Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 11, 2011 14:55 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Dzięki Asiu za wieści :D
widzę, że wszystko dobrze się układa :ok:

no patrz z tym drapaniem :roll: u mnie Gerdusia tylko wykładzinę drapała i nic w pionie, za to Magnus tapety i meble a tu chodniczek :? no nie trafisz za kotami :ryk:

będę czekać na wieści jak tam oczka Gerdy :ok: :ok: :ok:

no i jakby któregoś dnia udało się pofocić towarzystwo to byłoby super :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lut 11, 2011 15:16 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Cieszę się że wszystko OK :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt lut 11, 2011 15:17 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Madziu napiszę oczywiście co z oczyskami. Foty też porobię! Muszę tylko znaleźć ładowarkę do baterii :oops:

s_witez

Od: Czw gru 30, 2010 17:16

Post » Pt lut 11, 2011 15:46 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

s_witez pisze:Madziu napiszę oczywiście co z oczyskami. Foty też porobię! Muszę tylko znaleźć ładowarkę do baterii :oops:

będziemy tu czekać :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lut 21, 2011 13:38 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Oj czekamy na te fotki :kotek:

Morgiana

Od: Sob mar 15, 2008 1:36

Post » Śro lut 23, 2011 14:21 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

No wreszcie dotarłam! Strasznie przepraszam za tak długie milczenie, ale miałam bardzo pracowity tydzień :wink: U nas w domu wszystko cudnie się układa. Przede wszystkim - Gerdusia jest zdrowa :D, no Magnus nie mieszka już w szafie :ok: Zachodzi tam bardzo, bardzo rzadko... Ale i tak jest leniem! :ryk: Gerduś - nasz mały promyczek - jest przetowarzyska, przeprzymilasta i bardzo bardzo aktywna. Zawsze jest chętna do zabawy. A ten leniuch Magnus tylko patrzy jak Gerda biega za myszką. Robi wytrzeszcz ale pupska nie chce ruszyć :roll: Dużo śpi, ale często przesiaduje na parapecie i patrzy przez okno... no goni za Gerdą i ją zaczepia. Je jak ptaszek. Uwielbia się chować... i jest przecierpliwy dla Zosi. Nawet próbuje się z nią bawić. Łapką ją trąca, ale delikatnie. O nogi jej się ociera :1luvu: Zocha go uwielbia - ciągle za nim łazi, a jak Magnus się chowa to woła "kiciusiu dzie jejeś?!" :ryk: Gerdusia jest nocny marek. Ostatnio zrobiła w kuchni prawdziwy rozbój włażąc na szafkę niemal pod sam sufit i zrzucając Mamie jakieś bibeloty;) Są cudni oboje i przekochani! Popołudniu wrzucę jakieś fotki!

s_witez

Post » Śro lut 23, 2011 14:24 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Cudowne wieści :1luvu:
ucałowania dla Zosi od cioteczki pozytywki

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro lut 23, 2011 14:25 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Fajnie czytać że u Was wszystko OK :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro lut 23, 2011 19:28 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Ależ się miło czyta takie wieści. Wierzę że miłość Magnusa i Zosi będzie na długie, długie lata :ok:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro lut 23, 2011 20:28 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Szalony Kot pisze:Im się tak charaktery odwróciły, ze ja się cały czas zastanawiam, czy ktoś ich aby nie pomylił :ryk:

tak, to jest wprost nieprawdopodobne jak oni się zmienili we własnym domu.
Płochliwa, nieśmiała Gerdusia jest teraz najbardziej towarzyską i lubiącą bawić się kotunią, za to odważny, ogromnie ruchliwy i aktywny Magnus, okazał się leniwym, spokojnym kotem :ryk:

A Zosi: "kiciusiu dzie jejeś" rozczuliło mnie na maxa :1luvu: zacałowałabym tę blondwłosą kruszynkę śliczną :1luvu: :1luvu: :1luvu:

oj też czekam na fotki, oj czekam :oops:
Obrazek

magdaradek

Post » Czw lut 24, 2011 10:51 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

No faktycznie! Ktoś te koty chyba zamienił :ryk: A tak się o Gerdunię tutaj martwili wszyscy: że tak delikatna, taka płochliwa... :ok:

Morgiana

Od: Sob mar 15, 2008 1:36

Post » Czw lut 24, 2011 15:05 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Morgiana pisze:No faktycznie! Ktoś te koty chyba zamienił :ryk: A tak się o Gerdunię tutaj martwili wszyscy: że tak delikatna, taka płochliwa... :ok:

No w sumie to ona nadal jest płochliwa tz. koło Zosi przemyka z prędkością światła, a jak ktoś z nas jakiś gwałtowny ruch wykona lub idzie zbyt szybko - też zmyka. Ale przychodzi często na pieszczotki :D I potrafi tak się ocierać i mruczeć, że rany julek :D A na Magnusa tak chyba podziałało nowe imię - majestatyczny się zrobił i powolny... arystokratyczny bardzo :lol: Przechadza się powolnym krokiem (no chyba, że goni Gerdusię), raz na czas coś zagada, posiedzi na oknie... i wszystko powoli, statecznie :wink: Najfajniejsze jest to, że bardzo lubi nam towarzyszyć w codziennych czynnościach - zwłaszcza jak myję wannę, robię jakąś przepierkę albo zmywam... Przychodzi wtedy i zagląda zafascynowany - chyba lubi szum wody;) No i przepada za wylegiwaniem się na piorącej pralce - zwłaszcza na cieplutkiej, bo nastawionej na gotowanie :ryk: A dzisiaj jak robiłam porządek w papierzyskach, przyszedł i ułożył się w pudełku na papiery :1luvu: Eh... biorę się za te fotki, bo mi Zosiak wstanie i znów nic nie wrzucę, a teraz mam horror, bo mała się nauczyła wychodzić z łóżeczka (ma dopiero 20 miesięcy :crying: ) I już żadnego haka na nią nie mam :roll:! Teraz to się już czuje bezkarna... A najgorsiejsze jest to, że jak już wylezie z tego łóżeczka, to woła "dało się!", a ja zamiast robić oburzoną minę walczę ze śmiechem - tak słodko woła :roll: :wink:

s_witez

Post » Czw lut 24, 2011 15:11 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

"dało się!" :ryk: :ryk: :ryk:
ona jest niesamowita, ta Twoja Zosia :1luvu:

moja córka też śmiesznie gadała. Na robaka-balaka, na kołderkę-tedejka, na poduszkę-budusia, a najbardziej lubiłam jej "stary i brzydki" czyli "tali bebe" :mrgreen:
bo mój syn to mówił od razu prawidłowo, tylko zamiast "r" mówił najpierw "j", a dziadek mówił mu: powiedz CHÓR :oops: :lol: :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Post » Czw lut 24, 2011 15:17 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

:ryk: :ryk: :ryk:
Magda, Dziadek wymiata!!!!!!

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

[poprzednia][następna]