Słodka krówka Julcia.Za TM.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 01, 2011 17:47 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

:ok: :ok: powodzenia
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Sob wrz 03, 2011 6:41 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Obudziłam się dzisiaj i patrzę, a Julcia w nogach łóżka, na kołdrze :lol: :lol: :lol: Kochane maleństwo.Coś ostatnio śpię obłożona kotami, czy to wróży mroźną zimę? :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon wrz 05, 2011 6:41 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Bazylego nie było dwa dni :( Nie wiemy, co się dzieje.

ewar

Post » Pon wrz 05, 2011 7:06 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

oby się jeszcze pojawił...
Obrazek

Edytka1984

Post » Pon wrz 05, 2011 7:15 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Mam nadzieję.Remontują blok obok, jest hałas, może się boi.Poza tym, on chyba ma jeszcze miejsca, gdzie go podkarmiają.

ewar

Post » Pon wrz 05, 2011 7:25 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

no oby,oby wszystko było dobrze z nim
Obrazek

Edytka1984

Post » Pon wrz 05, 2011 7:44 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Mówiłam wetce,że się zjawię (oby!) z Bazylim.Ona ma urlop do 11 września.Tydzień więc poczekam.

ewar

Post » Pon wrz 05, 2011 18:52 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Był Bazyli i biało-bura kotka ( chyba?).O niej też trzeba będzie pomyśleć.Na razie nie pozwoli się bardzo zbliżyć do siebie.Ma gdzie się schronić, nie wygląda na chorą, jeść dostaje.Ośmieli się na pewno.
A teraz o Bazylim.Dzisiaj był trzy razy pod oknem p.Izy, wygłaskany, wymiziany, nakarmiony.Ja go biorę na ręce i przytulam.Niestety, boi się aparatu i zaraz ucieka.Oto okno p.Izy, a na parapecie jej wychodzący kot Tino.Wprowadził się do niej niecały rok temu i zamieszkał.Ten czarny obok to Behemot, my go nazywamy Wiesiem.Najfajniejszy kot pod słońcem.Ma dom, ale je i śpi, gdzie ma ochotę.Wszyscy go znają, głaszczą.Żaden kot z nim nie walczy, wszystkie go lubią, Wiesio po prostu łagodzi obyczaje.Jest wykastrowany.Przychodzi do domu p.Izy, zjada coś, kładzie się na fotelu i śpi.Bywa też u sąsiadów, którzy mają dwa czarne koty, więc je odwiedza.Również sobie podje, pobawi się i pośpi, jak ma ochotę.Inne mieszkania też zna.Tino to jego kumpel, razem się bawią, wspinają na drzewa i chodzą do piwnicy :evil: Bazyli się ich nie boi, no może z Tino się nie przyjaźni, ale z Wiesiem owszem.Pod oknem są krzaczki, koty tam się chowają, czują się bezpieczne.
Oto zdjęcia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pon wrz 05, 2011 19:28 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Wiesio :love:

No i a propos Julci... One Cię po prostu kochają. Te koty. Dlatego z Tobą śpią. To nie wróży nic a nic. A na pewno nic o zimie. O!
Żeby było jasne - zimy nienawidzę :(
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon wrz 05, 2011 19:54 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Ja też nie cierpię zimy, brrr.
Kasiu, Wiesia kochają wszyscy.On jest cały czarny, miał kiedyś biały wibrysek, ale go zgubił.Jesienią robi się z niego brytek.W dodatku jest taki kochany! Nie przejdę,żeby go nie wziąć na ręce i wymiziać.A Tino ma najpiękniejsze zielone oczy, jakie widziałam ( no Irenka Gosiar ma też cudne), kolor niezwykły.Myślę,że przyprowadził go poprzedni kot p.Izy, krówek Miki.Był bardzo chory i chyba czuł zbliżającą się śmierć :cry: .Przyprowadził Tino, a kilka dni potem wyszedł z domu i już nie wrócił.Szukałyśmy go, ale się nie odnalazł.Sądzę, że nie chciał zostawiać p.Izy samej.
Wiesz, Kasiu, myślę, że naprawdę moje koty mnie lubią.To takie miziaczki kochane.
Julcia zdecydowanie lepiej się czuje, dostaje wapno z ostryg, słyszałam,że to wzmacnia.Bierze już drugą fiolkę.Nie lubi tego, ale chyba to działa.Boję się pisać, że oczka czyściutkie, aby nie zapeszyć.Szczuplutka jest, do pozostałych bambarył jej daleko, ale , ale.....Poza tym wygrywa każdy plebiscyt na najgrzeczniejszego kota.

ewar

Post » Pon wrz 05, 2011 21:49 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Swietne zdjecie czarnego kota w krzakach! Tylko oczy :ryk: i to parapetowe tez fajne.

