Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Revontulet pisze:karola7 też takie kupowała i bardzo je chwaliła.
Ale nie mogę tego znaleźć na jej wątku
morelowa pisze:Myślały mi się różne rzeczy w ostatnich dniach. Kilka dni temu, siedząc w małym pokoju, w takim miejscu, że widzę kawałek nieba, a głównie zielone liście drzew i słońce na nich.. pomyślałam, że to takie piękne, że nie zauważamy [choć sie staram] całej masy takich momentów. W kontekście Basi pomyślałam, bo wiedziełam jaki jest stan.. I że taki człowiek, gdyby mógł choć jeszcze raz, jeszcze przez chwilę.. I , że czasem trzeba czyjejś śmierci, żeby ustawić sie do pionu/przebudzić, zauważyć, a przestać narzekać, przejmować się do utraty zdrowia, drobiazgami, które urastają do niebotycznych rozmiarów, a okazuja się być nic nieznaczące..
I jeszcze, że nie umiemy się cieszyć, że żyjemy. Kiedyś przyjaciółka opowiadała jak stara sie codziennie rano, po obudzeniu zdać sobie sprawę z tego faktu, ale że to na ogół takie 'aha, ok, jestem..' - więc na przeciwko oczu powiesiała kartkę 'pomyśleć, ale NAPRAWDĘ pomyśleć'.
O sensie i sprawiedliwości nie piszę, bo każdy ma jakąś swoją opinię o tym.
morelowa pisze:Sorry, Felin, że nie wczoraj - jakoś mi nie po drodze było...Mają te wit miamory być w sklepie w tygodniu, wiec... Ale jakbyś chciała.. to będe w sobotę wieczorem na LiskiegoTaki mam plan przynajmniej. Nawet myślałam, że jak będę jechała do Wro w celach typowo towarzyskich - bo tak czasem robię, żeby się pospotykać, to dam Ci znać. Ale to nawet nie co miesiąc ostatnio.
A moskitier nie mamyUmowa była z panami, że w drugiej połowie tygodnia [tego], że dadzą znać wcześniej, bo muszę miec gotówkę... Zadzwoniłam wczoraj, żeby sie przypomnieć i porozmawiać o cenie. Przy pierwszej rozmowie była mowa o 100 za m2. Jak pan był to wyliczył, że za jedno jakoś ponad stówę, choć okno jest 135x58.. mierzone tam gdzie trzeba.
Wtedy i wczoraj przez telefon przekonywał mnie, że to nie liczy się m2 jak sądziłam czyli wys x szer. , tylko jakoś obliczająć obwód... potem coś.. nie potrafię nawet powtórzyć. Bo profile stalowe - ale mowa była o cenia za m2 całości!
Czy ja powinnam wrócić do podstawówki?? czy czegoś nie kumam?
Niczego nie podpisałam, nie dałam zaliczki - jak sie nie dogadamy to odmówię. Jeśli w ogóle się odezwą.
Szukam od nowaAle muszę przyznać, że wszędzie gdzie pytałam, było drożej...
Nie mam siły zrobić sama.
Super osiatkowania robi 'kocie okno' - cały parapet, pół parapetu... Są poza moim zasiegiem finansowym
morelowa pisze:Sorry, Felin, że nie wczoraj - jakoś mi nie po drodze było...Mają te wit miamory być w sklepie w tygodniu, wiec... Ale jakbyś chciała.. to będe w sobotę wieczorem na LiskiegoTaki mam plan przynajmniej. Nawet myślałam, że jak będę jechała do Wro w celach typowo towarzyskich - bo tak czasem robię, żeby się pospotykać, to dam Ci znać. Ale to nawet nie co miesiąc ostatnio.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości