skróciłam :D Nawet jestem zadowolona z efektu - no i kasa została w kieszeni :D :ok: Tylko muszę się postarać o jakieś ostrzejsze nożyczki :twisted:
Trawestując powiedzenie Ludwika J.Kerna (z podpisu ewkkrem) - "Uroda (tego "pazia") nie sięga szczytu, ale" koty "patrzą na mnie" - może nie "oczami pełnymi zachwytu", ale tak samo, jak przed postrzyżynami, czyli krzywdy sobie nie zrobiłam, a się wzbogaciłam :wink:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie mar 16, 2025 0:00 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Jolu, brawo! Odważne posunięcie, a że dodatkowo jesteś zadowolona to same plusy:)
Ja też tak nieraz robię, tylko kiedyś ciągle było krzywo, więc w końcu zostawiłam krzywo bo niedługo już by nie było co obcinać :wink:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie mar 16, 2025 1:40 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Jola, odwazna jestes! Na pazia to nielatwo chyba samej sie ostrzyc. Podcinalam sobie koncowki sposobem z yt na 4 kucyki (mi tez troche krzywo wyszlo jak Silverblue) ale mam dlugie, to jednak latwiej bylo. Ale na paziato bym sie nie odwazyla.
Dziekuje za dobra energie! Pomoglo troszke, tak!
Fredziu, Fredziulku
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Nie mar 16, 2025 7:15 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Silverblue pisze:Jolu, brawo! Odważne posunięcie, a że dodatkowo jesteś zadowolona to same plusy:)
Ja też tak nieraz robię, tylko kiedyś ciągle było krzywo, więc w końcu zostawiłam krzywo bo niedługo już by nie było co obcinać :wink:

pibon pisze:Jola, odwazna jestes! Na pazia to nielatwo chyba samej sie ostrzyc. Podcinalam sobie koncowki sposobem z yt na 4 kucyki (mi tez troche krzywo wyszlo jak Silverblue) ale mam dlugie, to jednak latwiej bylo. Ale na paziato bym sie nie odwazyla.
Dziekuje za dobra energie! Pomoglo troszke, tak!

No, z tym "paziem" to trochę chyba przesadziłam, ja po prostu skróciłam calość i to niezbyt duzo. Mam ciągle dość gęste włosy, więc wselkie "niedoskonałości" podcięcia łatwo zatuszować :wink:

pibon, nadal trzymamy za pozytywne załatwienie spraw! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]