Ciesze sie, ze Julenka lepiej sie czuje :1luvu:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto wrz 06, 2011 6:42 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Mam popsuty aparat, jakiś balans bieli padł, są więc zielonkawe, ale trudno.Chciałam pokazać, że na moim podwórku kotom nie jest tak źle.Nie jest ich dużo, łatwiej więc się nimi zająć.Dostają jeść, kilka piwnic jest otwartych, one wiedzą, które. Te krzaczki też są fajnie usytuowane, bo pod oknem p.Izy, nikogo nie kłuje w oczy, że są miseczki, z resztą one są myte, wymieniane..itd.W krzaczkach też koty mogą poczuć się bezpieczniejsze.Są też drzewa, a więc jest gdzie uciec, gdyby pojawił się jakiś obcy pies.Te, które mieszkają w sąsiednich blokach są spokojne, nie gonią kotów, wyprowadzane są w większości na smyczy.Jak jednak powiedzieć kotom, żeby nie przechodziły przez ruchliwą ulicę? :cry: W niedzielę znalazłam na krawężniku biało-burego, około 3miesięcznego kota rozjechanego przez samochód :cry:
Conchita, wiesz,że czarnym kotom trudno zrobić zdjęcie, ale Wiesio jest przecudny.Opowiadałam o nim siostrze, zobaczyła go pierwszy raz, zawołała ( reaguje na każde imię :P ), podszedł, przytuliła więc, wymiziała.On ufa każdemu, każdego kocha i z każdym kotem się dogaduje.Pozwalają mu jeść i pić ze swoich misek, spać na swoich posłankach.Bezdomniaki też się z nim kumplują.Co on w sobie ma?
Nie wiem, co będzie dalej z Julcią.Bałam się, że to będzie pierwszy kot, który u mnie odejdzie za TM.Cieszyłam się więc, że przeżyła kolejny dzień i kolejny...Teraz obserwuję zmiany na lepsze i to mnie cieszy.

ewar

Post » Czw wrz 08, 2011 16:28 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Bazyli znowu się nie pojawia.Ten kot musi gdzieś mieć jakąś metę, to niemożliwe, aby nie przyszedł , gdyby był głodny.Z resztą on trochę wybrzydza, nie wszystko mu smakuje.Koty dostają dobre jedzenie, żadne whiskasy, sucha karma to RC,Josera lub Purina, oprócz tego surowe mięso i przyzwoite puszki.Biało-bura koteczka przychodzi co najmniej dwa razy dziennie.Bardzo lubi surowe mięso, dostaje też serca kurze i indycze, bo bardzo jej to smakuje.Wodę mają zawsze świeżutką.Kupiłam dzisiaj nerki( z myślą o bezdomniaczkach), po raz pierwszy w życiu, słyszałam, że koty za tym przepadają.W ogóle u nas ciężko je dostać, kociarze wykupują. No i kroiłam, a Czarusiowi i Julci ślinka ciekła.Czaruś jadł, bo to łasuch, a Julci uszy się trzęsły i warczała, kiedy Czaruś próbował się zbliżyć do jej miseczki.Ona nie lubi mięsa gotowanego, jest u mnie od kociaka, wiec nie jest to kwestia wcześniejszych nawyków.Najprawdopodobniej surowe mięso jej służy, jest w nim coś, czego potrzebuje.Wciąż przybiera na wadze, ale wszyscy mają mnie dosyć, bo wciąż każę ją oglądać i pytam, czy już lepiej.Mnie trudniej ocenić, bo widzę ją codziennie.

ewar

Post » Pt wrz 09, 2011 20:02 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Znowu były nerki ( fuj!), Julcia się tak objadła,że chodzić nie mogła.Czaruś też zjadł, mają takie chamskie podniebienia :mrgreen: Pozostałe nawet nie zaszczyciły tego wzrokiem.Kupiłam znowu z myślą o tej bezdomnej kotce.Już się mnie tak nie boi ( założyłyśmy,że to kotka, ale nie wiem).Dzisiaj była bardzo czyściutka, nie wiem, czy wzięła prysznic? :P Na pewno nie głoduje, zostawia jedzenie, nie objada się na zapas.Bazyli dzisiaj był, coś tam zjadł i poszedł sobie.Gdzieś naprawdę go też karmią.
Julcia powolutku zaczyna odkrywać uroki bycia na rękach :lol: To dobry znak! Czaruś też jakby dał jej spokój.Nareszcie!

ewar

Post » Wto wrz 13, 2011 17:16 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Julcia powolutku staje się kotem :lol: :lol: :lol: To już nie wypłosz.Ma nawet coś w rodzaju brzuszka, który wywala do głaskania i mruczy przy tym :dance: Uwierzę w cuda, jeśli ona pokona chorobę.
Bazylego nie mogę namierzyć, zjawił się wczoraj o świcie (5.30 :cry: ), zjadł trochę i poszedł sobie.Wcale nie je łapczywie, nie bywa głodny.Zaczynam się zastanawiać, czy nie jest to czyjś wychodzący kot.Biało-bura kicia przychodzi trzy razy dziennie, a on raz, dwa razy w tygodniu.Ona jest płochliwa, a Bazyli w ogóle.Nie wiem, co myśleć.

ewar

[poprzednia][następna]