Iga, Diabeł, Miki, Teśka i Furka tymczas

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 23, 2016 23:00 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

KatS pisze:Moja kochana i piękna Igusiu!

No i jak, karton już jest? Naprawdę jestem oburzona, że Duzi Wam zabrali kartony, w dodatku z takich niepoważnych powodów! 8O Przecież kot musi mieć karton, należy się nam tak jak miska z karmą (najlepiej taką dla kociąt) i kuweta ze żwirkiem! mam nadzieję, że dałyscie im z Tereską do zrozumienia, że karton powinien być JUŻ teraz!

Myslisz, że Dużym pomogła by sterylizacja? a może chipowanie? Moja Duża cos dzis marnie wygląda i przebąkuje, że jutro musi isć do lekarza. Może lekarz będzie rozumny i ją zachipuje. Sterylizacja może niekoniecznie, bo potem się spi przez resztę dnia, a przecież Duża musi nam usługiwać.

I tak, przygotowuję się do powrotu Dużej - w następną niedzielę wyjeżdża a w piątek albo sobotę wraca. Już ją przywitam :evil: niedoczekanie, taka niegodziwosć!
Mój Duży faktycznie jest ciamajdowaty. I wychodzi na wiele godzin do pracy. Więc zostawi nam na widoku obie miski :kotek: i już ja zrobię porządek z miską Ciri! Swoją drogą Ciri, ta niecnota, dzisiaj dopadła moją miseczkę i tak łapczywie wyjadła wszystkie moje chrupki, że wszystkie zwróciła na podłogę. Próbowałam je od razu zjesć, żeby się nie zmarnowały, ale Duża do mnie przybiegła i mnie odpędziła, pokrzykując, żebym nie była oblesna. Nie rozumiem, wyrzuciła do kosza i zmarnowała moje chrupeczki! Całą dużą porcję!!! Po prostu nie pojmuję Dużych, daję słowo :( a jak w połowie porcji się rozmyslam i nie chcę mokrej karmy, to marudzi, że nie znosi wywalać jedzenia 8O

U nas mięsko jest gotowane, tak, bo my tylko takie jemy. Choć Duża wolałaby surowe i wtyka do gotowanego mięska Ciri podstępnie po kawałku surowego. Powiedziała Dużemu, że w ten sposób chce ją przywyczaić do surowego. Alke tu Ciri jest mądra i pokazuje Dużej, co mysli o jej żenujących podstępach: wyjada samo gotowane, a surowe zostawia :ok:

Nie martw się Igusiu, futerko po czesaniu odrasta! I znowu można je zostawiać na ubraniach i meblach, i wszędzie! Jak się zrelaksujesz i odprężysz, to zobaczysz, jakie to przyjemne. Nawet Ciri zaczęła to lubić odkąd podpatrzyła, że mnie się czesanie podoba! I teraz obie biegniemy do szczotki i potem ja się obrażam, jak Duża czesze Ciri MOJĄ SZCZOTKĄ :evil:

Ach Igusiu, usciskaj ode mnie Tereskę i wyjedz w moim imieniu trochę karmy Diabła i Miki. Na pewno smakuje bajecznie :1luvu:

Pozdrawiam Cię mocno
-Twoja Stella

Stello moja kochana,
wyobraź sobie, że karton się pojawił, razem z książkami dla Dużej. I już miałam do niego wejść.
Jednak najmniejsza z Dużych była szybsza.
Musiałam oddać jej pokrywkę, gdyż potrzebowała materiału do produkcji mebli dla jej "zwierzątek". Wyobrażasz to sobie? :roll:
Mam jednak pudełko i to całkiem spore. Mogą się w nim zmieścić 3 koty.
Ale ono jest tylko MOJE! :201447
I żadna Miki do niego nie wejdzie! :201447
Tereska może, niech jej będzie. Choć ostatnio uderzyła mnie, bo dostała za mało jedzenia od Dużej 8O
Dużą ugryzła, a ja byłam świadkiem, więc też dostałam.

