Broszka & Company cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro maja 16, 2012 17:23 Re: Broszka & Company

U nas, w zachodniopomorskim - około 15 stopni ciepła, ale dziś w nocy będzie zimno, bo ogrzewanie mi wyłączyli :)

Popaduje, czekamy z niecierpliwością na upały - przynajmniej ja czekam.
Co zaaplikować Sarze, żeby chciała w nocy spać, bo już potrzebuje zapałek do oczu
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Czw maja 17, 2012 6:47 Re: Broszka & Company

Kurcze, ale sobie naciągnęłam mięśnia łapiąc Broszkę - budziłam się z bólu przy każdej zmianie pozycji :evil:

olafen pisze:Co zaaplikować Sarze, żeby chciała w nocy spać, bo już potrzebuje zapałek do oczu

Ciężka sprawa :roll:
Możesz spróbować ją zamykać kiedy szaleje w innym pokoju, łazience czy chociaż w transporterze... Albo może spróbuj feromonów, karmy lub pasty calm?
Kiedy nasze koty były młode i szalały nad ranem to po prostu nie spały z nami - zamykałam je na noc w innym pokoju i wypuszczałam dopiero kiedy wstawaliśmy. Oczywiście od świtu tam sobie dokazywały, po otwarciu drzwi wylatywały jak z procy a pokój wyglądał jak po przejściu tornada :P
Eh, wtedy się wkurzałam - teraz bardzo mi brakuje urwisów bo seniorki i Broszka są bardzo spokojne :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw maja 17, 2012 7:57 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Kurcze, ale sobie naciągnęłam mięśnia łapiąc Broszkę - budziłam się z bólu przy każdej zmianie pozycji :evil:

olafen pisze:Co zaaplikować Sarze, żeby chciała w nocy spać, bo już potrzebuje zapałek do oczu

Ciężka sprawa :roll:
Możesz spróbować ją zamykać kiedy szaleje w innym pokoju, łazience czy chociaż w transporterze... Albo może spróbuj feromonów, karmy lub pasty calm?
Kiedy nasze koty były młode i szalały nad ranem to po prostu nie spały z nami - zamykałam je na noc w innym pokoju i wypuszczałam dopiero kiedy wstawaliśmy. Oczywiście od świtu tam sobie dokazywały, po otwarciu drzwi wylatywały jak z procy a pokój wyglądał jak po przejściu tornada :P
Eh, wtedy się wkurzałam - teraz bardzo mi brakuje urwisów bo seniorki i Broszka są bardzo spokojne :|

Moja Sisi też rozrabia w nocy, Pusia śpi obok mnie na moim posłaniu a Sisulka bryka, ale ja jak usnę to może ona fikać. Mnie to nie przeszkadza. Ale rada jest dobra, na noc kotki do drugiego pokoju zamknąć.
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw maja 17, 2012 7:59 Re: Broszka & Company

Aaaaaaaaa!!!!! :strach: :strach: :strach: Oni chcą mnie wykończyć :crying: :crying: :crying:

z okazji 5. urodzin zooplus.pl szalejemy dalej!

Tylko przez najbliższe trzy dni (17-19.05.2012), niezależnie od wartości zamówienia, otrzymasz

pięć razy więcej punktów bonusowych!
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw maja 17, 2012 10:39 Re: Broszka & Company

Szczują ludzi tymi bonusami. :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Czw maja 17, 2012 11:23 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Aaaaaaaaa!!!!! :strach: :strach: :strach: Oni chcą mnie wykończyć :crying: :crying: :crying:

z okazji 5. urodzin zooplus.pl szalejemy dalej!

Tylko przez najbliższe trzy dni (17-19.05.2012), niezależnie od wartości zamówienia, otrzymasz

:ryk: :ryk: :ryk:
Ale nie powiem, to jest pokusa :wink:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw maja 17, 2012 12:10 Re: Broszka & Company

Ja nie zbieram już punktów - staram się w miarę na bieżąco wydawać po tym jak w zeszłym roku znienacka podnieśli kilkukrotnie "cenę" w punktach na wszystkie bonusy. Ale duże zakupy i punkty x5 + to co ma się uzbierane mogą pozwolić na jakiś naprawdę konkretny bonus...
Teraz rozumiem dlaczego wystawili tak okazyjnie karmę za punkty - żeby ludzie wypstrykali się z punktów i po dzisiejszej promocji nie rzucili się potem na najdroższe drapaki z listy bonusów :lol:

Zastanawiam się z jakiego powodu robią aż taką wyprzedaż, czy aby nie chcą zlikwidować interesu? Promocja 10% wyczyściła im magazyny - brakuje większości karm i żwirków i praktycznie ciężko dzisiaj coś dostępnego znaleźć :roll:

Ja w każdym razie tym razem odpadam - nie będę w jednym miesiącu robić zapasu na pół roku czy dłużej Obrazek
Chyba się wypiszę na razie z newslettera Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw maja 17, 2012 12:20 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Zakrapiam dziś koty wolnożyjące przeciw pchłom i kleszczom - tradycyjnie na parapetach zewnętrznych podczas karmienia. Kiedy mordowałam się z jednym dzikusem żeby go spacyfikować i zakropelkować, Broszka wpadła na genialny pomysł ucieczki :strach:
Skoczyła na moje zgarbione plecy i przez ramię na zewnętrzny parapet - na szczęście okazało się że mam dobry refleks bo zdążyłam puścić dzikusa i fiolkę i złapałam Brosiaka w locie kiedy już robiła fru na ziemię :evil:
Kto by pomyślał że Prosiaczek jest zdolny do takich rzeczy? 8O
Muszę bardziej na nią uważać...

