tom 7. Sabinka Szara i Leon II

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 06, 2016 14:34 Re: tom 7. Sabinki. Wesole jest zycie staruszek ;) (tfu, tfu

Doskonala wiadomosc :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt paź 07, 2016 9:40 Re: tom 7. Sabinki. Wesole jest zycie staruszek ;) (tfu, tfu

Bialasek w lecznicy, bedzie usypiana, RTG, potem kroploweczka, jedzenie, odbiore ja wieczorem po pracy. Zobaczymy co wyjdzie, jesli zwyrodnienia to pewnie laser i magnes... Wysle ja na roboty gdzies ;)
Oby to wszystko pomoglo, bo biednemu Bialaskowi dupka ucieka, musze ja zamykac jak wychodze, bo boje sie, ze spadnie :( Ona nie lubi byc zamknieta (kto lubi...). Bolesnie uswiadamiam sobie w jakim ona jest wieku i sie boje coraz bardziej. Umowilysmy sie na co najmniej 20 lat, slyszysz Białleństwo? ;)

Szarutek dzis w nocy wymiotowal i mial brzydka kupe, odstawiamy wiec b17. Mowi sie trudno, pani dr uprzedzala, ze moze tak byc w jej przypadku... W nocy czula sie srednio, wiec sie nie wyspalam, ale rano juz chyba lepiej. Zostala sama na wlosciach.

zuza

Post » Pt paź 07, 2016 9:57 Re: tom 7. Sabinki. Wesole jest zycie staruszek ;) (tfu, tfu

Za zdrówko :ok: :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt paź 07, 2016 10:03 Re: tom 7. Sabinki. Wesole jest zycie staruszek ;) (tfu, tfu

Przykro mi :( nie wiedziałam, że wit b17 w przypadku chorej wątroby może nie pomoc, a nawet zaszkodzić :( Wetka potem też mi mówiła, że to się metabolizuje w wątrobie. Jak chcesz to możesz podać te tabletki drugiej kotce profilaktycznie, a jak nie to odkupię od Ciebie te kapsułki. Jeszcze Ci ich wzięłam aż na 2 tyg a w sumie mogłm na tydzień, ale nie wiedziałam :(
Ile Twoje Dziewczynki mają lat? (edit. już doczytałam :) ) Moja Kitusia ma 15 i też się z nią umówilam na 22 lata, ale nie posłuchała :( Może jeszcze się zreflektuje ta moja Kitusia.
Trzymam kciuki za wyniki Białaska i poprawę samopoczucie Szarej :ok: :ok: :ok:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt paź 07, 2016 10:16 Re: tom 7. Sabinki. Wesole jest zycie staruszek ;) (tfu, tfu

"Odkupie", ale wymyslilas ;) Jakby co, to po prostu Ci je wysle, ale myslalam, ze moze ktos w Wawie bedzie chcial wyprobowac?
Nie, nie, to z pania doktor sie umowilysmy na 14 kapsulek, tak bylo ustalone, bo ona mowila, ze po 7-10 dniach bedzie widac, ze je dobrze toleruje. I powiedziala, ze w przypadku takiego wlasnie efektu mam je odstawic.

zuza

Post » Pt paź 07, 2016 10:26 Re: tom 7. Sabinki. Wesole jest zycie staruszek ;) (tfu, tfu

Aha no to jak masz co zrobic z kapsulkami to nie ma problemu :) Ja sobie tez wczoraj kupilam zapas.
:)

klaudiafj

Post » Pt paź 07, 2016 13:05 Re: tom 7. Sabinki. Wesole jest zycie staruszek ;) (tfu, tfu

Aaaaa, uswiadomilam sobie, ze Szara mnie poda do TOZu. Przed wyjsciem z domu przygotowalalm jej jedzenie i stalo na szafce. Mialam zamknac Bialasa w transporterze i zestawic miseczke Szarej na podloge. I zapomnialam... :oops:

A Bialasek juz obudzony po RTG, ma zwyrodnienia, pewnie sie poglebily. Mam nadzieje, ze zabiegi pomoga. Plan jest, ze zaczynamy w poniedzialek. Dostaje kroplowke, jedzenie dostanie za jakies 2 godziny.