Jeśli chodzi o sterylizację, obawiam się, że mojej Dużej by to nie pomogło. Diabłowi też sterylka nie pomogła :|
Skoro Twoja Duża źle się czuje to lepiej jej nie sterylizować :( Ważniejsze jest, żeby zawsze była czujna. :ok:

Och Stello, nie mam słów dla Twojego poświęcenia. I dla rozrzutności Ciri. Tyle jedzenia się zmarnowało :cry:
Jesteś najwspaniałomyślniejszą kotką ze wszystkich jakie znam.
Nie rozumiem tych Dużych. Jak jest jedzenie, to trzeba je zjeść.
Trzy tygodnie temu Tereska też zwróciła przed chwilą zjedzone chrupki.
Zanim Duża zdążyła je sprzątnąć, Tereska postanowiła ją ubiec i zaczęła je zjadać.
Duża machnęła łapą i poszła mówiąc, że nie chce na to patrzeć :roll:
A ja patrzyłam i nie widziałam w czynie Tereski nic niewłaściwego.

Stello, jak Duża wyjedzie to będzie miseczkowy raj. Samce Dużych sa łaskawsze od samic.
Jestem pewna, że najesz się chrupek Ciri do syta :mrgreen:
No, ale jak Duża wróci, kara będzie się i tak należała za opuszczenie miejsca służby :evil:

Hm, ciekawe dlaczego Duża chce Wam dawać surowe mięso. Może sama takie lubi i chce się dzielić z Wami tym, co najlepsze.
Tereska uważa, że najlepsze jest surowe mięso i tylko wołowina :roll:
Ja nie cierpię wołowiny, kurczaka wolę surowego niż gotowanego. Ale z Dużymi może być różnie.
Moja Duża lubi kurczaki gotowane. Miki też je lubi.

Dziś Duża jadła gotowanego kurczaka. Miki była bardzo zdenerwowana i twierdziła, że Duża pożera jej kolację.
Wskoczyła Dużej na kolana i przymilnie strzeliła baranka o talerz Dużej, prawie zrzucając go na podłogę.
Szkoda, że nie mogłaś zobaczyć, jak Duża rzuciła się ratować swoją karmę :ryk:

Uff, naprawdę futerko odrasta? Chyba jednak wolę sama czesać swoje futro.
Duzi mają bardzo groźne urządzenie do czesania. Aż się boję wypowiadać głośno jego nazwę.
Ale Tobie powiem: FURMINATOR :strach: :strach: :strach:

Przekazałam Teresce pozdrowienia od Ciebie (i zamknęłam oczy i wyobrazilam sobie, że ją od Ciebie uściskuję). Tereska serdecznie macha łapką.
Tulę Cię mocno i życzę, żeby podczas wyjazdu Dużej spełnily się Twoje gastronomiczne marzenia :201461

Twoja Iga
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Śro lut 24, 2016 17:33 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Cześć Dziewczynki :1luvu: :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro lut 24, 2016 18:28 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Cześć Klaudio :D
Właśnie pokazałam córce Marysię i spytałam czy nie przypomina jej Tereski zmiksowanej z Igą.
Była w szoku, że w rzeczy samej tak właśnie jest :kotek:
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Śro lut 24, 2016 19:39 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Tereska wlaśnie pobiła swój rekord i zjadła naraz 64 ml przetartej z wodą karmy w stosunku 42:22 8O
Łapczywie jadła, bo przespała jedno karmienie. Zwykle dziennie dostaje 6 porcji przetartej karmy.
Już dziś Tereska okazała wilczy apetyt i była wkurzona, że czeka na napełnienie kolejnej strzykawki.
Duży wpadł na pomysł, żeby napełnić 3 naraz i kolejno je oprożniać w pyszczku Tereśkowym.
Ja też tak zrobiłam, ale Tereska tupała o następną porcję.
Chyba nabędziemy strzykawkę o pojemności 100 ml, żeby Tereski nie denerwować :D

Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Śro lut 24, 2016 20:36 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Jaka sliczna sówka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Śro lut 24, 2016 21:10 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

:love: <3
Jestesmy!czytamy z zaciekawieniem listy dziewczyn :ryk:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt lut 26, 2016 21:46 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Moja Igusiu!