Pamiętam, chyba jesienią to było, gdy pisałaś o ucieczce Broszki i problemach ze złapaniem. Dobrze, że tym razem próba się nie powiodła.
Broszka pisze:Tylko przez najbliższe trzy dni (17-19.05.2012), niezależnie od wartości zamówienia, otrzymasz

Najlepiej zaraz po zamówieniu nie zaglądać na stronę zooplusa, a newsletter wyrzucać bez otwierania. Rób tak, zaoszczędzisz nerwów, bo ironią losu zawsze będzie lepsza promocja na coś, czego używasz.

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Czw maja 17, 2012 12:43 Re: Broszka & Company

Przez Brosiaka dzisiaj chodzić nie mogę - takie ewolucje zrobiłam żeby ją złapać że naciągnęłam mięśnia udowego :evil:
Jej na szczęście nic nie jest, choć wydawało mi się że złapałam ją za tylną łapę i ogon :strach:
No i wstrętny Prosiak będzie miał na sumieniu dzikusa któremu nie podałam kropelki, bo teraz nie wiem kiedy pozwoli mi się złapać a poprzednia kropelka już nie działa. A u nas jest teraz masakryczny wysyp kleszczy :x

Aha, miałam Wam coś napisać.
Kupiłam kilka sadzonek stevii i spieszę donieść że rzeczywiście jest pieruńsko słodka :mrgreen:
Na razie sadzoneczki malutkie więc wypróbowałam tylko z serkiem wiejskim i w naleśnikach z twarogiem - mniam :P Bardzo słodkie a stevia ma zero kalorii :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw maja 17, 2012 13:14 Re: Broszka & Company

Co to stevia? :oops: :oops: :oops:

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Czw maja 17, 2012 13:50 Re: Broszka & Company

brązowobiali pisze:Co to stevia? :oops: :oops: :oops:

Taka roślinka - słodzik ziołowy :P
Można kupić suszoną lub proszkowaną ale jest dość droga :|
Albo kupić nasionka czy sadzonki :wink:
Poczytaj np tu: http://stewia.info.pl/produkty-sklepy-ceny.php
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw maja 17, 2012 14:14 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Chyba się wypiszę na razie z newslettera Obrazek

:ryk:
Ja też nie zbieram specjalnie, ale z drugiej strony trudno o coś sensownego za mniej niż 200 punktów. Np. taki patyk z piórkami to w Bydgoszczy da się dostać na 3,5 pln, bo importer stamtąd, a ja tam bywam. Szkoda by mi bylo punktów na to. Ale teraz mam coś kolo tysiąca i przy następnym zamówieniu na bank się na coś wysadzę :wink: Na drapak nie starczy, ale na jakieś legowisko albo tunel będzie jak znalazl.
Nawiasem mówiąc, ten tunel za punkty jest o niebo lepszy od tych za kasę. Mam porównanie - za friko u mnie i kupowany u mamy. Gdyby u mnie byl taki jak u niej, to już dawno by się rozpadl przy tym co moje kocury wyrabiają :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw maja 17, 2012 14:44 Re: Broszka & Company

Tunel jest fajną zabawką ale u mnie tylko Broszka jest zainteresowana - niestety muszę jej limitować dostęp bo nie zna umiaru a przy jej niewydolności krążeniowo-oddechowej kończy się taka zabawa niefajnie :(

Ja najczęściej biorę za punkty lizawkę dla koni z soli himalajskiej :mrgreen:
Zabawki i tunele biorę jak są dołączane do karm w cenie samej karmy. I tak nie bardzo ma się kto nimi bawić i nazbierało się już sporo :roll:
Mam nadzieję że trafią do nas jeszcze jakieś maluchy czy młodzież albo spełni się moje marzenie o dokoceniu się rudym maluszkiem i wtedy będą jak znalazł :wink:
Ale mam też już kilka legowisk za punkty - pieniędzy byłoby mi na nie szkoda a tak są i to całkiem fajne a kociaste je lubią :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt maja 18, 2012 12:15 Re: Broszka & Company

Udało mi się zakropelkować dzikuna :ok:

Idę zaraz rwać rabarbar - piekę dziś ciasto jogurtowe z rabarbarem :P

Kopytne obżerają się zielonką, ale jak dalej będzie tak sucho to szybko się skończy obżarstwo bo trawa w ogóle nie chce rosnąć :|
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt maja 18, 2012 12:29 Re: Broszka & Company

Super zdjęcia kobyłek, u Was nie chce rosnąć trawka a w mieście u nas zatrzęsienie jej i nie koszą na razie. Ta ostatnie kobyłka trochę podobna do dalmatyńczyka bo w kropki. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

[poprzednia][następna]