Oby zabiegi pomogly!

zuza

Post » Pt paź 07, 2016 13:33 Re: tom 7. Sabinki. Wesole jest zycie staruszek ;) (tfu, tfu

Szanowne Panie, proszę mi wybaczyć reakcję- tzw. witB17 to jest ściema wielkiej wody! Mam "osobistego" skorupiaka C64- nie mylcie z komputerem:))/RCC t1aG2/. Na forum "Policzmy Się" amigdalina jest odpowiednio opisana. Nie wolno jej stosować ludziom, a o zwierzętach nikt nie myśli... Naprawdę wystraszyłem się.

darkot

Od: Sob kwi 30, 2016 19:18

Post » Pt paź 07, 2016 13:49 Re: tom 7. Sabinki. Wesole jest zycie staruszek ;) (tfu, tfu

Darkot, bez obrazy, ale mowisz bzdury i nawet o tym nie wiesz. Na Twoj krotki post moglabym odpowiadac pol dnia, ale teraz nie mam na to czasu. W sieci jest dosc info na ten temat - wiem, bo sama czytalam. Kaza Ci tak myslec, ale zauwaz ze w Niemczech jest to legalna terapia i malo tego robi sie wlewy dozylne. "Nie wolno jej stosowac ludziom" no to naprawde malo wiesz w tym temacie. Ale nie moj w tym interes przekonywac. Duzo poczytalam i wiem jak to dziala i wiem tez dlaczego myslisz tak jak myslisz. Mija wetka od 3 lat leczy amigdalina i wyobraz sobie ze nie jedno zwierze, ktore nie mialo szansy przezycia miesiaca zyje po 1.5 roku. Ale obys nigdy nie musial szukac ratunku w b17, ani dla siebie ani dla swoich zwierzat :)

klaudiafj

Post » Pt paź 07, 2016 13:53 Re: tom 7. Sabinki. Wesole jest zycie staruszek ;) (tfu, tfu

OK nie myślę nawet by się obrażać :D

darkot

Post » Pt paź 07, 2016 14:02 Re: tom 7. Sabinki. Wesole jest zycie staruszek ;) (tfu, tfu

darkot pisze:OK nie myślę nawet by się obrażać :D

Dobrze :ok:

klaudiafj

Post » Pt paź 07, 2016 14:05 Re: tom 7. Sabinki. Wesole jest zycie staruszek ;) (tfu, tfu

darkot pisze:Szanowne Panie, proszę mi wybaczyć reakcję- tzw. witB17 to jest ściema wielkiej wody! Mam "osobistego" skorupiaka C64- nie mylcie z komputerem:))/RCC t1aG2/. Na forum "Policzmy Się" amigdalina jest odpowiednio opisana. Nie wolno jej stosować ludziom, a o zwierzętach nikt nie myśli... Naprawdę wystraszyłem się.

Poniewaz jest weterynarz, ktora jej uzywa i powiedziala, ze krzywdy to nie uczyni, a kotka Klaudii czuje sie po niej lepiej, nic mi nie szkodzilo sprobowac. Onkologia nie miala nam nic do zaoferowania, wiec czym ryzykowalam?
A to, ze ktos twierdzi, ze cos nie dziala, w ogole mnie nie przekonuje. Homeopatia podobno nie dziala, a swego czasu moim kotom zapewniala szybkie leczenie i jego wyniki zadziwialy postronnych wetow. Biorezonans nie dziala, sama w niego nie wierzylam, a Czarna po nim przestawala sobie wydrapywac placki po zjedzeniu karmy ze zbozem albo kuraka. Wiec coz... Moze i nie dzialaja, najwazniejsze, ze efekty byly :)

zuza

Post » Pt paź 07, 2016 14:08 Re: tom 7. Sabinki. Wesole jest zycie staruszek ;) (tfu, tfu

Przepraszam cię Zuzo najmocniej :!: Twój wątek nie jest od wyrażania poglądów odnośnie np. terapii. Poniosło mnie za co jeszcze raz :201494 .

darkot

Post » Pt paź 07, 2016 15:43 Re: tom 7. Sabinki. Wesole jest zycie staruszek ;) (tfu, tfu

E nie, spoko :) Zawsze warto posluchac roznych zdan. Zawsze.
Przeciez nie musimy sie nawzajem do niczego przekonac. Wymieniamy doswiadczenia. To zawsze cenne :) I nigdy nie wiadomo, kiedy sie przyda.
Ja b17 zastosowalam nie majac pojecia, czy nam pomoze. Trudno sie dziwic zachwytowi osob, ktore widza pozytywne efekty :) To zreszta ciekawe, u ludzi mozna by mowic o efekcie placebo, ale u kotow?

zuza

Post » Pt paź 07, 2016 20:52 Re: tom 7. Sabinki. Wesole jest zycie staruszek ;) (tfu, tfu

Hej Zuza jak tam samopoczucie??
Trzymamy kciuki bezustannie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Za zdrówko!
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

[poprzednia][następna]