Zmartwiłam się, że twój karton został zarekwirowany przez Małą Dużą. To znaczy pokrywka, no ale to też ważny element. Czy nie się tej pokrywki odzyskać? Można np. siknąć na nią delikatnie, wtedy Mała Duża na pewno Wam pokrywkę odda. No, ale grunt, że pudełko jest, to już postęp. Jak to mówią, nie od razu kartonowe pudełko zbudowano! I na pewno Ty też doczekasz się wspaniałego, pełnego kartonu! Takiego, do którego nie będą wchodzić inne koty, no może CZASEM Tereska.
Choć nie podoba mi się, że Tereska Cię uderzyła. Że ugryzła Dużą - na pewno sie należało, ale żby dokuczać mojej Igusi? Nieładnie! Jedyne wytłumaczenie jakie mogę wymyslić to to, że jest chora i może nie całkiem wie, co robi.

Ach, Wasza Duża jest lepszym Człowiekiem niż nasza! Skoro pozwoliła Teresce zjesć chrupki drugi raz, nie tak jak moja, która mnie odgoniła. Ale możliwe, że jak jeszcze parę razy spróbuję, to w końcu się podda. Zwykle tak jest, ze wszystkim. na przykład z bieganiem po szafie. Najpierw się denerwowała jak spałam na półce, potem jak wskakiwałam na dach, a teraz tylko wzdycha i macha ręką, kiedy wspinam się po ubraniach na wieszaku. Czyli Dużych da się jednak wytresować! W przeciwieństwei do kotów, my nie jestesmy do tresowania. Ale Duzi jak najbardziej.

Czyli mówisz, żeby Dużej nie sterylizować...? Hmmm... Wczoraj Duża była u weterynarza dla ludzi i wróciła zdenerwowana, bo podobno chciał, żeby poszła na kilka dni do jakiegos miejsca, gdzie Dużych leczą. Czyli jednak możliwe, że proponował jej sterylizację. W każdym razie Duża powiedziała, że nie może, bo ma ważny wyjazd służbowy i jak nie pojedzie to straci kontrakt. Nie wiem co to kontrakt, ale Duża mi wyjasniła, że to cos, za co kupuje moje jedzenie. No to faktycznie, lepiej niech go nie traci. Podobno weterynarz nalega, żeby poszła na sterylizację po powrocie, ale Duża mówi, że niedoczekanie, nie znosi takich miejsc i woli chorować w domu. W każdym razie jestem czujna, cos się swięci. Nie dosc, że niedługo od nas wyjedzie, to potem może znowu zniknąć. Cos niedobrego wisi w powietrzu, czuję to. Bardzo się tym martwię, Igusiu :( Nie lubię zmian, naprawdę :(

No, ale póki co, pocieszam się, że przynajmniej bez Dużej będzie tak jak mówisz - miseczkowy raj :1luvu: Będę jadła jedzonko Ciri, a jak je przypadkiem zwrócę, to będę je jadła znowu... będzie cudownie :1luvu:

Igusiu, ja nie wiem, co to FURMINATOR 8O Mnie Duża czesze szczotką i to jest bardzo, bardzo przyjemne. Jakby jednak chciała to robić FURMINATOREM to też bym się bała, tak więc już rozumiem Twoją niechęć. Nie daj się moja droga!

Tymczasem idę na szafę, zanim Ciri zajmie mi miejsce. Ta szafa nie jest zbyt duża, a nas jest dwie. Trzeba czuwać, żeby zająć lepsze miejsce.

Trzymaj się mocno i pamiętaj, że myslę o tobie stale, moja droga igusiu!

