Morelowo-Migdałowo. Leczenie intensywne..

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 29, 2016 8:44 Re: Morelowo - Migdałowo

A na którym piętrze mieszka elegant z naprzeciwka?
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Śro cze 29, 2016 8:59 Re: Morelowo - Migdałowo

Na drugim, jak my. Prawie mogłabym go sięgnąć - taki układ domów jest. On jest bardzo opanowany, nie reaguje na latające różne, jak nas/mnie zauważył to też tylko rzucił okiem bez jakichś emocji. Przeraziłam się śmiertelnie za pierwszym razem - już przestałam, bo niby co? Oczywiście stworzę okazję do rozmowy, ale to chyba nie jeden kot, poza tym są wychodzące. Jak wszędzie..

A z Migdałem ten problem w dostarczeniu do weta, że mimo, iż miałby kto mnie tu podrzucić, ale ja oczywiście chcę by to było za jednym razem, czyli musze od razu na czczo mieć kota [i drugiego przy okazji] i jak najwcześniej. Nie będę ludzi zmuszała do jakichś ekwilibracji czasowych.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro cze 29, 2016 9:07 Re: Morelowo - Migdałowo

Jak ja Cię rozumiem.
Konieczność korzystania z komunikacji miejskiej zmusza do okrutnej dyscypliny, a na myśl o tym, że miałabym komuś głowę zawracać, flaki się we mnie wywracają :evil:
Podpowiedz mi proszę, kiedy zabrać michy Księciuniu, zakładając, że celuję w godz. 9-10 rano?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro cze 29, 2016 9:12 Re: Morelowo - Migdałowo

po kolacji, czyli na pewno do 20

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro cze 29, 2016 9:18 Re: Morelowo - Migdałowo

Dziękuję :smokin:
Tak właśnie kombinowałam. Czyli przychodzę ok. 19, sypię w michy, odczekuję troszki i bez litości zabieram? Bo Książe Pan ma niestety zwyczaj podżerać po troszeczku przez całą dobę.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro cze 29, 2016 9:19 Re: Morelowo - Migdałowo

Ja też celuję w 9:00, więc - tak jak mówi Patmol - po kolacji, ale nawet trochę później, tak po 21:00.

Bez litości...no, tak. Sama też już nie jedz.

II edit :)
tak właśnie powinien jeść kot - po troszku przez cały czas.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro cze 29, 2016 9:21 Re: Morelowo - Migdałowo

Ale on na ludzkie żarcie robi spektakularne BLEEEE :wink:
Chyba, że chodzi Ci o poczucie solidarności z biednym, represjonowanym zwierzątkiem.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro cze 29, 2016 9:22 Re: Morelowo - Migdałowo

Tak, o poczucie solidarności oczywiście :mrgreen:
Moje też uważają, że ludzkie nie nadaje się do jedzenia.

Obrazek

morelowa

Post » Śro cze 29, 2016 17:57 Re: Morelowo - Migdałowo

Wydaje mi się, że z ewentualnym, a chyba pewnym, usuwaniem migdałowych zębów należałoby poczekać na chłodniejszą pogodę. Czyż nie? Coś mi się obiło o uszy, że w upały się nie robi takich zabiegów..

Obrazek

morelowa

Post » Czw cze 30, 2016 9:40 Re: Morelowo - Migdałowo

Ja patrzyłam pod względem komfortu zwierzęcia na temperaturę otoczenia, żeby była optymalna. Wiadomo, że gdy skwar na dworze i mieszkaniu, to się samemu z siebie kona. Zwierze po zabiegu, obolałe, osłabione wydawało mi się, że się po prostu będzie gorzej czuło podczas upału (schłodzić gorzej, a jak trzeba dogrzać, to się kocykiem okrywało). I sprawa praktyczna, jeśli coś się, tfu tfu, zacznie niedobrego dziać, to i człowiek w te upały musi się najeździć do weta.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw cze 30, 2016 10:38 Re: Morelowo - Migdałowo

Jak sie musi to sie robi, natomiast oczywiscie wszystko goi sie lepiej, jak nie ma takiego upalu. Wiec jesli mozna poczekac, to lepiej tak.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw cze 30, 2016 12:03 Re: Morelowo - Migdałowo

No, właśnie wetka, z którą rozmawiałam [w lecznicy] dowiadując sie, czy będę mogła telefonicznie ustalić zabieg, powiedziała, że jeśli je [a je :D ] to nie ma dzikiego pośpiechu. Myślę jednak, że jest , bo taki syf w paszczy to na wszystko działa, ale wiem skądinąd , że odwołuje się zabiegi w upał. A ja mam ciepło w domu :mrgreen:
Nie sądziłam nigdy , że będą mnie cieszyły chmury zasnuwające całe pilczyckie niebo :mrgreen: - okna od południa bez rolet i firanek :roll:

A poza tym jestem głupia cipa. Że chodzę bez aparatu foto. Jaki by nie był, to zawsze jakiś aparat. A byłam raz w najbliższym , dzikim parku. Przed dzikością jest duży staw [większy niż średnie w Turawie, Dorta] zarzęsiony, z kumkającymi żabami, milionem kaczek i kaczuszek, i stadem łabędzi , które się rozłożyło na trawie między wodą a budynkami stojącymi nad samym prawie stawem. Stado się składało z dwóch dużych białych i siedmiu mniejszych burych i puszystych, czyli brzydkich kaczątek.
Wczoraj natomiast w bliskim parku innym,dużym - staram się tak jeździć/chodzić żeby np. tam gdzie muszę, przejść choćby przez część parku- były ptaki, których nie znam, były zielone dzięcioły, które się karmiły :D i pełno wiewiórek, z których jedna gdy się zatrzymałam biegła do mnie, ale jak dotknęła prawie ręki i zobaczyła, że nic nie mam, to sobie odbiegła :placz:
Co się nosi dla wiewiórek jak nie ma włoskich [nie łuskanych] orzechów???

Przede wszystkim nosi się aparat :evil:

Obrazek

morelowa

Post » Czw cze 30, 2016 13:05 Re: Morelowo - Migdałowo

ja nic nie noszę dla wiewiórek, bo Caillou lubi wiewiórki :roll:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw cze 30, 2016 14:12 Re: Morelowo - Migdałowo

:mrgreen:
Lubię Twoje komentarze . Zwięzłe są :D

Ale ja nie mam pieska, więc choć wiewiórkę bym mogła nakarmić .
Pewnie gdzies można dostać orzechy tylko ja taka trochę we Wro jeszcze jak dziecko we mgle. Poruszam się spokojnie, ale nie ogarniam gdzie jest co w sensie gdzie co się gdzie kupuje.

Pada. Burza była konkretna i nadal pada. Niech pada bo susza jak głupia. Niech pada porządnie o 21.00 i niech Polacy przegrają mecz, bo inaczej mam noc z głowy. Podobno we Wro miało nie być fajerwerków, to dlaczego wolno z takiego głupiego powodu jak wygrany mecz??

Obrazek

morelowa

Post » Czw cze 30, 2016 14:53 Re: Morelowo - Migdałowo

Przyszły tydzień ma być chłodniejszy :ok:

U mnie też pukali - chyba I miasto I ludzie (po poprzednim meczu). Ale Sosnowiec nigdy niestety nie był bezhukowy...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]