Mój kocio-psi świat.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 25, 2013 9:49 Re: Mój kocio-psi świat.

Patmol pisze:dobre rękawice są w marketach budowlanych
np. w Castoramie

U mnie nie ma Castoramy :( do najbliższej mam 100 km. Ale może w Brico lub w Mrówce coś by się znalazło. W sobotę pojadę do "miasta" to poszukam, a do soboty... ałaaaa :strach:
MB&Ofelia pisze:To kot czy tygrys :?: :strach:

MB, to ani kot ani tygrys, to wściekła bestia :evil:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon lut 25, 2013 10:36 Re: Mój kocio-psi świat.

Oto najfajniejsza zdaniem Kitki zabawa :D
http://www.youtube.com/watch?v=OhrJDbgw ... e=youtu.be
Obrazek

nelka83

Post » Pon lut 25, 2013 11:50 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Zazdroszczę aportującego kotka. Wybawienie kici aportującej wymaga mniej ruchu własnego. U mnie to ja się bardziej nabiegam. Ofelia, jak była jeszcze sama, to goniła za rzuconą zabawką tylko po to, żeby gonić. Sama zabawka już jej nie interesowała. Teraz rzucam piłeczkę, Mała Czarna goni za piłeczką, a Ofelia goni za Małą Czarną i pogoń kończy się zapasami. Po piłeczkę muszę potuptać osobiście :evil:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon lut 25, 2013 12:58 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Żywa zabawka w postaci Małej Czarnej jest przecież lepsza niż jakaś tam piłeczka :D
Obrazek

nelka83

Post » Pon mar 04, 2013 11:52 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Dziś wypuszczam czarna gadzinę i zastanawiam się jak ja ją zapędzę z klatki do transportera :roll: Będzie się działo :twisted: Pięknie świeci słoneczko, jest w miarę ciepło więc nic nie powinno być dobrze. Zrobię jej zdjęcie i wstawię, ale później. Codziennie schodzę do piwnicy kilka razy i zawsze zapominam wziąć aparatu :roll:

Zezolmistrz również czuje się dobrze po leczeniu i kastracji :)
Oto Zezolek:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

A tu garażowe - Staruszka i Terrorysta/Gizmo :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

i rodzeństwo - dwa kocurki - Młody i Młody II :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

Młody i Terrorysta (tuż za zielonym płotkiem jest mój garaż w którym koty mają schronienie, widać podjazd).
Obrazek
Obrazek

nelka83

Post » Pon mar 04, 2013 12:45 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Grzeją się Footerka na słoneczku :D

A ja w czwartek ciacham Szarusię. Jak się da złapać. Oby tak.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon mar 04, 2013 12:49 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

MB&Ofelia pisze:Grzeją się Footerka na słoneczku :D

A ja w czwartek ciacham Szarusię. Jak się da złapać. Oby tak.

To dlaczego nic nie mówisz :evil: ?
Podaj mi proszę nr konta na pw, prześlę Pieniążki z bazarku dla Szarusi. Czekam na jeszcze jedną wpłatę, ale założę ze swoich za dziewczynę i prześlę co się uzbierało :wink:
Obrazek

nelka83

Post » Pon mar 04, 2013 13:05 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Z góry dzięki wielkie :1luvu: . Prześlę nr z domu, bo w pracy nie mam.
Odwdzięczymy się później jakimś bazarkiem, na razie zbieram z różnych źródeł na ten szpitalik, już parę zeta Szaraczka ma w "skarbonce". A nie pisałam bo w sobotę dogrywałam wszystkie szczegóły (nałaziłam się i najeździłam po całym mieście, ufff). Żeby tylko ta dzicz doceniła starania i raczyła wleźć do łapki, bo z tym to różnie może być. No ale mam nadzieję, że nigdy jeszcze nie była w ten sposób łapana i odrobina pachnącego jedzonka ją skusi :ok: Próbuję być dobrej mysli (ale stresa mam nieziemskiego).
No i trzeba ją będzie gdzieś w pracy przetrzymać od rana do 16-tej... Ale byle się złapała, to już z resztą jakoś sobie poradzę.
Acha, gdyby się okazało że kotka nie będzie wymagała leczenia, tylko przetrzymania, to może wyjdzie trochę taniej. Zobaczymy.
Oby tylko Mała Czarna nie zaczęła rujkować (tfu ftu ftu !!!!!) bo chyba osiwieję. Tym bardziej że Carmen będzie ciachana już zupełnie na mój koszt i u mojego weta (nie jest najtaniej, ale mam zaufanie). No ale i tak najpierw trzeba ją zaszczepić no i niech dojdzie do siebie z tym linieniem.
Ufff, ale się rozpisałam.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon mar 04, 2013 13:32 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Ok, w takim razie czekam na pw i przelew dla Szaraczki jutro poleci :wink:
Będzie dobrze i kciuki za łapankę :ok: Dla mnie każde łapanie (a robię to ręcznie :| ) to zawsze duży stres.
Czasem jak się zwala na głowę to na raz :roll: Mi w tamtym miesiącu właśnie tak się rypło - wszystko na raz :evil: Do dziś mam minus na koncie, ale wolę to niż kolejne malutkie kocie biedy :? choć wiem, że to mnie tak czy siak nie ominie. Ja sterylizuję, a inni? No właśnie...
Obrazek

nelka83

Post » Pt mar 08, 2013 11:47 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Oto czarna gadzina :twisted: (jeszcze w piwnicy tuż przed łapaniem do transportera i wypuszczeniem)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

A tu czarny komitet powitalny :D (po prawej czarna gadzina)

Obrazek

Potwierdzenie wykonanego zabiegu:
Obrazek
Obrazek

nelka83

Post » Pt mar 08, 2013 11:51 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Czarno, czarno wszędzie :strach: :ryk: Sabat czarownic normalnie!

Ale koty wyglądają ładnie. Boczki zaokrąglone, futerka całkiem całkiem...
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt mar 08, 2013 11:55 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Nooo, trochę się spasły :oops: Ale futra mają naprawdę ładne - gęste i lśniące :)

A w domu...
Iga z Kitką znalazły sobie wieczorem zajęcie - porządkowanie szuflad :twisted:
Tzn. Kita robiła porządki a Iga tylko nadzorowała wchodząc do szuflady i patrząc czy już się obie zmieszczą 8)
Gupie koty, za majty chciały robić :lol:

Obrazek
Obrazek

nelka83

Post » Pt mar 08, 2013 11:59 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Skąd ja to znam :wink: . U mnie obie się wczoraj wpakowały do małej szuflady z torebkami. I to bez wywalania torebek 8O . Fakt że Carmen chuda, ale Ofelia swoje 4 kilo ma. Nie mam pojęcia, jak się zmieściły.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon mar 11, 2013 9:50 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Kurka, martwię się bo już trzeci dzień nie widziałam czarnej gadziny, nie przychodzi na posiłek :( Być może przychodzi później, sama nie wiem... Wczoraj i w sobotę szukałam jej, ale nic z tego. Wszystkie koty stawiają się punktualnie aby zjeść i ogrzać się przy piecyku, a jej nie ma :( .
Obrazek

nelka83

Post » Pon mar 11, 2013 10:49 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Może ma focha? Albo rzeczywiście przychodzi wcześniej lub później. Ja też z przypracowych czasami nie widzę żadnego, a karma znika do rana.
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]