Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-kleptomania

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie wrz 08, 2013 16:39 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II- Mgrouuuu!

Ewa L. pisze:Ofelko!
6 były twoje urodzinki a duża dopiero teraz pozwoliła mi do ciem napisać. :evil:
Dużo zdrówka, pysznego jedzonka i fajnych zabawek życzą - Zuzia , Polcia i Duża :balony: :birthday: :balony: :torte:

Zuzieńka, Poleńka i Duża. Zdążyłyście, bo mam urodzinki dziesiątego, ale dżamprezowaliśmy wcześniej, dlatemu, coby Duże mogły się wyspać.
Dziąkuję wam za życzonka. Niezadługo Duża wyklei jakowegoś tortu.
Książniczka Ofelja
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie wrz 08, 2013 16:42 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II- Mgrouuuu!

Nie wiem, czy to przez miauczkę czy przez co, ale Mała Czarna dała się pogłaskać mojej mamie 8O
Co prawda mama i tak się odgraża, że znajdzie chętnych na Małą Czarną (mówi do niej: "zobaczysz, pójdziesz do żyda!").
A Mała Czarna... no cóż, dla mnie ona chyba już zawsze będzie Mała Czarna :wink: . A że jest odrobinkę większa od Ofelii - to szczegół :wink:
Mama właśnie pojechała, panienki zaległy poKOTem, odpoczywają po pełnym emocji weekendzie.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie wrz 08, 2013 16:50 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II- Mgrouuuu!

Taaaa.... próbowałam dziś przekonać mamę MB, że 2 koty to lepiej niż jeden kot. Była nieugięta

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Nie wrz 08, 2013 17:02 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II- Mgrouuuu!

MB&Ofelia pisze:
Ewa L. pisze:Ofelko!
6 były twoje urodzinki a duża dopiero teraz pozwoliła mi do ciem napisać. :evil:
Dużo zdrówka, pysznego jedzonka i fajnych zabawek życzą - Zuzia , Polcia i Duża :balony: :birthday: :balony: :torte:

Zuzieńka, Poleńka i Duża. Zdążyłyście, bo mam urodzinki dziesiątego, ale dżamprezowaliśmy wcześniej, dlatemu, coby Duże mogły się wyspać.
Dziąkuję wam za życzonka. Niezadługo Duża wyklei jakowegoś tortu.
Książniczka Ofelja

Uff....
To zdążyłyśmy :1luvu:
Zuzia i Polcia!
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie wrz 08, 2013 17:40 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II- Mgrouuuu!

Dyktatura pisze:Taaaa.... próbowałam dziś przekonać mamę MB, że 2 koty to lepiej niż jeden kot. Była nieugięta

Moja mama tak w ogóle nie przepada za zwierzętami. Lubi u kogoś - pogłaskać i tyle. W domu nigdy nie chciała mieć, nawet jednego, a co dopiero dwa.
Dobrze chociaż, że Mała Czarna była dość grzeczna w nocy. Dopiero o 5-tej zaczęła trochę gruchać, ale pogruchała i poszła znów drzemać. Powtórka po 7-mej, co prawda :? , ale i tak nie jest jakoś strasznie uciążliwa. Może tabletki ją trochę wyciszają.
Acha, apetyt Gruchawce dopisuje mimo miauczki. Dziś rano zjadła dwa śniadanka - swoje i Ofelii :?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie wrz 08, 2013 18:10 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II- Mgrouuuu!

Pomiziaj czarnidełko od cioci :1luvu: i daj buziaka w piękne usteczka.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Nie wrz 08, 2013 21:04 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II- Mgrouuuu!

Zapraszamy na bazarek - nowe niższe ceny książek
viewtopic.php?f=20&t=155798 :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie wrz 08, 2013 21:05 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II- Mgrouuuu!

ab. pisze:Pomiziaj czarnidełko od cioci :1luvu: i daj buziaka w piękne usteczka.

Gruchające czarnidełko dziękuje Cioci za buziaczka :D
Obie koty jakoś śpiące. No, w zasadzie miały ciężki dzień :wink: . Trzeba było zjeść śniodanko, później był długi bałkoning, arie w wykonaniu Małej Czarnej - podczas których Ofelia lizała ją po łbie albo gryzła w tylne kopytka ( 8O :?: ), trochę ganianek, zasiedlanie pudełka po butach, obiad, asystowanie przy sianiu nowej kociej trawki, kilka drzemek... Tak się tym wszystkim biedactwa zmęczyły, że padły :ryk: :ryk: :ryk:

Mam nadzieję że Carmen skończy wreszcie gruchać :roll: . Niby nie grucha aż tak bardzo, ale kot się męczy, Ofelia chwilami też ma dość, o mnie nie mówiąc.
Dobrze, że sterylka już umówiona.
Z drugiej strony - cóż to będą za nerwy! :strach: Chyba zejdę na zawał. Moje maleństwo będą ciachać! :strach: :placz:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie wrz 08, 2013 21:25 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II- Mgrouuuu!

Dasz radę :ok: - musisz :mrgreen: . Pomyśl jak ciężko będzie dać kolacyjkę a potem trzymać pannę o suchym pyszczku :strach: . Będzie ciężko, ale we trzy dacie radę :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon wrz 09, 2013 8:16 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II- Mgrouuuu!

Noooo, z jedzeniem to będzie masakra! :strach:
Wet co prawda pozwala dać z samego rana malutkie śniadanko, ale ja będę musiała obie przegłodzić. Chyba że wstanę o świcie, Małej Czarnej dam ciut barfa, a Ofelii animondę (bo to na pewno zje od razu, do miski z barfem by podchodziła kilka razy albo Carmen by jej wyżarła). Później schowam miski i jakoś trzeba będzie przetrwać :roll: .
Jak ciachałam Ofelię, to solidarnie z kicią też nie jadłam obiadu, tylko śniadanie w pracy. Zjadłam dopiero jak ją zawiozłam do weta. A później była bardzo nieprzespana noc :? , bo wbreqw zapewnieniom weta Ofelia nie poszła grzecznie spać, tylko włączył się jej łazik.
Z Małą Czarną może być jeszcze gorzej - nie wiem jak się zachowa Ofelia, jak przyniosę jej koleszanku dziwnie łażącą i niuchającą wetem :strach:
Jak ja to przeżyję? :crying: :crying: :crying:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon wrz 09, 2013 8:44 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II- Mgrouuuu!

Dasz radę - zobaczysz :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 09, 2013 9:22 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II- Mgrouuuu!

No cóż :roll: będę musiała dać radę :roll:
Ale już się boję :strach:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon wrz 09, 2013 9:25 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II- Mgrouuuu!

Ja to przeżyłam gdy Pola miała 6 mieś.
Zuzia chodziła koło niej i była na każde miauknięcie młodej. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 09, 2013 11:11 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II- Mgrouuuu!

No, moje aż tak się nie kochają :?
Ale wczoraj miała miejsce zabawna sytuacja. Panienki siedziały na balkonie, Ofelia rozwalona, obok niej przycupnęła Mała Czarna, wypięła dupinkę i zaczęła gruchać i przebierać kopytkami. A Ofelia... zaczęła ją gryźć w te kopytka 8O . Nie mocno, tak podskubywała. A później podeszła do Małej Czarnej i lizała ją po łebku 8O
Albo to był wyraz współczucia, albo miała dosyć gruchania i chciała młodą uspokoić, coby się wreszcie uciszyła.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon wrz 09, 2013 14:38 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II- Mgrouuuu!

Wzajemne wylizywanie się to wyraz sympatii i zaufania jakim się darzą obie koteczki. :ok:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]