Szalony Team. Jest nas mniej... Kropcia (*). Tęsknię :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 04, 2021 20:26 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

4 dni to mało, ale jakaś tendencja może już być widoczna :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon sty 04, 2021 20:54 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Dzięki jolabuk5. Na razie to mnie trochę martwi jego zachowanie. W nocy i rano troche wymiotował, ale zjadł na śniadanie parę kawałków mięsa z ręki. Teraz nic nie je, w ciągu dnia tez chyba niewiele zjadł. Tylko wody duzo pije i poleguje. Nawet Tereski nie goni 8O źle się czuje. Nie mam mu nawet jak podac pasty, zawsze jadl w sosiku.jesli to klaki, to chyba sporo sie nazbieralo. Ostatnio odklaczyl się miesiac temu. Jak rano nic nie zje, to czeka nas wet, środa święto :( boję się czekac do czwartku.

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pon sty 04, 2021 21:04 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Stanowczo nie czekaj do czwartku!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon sty 04, 2021 22:22 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

jolabuk5 pisze:Stanowczo nie czekaj do czwartku!

popieram
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sty 05, 2021 9:19 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Wymioty, smutek, brak aktywności to u Milenki też był objaw tarczycy. Wprawdzie dostaje metizol, może Amelka działa szybciej, ale metizol brała 3 tyg i dopiero była pierwsza kontrola t4.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto sty 05, 2021 9:20 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Kiedy Szajbusek miał ostatnie badanie?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto sty 05, 2021 11:03 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Niedawno miał badania kontrolne, już po zabiegu wyrywania ząbków. Cały czas T4 podwyższone, do tego kreatynina i mocznik też przekroczone. Właśnie się obawiam, czy już nie zaczęła mu ta tarczyca wpływać na nerki, chociaż łudzę się, ze to może zakłaczenie. Nie wiem co lepsze :roll:

edit: dzwoniłam do weta, mam go dziś zabrać na wizytę. Wolny termin byłby dopiero w piątek popołudniu.

SabaS

Post » Wto sty 05, 2021 11:22 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Tarczyca może wykończyć kota. Najgorsze jest to że nie zawsze uda się dopasować dawkę leku tak aby była poprawa i stabilizacja. U Migotki tak jest, raz to przekroczone parokrotnie po zwiększeniu leku spada do granic nie zmiezalnosci :placz:
Przez to siadają nerki. Dziś o 16 odbieram wyniki i aż się boję w którą stronę poleci poziom t4, kreatynina i mocznik.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto sty 05, 2021 11:23 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

SabaS pisze:Niedawno miał badania kontrolne, już po zabiegu wyrywania ząbków. Cały czas T4 podwyższone, do tego kreatynina i mocznik też przekroczone. Właśnie się obawiam, czy już nie zaczęła mu ta tarczyca wpływać na nerki, chociaż łudzę się, ze to może zakłaczenie. Nie wiem co lepsze :roll:

edit: dzwoniłam do weta, mam go dziś zabrać na wizytę. Wolny termin byłby dopiero w piątek popołudniu.

U moich dziewczyn wet każe podawac lek na tarczyce dopiero jak wyjdzie dużo ponad normę. Przy podwyższonym nie kazała, no ale u szajbuska są dodatkowe objawy, więc myślę, ze trzeba by sprawdzić, bo od ząbków już 2 miesiące minęły (prawie) więc mogła poszybować..
Ew te wymioty od nerek, nie daj Bóg..
Kciuki są :ok: :ok: :ok: i od Notki :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto sty 05, 2021 11:24 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Gosiagosia pisze:Tarczyca może wykończyć kota. Najgorsze jest to że nie zawsze uda się dopasować dawkę leku tak aby była poprawa i stabilizacja. U Migotki tak jest, raz to przekroczone parokrotnie po zwiększeniu leku spada do granic nie zmiezalnosci :placz:
Przez to siadają nerki. Dziś o 16 odbieram wyniki i aż się boję w którą stronę poleci poziom t4, kreatynina i mocznik.

Na szczęście u mojej Mileny jest stabilnie. Choć musze zrobić kontrolną krew, ale nie ma objawów tarczycowych.

Marzenia11

Post » Wto sty 05, 2021 11:34 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Bardzo Wam dziękujemy za kciuki :201494 Teraz myślę, że zakłaczenie chyba lepsze by było ;) ale niepokoi mnie spadek wagi u niego i wydaje mi się, że nadal waga leci w dół :( dobrze, że już kolejny raz nie robią problemów u weta i wciskają poza kolejnością. Oby tylko coś po tej wizycie się wyjaśniło i poprawiło chociaż z tym apetytem. Bo jeśli Szajbus nie chce przysmaczków, za które dałby się pokroić to...Mam pojechać po 18, ma być już luźniej trochę.

SabaS

Post » Wto sty 05, 2021 12:39 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

SabaS pisze:Bardzo Wam dziękujemy za kciuki :201494 Teraz myślę, że zakłaczenie chyba lepsze by było ;) ale niepokoi mnie spadek wagi u niego i wydaje mi się, że nadal waga leci w dół :( dobrze, że już kolejny raz nie robią problemów u weta i wciskają poza kolejnością. Oby tylko coś po tej wizycie się wyjaśniło i poprawiło chociaż z tym apetytem. Bo jeśli Szajbus nie chce przysmaczków, za które dałby się pokroić to...Mam pojechać po 18, ma być już luźniej trochę.

jak porządnie zakłaczony to i apetytu moze nie mieć :(

powodzenia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto sty 05, 2021 13:01 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Dzięki mir.ka :ok:
Właśnie Kropka skonczyła wymiotować, jeśli to nerki to :201433

SabaS

Post » Wto sty 05, 2021 13:03 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

SabaS pisze:Dzięki mir.ka :ok:

nie mogą koty chorować wszystkie naraz i nagle na nerki.
Odkłacz je porządnie, jak się da..

Marzenia11

Post » Wto sty 05, 2021 13:14 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

SabaS pisze:Dzięki mir.ka :ok:

ale jakie to były wymioty?
u mnie rano na stole w kuchni były zbite kłaki z wodnistą mazią i to już po raz kolejny, nie wiem którego rudego :(
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]