-Twoja zaniepokojona Stella

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Pt lut 26, 2016 22:19 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Jak można tak głodzić chorego kotka :mrgreen:
Dobrze że ma apetyt to znaczy że zdrówko wraca i kupcie taką dużą strzykawkę :ryk: :ryk: :ryk:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt lut 26, 2016 22:43 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Kotimont pisze:Cześć Klaudio :D
Właśnie pokazałam córce Marysię i spytałam czy nie przypomina jej Tereski zmiksowanej z Igą.
Była w szoku, że w rzeczy samej tak właśnie jest :kotek:

:)))
To cudownie ze Teresia ma taki apetyt :) trzeba kupić większe strzykawki a może i butelki :wink: ale co to za tytuł - zmienił się :( co to pnn?

klaudiafj

Post » Pt lut 26, 2016 23:06 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

PNN, czyli mamy przewlekłą niewydolność nerek, no ale będziemy z nią żyć :ok:
Tereska została dziś pochwalona w lecznicy, że ma ładne futerko i że zaokrągliła się. Waga pokazała, że Teresia ma już 2,5 kg. :piwa:
Kroplówka była, więc Tereś za karę zrobił kupę na kocyk :mrgreen:

Z kupnem większej strzykawki na razie się wstrzymamy, bo mokra karma już jest passé. Zdaniem Tereski.
Wetki uznały, że źle robię nie dając Teresce chrupek. :?
Dostała. Ale mam mieszane uczucia. Piła sporo po suchym.
Przed snem dostała tradycyjnie mokre w strzykawce.
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Pt lut 26, 2016 23:08 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Aha uff myślałam, że to może jeszcze co innego - dobrze, że nic ponad to, bo to i tak za dużo dla biednego kociaczka i dla Ciebie :201461 Teresia waży 2,5 kg? To jaki maluszek :201461 Oj podaj adres Ciotka wyśle Wam papu i butelkę :mrgreen:

klaudiafj

Post » Pt lut 26, 2016 23:09 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Oj tak, maluszek. Za to Miki waży 5 kg 8O
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Pt lut 26, 2016 23:12 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

5 kg to jeszcze nie jest jakoś dużo :D No chyba że niziutka ;p Marysia też ma około 5 a wydaje mi się chuda :( i teraz przez te problemy i brzydką sierść raz chudnie raz grubnie... :/ A już taka fajna była - miała pewnie z 8 kg ;p nie no to żart, ale była cięęężka i fajna a teraz takie piórko :/ a jak to mówi nasza forumowa koleżanka Mirka, kot czy pies musi mieć zapas sadełka co by było w zapasie na czas choroby - i to jest racja :kotek:

klaudiafj

Post » Pt lut 26, 2016 23:24 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Racja :ok:
Teresiak wysypia się teraz jak królowa. Sypia na poduszce koło mnie. Zawsze czeka na mnie i układa się na łyżeczkę na prawym boczku :D
Miki dyżuruje w zlewie. Podaje sobie schwytaną wodę łapką, w zaciśniętych pazurkach :D
Dziś wetka wspomniała o fontannie dla Tereski.
Już sobie wyobrażam szczęście Miki. :wink:
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Pt lut 26, 2016 23:32 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

A my mamy fontannę :D Trixi z łagodnym strumieniem - Marysia bardzo lubi :D Wodę pije u samego ujścia jako, że tam leci ta najświeższa, a przecież wszyscy wiemy, że woda w fontannie jest w zamkniętym obiegu :mrgreen: ale nie zdradzam tego Marysi :D
A raz Tosia spadła tyłkiem z mebli do fontanny :D To jest fajny gadżet :) I ma filtry, więc zdrowiej :)
Masz na pewno wesoło z czwórką panienek :) I jeszcze dzieci masz :D To już całkiem się nie nudzisz :) Ja mam tylko koty na razie :) Edit - albo i aż, bo Marysia to nadrabia za pięć kotów :ryk:

klaudiafj

[poprzednia][następna]