Jadzia i Ernest - już w DS!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 06, 2010 21:13 Re: 8 letnia Jadzia.. Jedzie już w poniedziałek!

To napisz maila może...Wolałabym,żeby to on zadzwonił. Bez sensu się tak narzucać :|
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Sob lis 06, 2010 21:17 Re: 8 letnia Jadzia.. Jedzie już w poniedziałek!

Mruczeńka1981 pisze:To napisz maila może...Wolałabym,żeby to on zadzwonił. Bez sensu się tak narzucać :|

no właśnie ja też tak myślę..
dotąd bylo wszystko modelowo-brak jakichkolwiek powodów do podejrzeń..

może faktycznie np.wylączył tel-ja czasem jak mam urwanie głowy-np wizytę teściowej:mrgreen: czy coś w tym stylu , to też tak robię..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob lis 06, 2010 22:22 Re: 8 letnia Jadzia.. Jedzie już w poniedziałek!

z ostatniej chwili z wątku Juleńki :D Obrazek

smarti pisze:
smarti pisze:Maćku,bardzo proszę zadzwoń pilnie do Mruczeńki aby się umówić na odbiór Juleńki we środę wieczór :)

Mru.. czeka,bo ona lubi mieć wszystko poukładane zawczasu.

Maciek&Julcia pisze:Oj, a ja czekam, bo nie chciałem przeszkadzać na weekend.

Proszę się nie martwić, zadzwonię jutro od razu po śniadaniu :)

. Obrazek
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob lis 06, 2010 23:38 Re: 8 letnia Jadzia.. Jedzie już w poniedziałek!

smarti pisze:z ostatniej chwili z wątku Juleńki :D Obrazek

smarti pisze:
smarti pisze:Maćku,bardzo proszę zadzwoń pilnie do Mruczeńki aby się umówić na odbiór Juleńki we środę wieczór :)

Mru.. czeka,bo ona lubi mieć wszystko poukładane zawczasu.

Maciek&Julcia pisze:Oj, a ja czekam, bo nie chciałem przeszkadzać na weekend.

Proszę się nie martwić, zadzwonię jutro od razu po śniadaniu :)

UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF!!!!!!
Właśnie tak czasami jest, że co człowiek to inne poglądy6 na różne sprawy (np. na to czy można dzwonić w weekend czy też nie :mrgreen: ).
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lis 07, 2010 0:04 Re: 8 letnia Jadzia.. Jedzie już w poniedziałek!

no ja niby też się staram nie dzwonić w weekend,przyznaję się bez bicia :roll: :roll: :roll:

smarti

Post » Nie lis 07, 2010 10:06 Re: 8 letnia Jadzia.. Jedzie już w poniedziałek!

wpadam z :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lis 07, 2010 10:49 Re: 8 letnia Jadzia.. Jedzie już w poniedziałek!

Ja mam weekend codziennie, więc dzwonię codziennie :)
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Nie lis 07, 2010 15:09 Re: 8 letnia Jadzia.. Jedzie już w poniedziałek!

szczęściara :D

smarti

Post » Nie lis 07, 2010 16:08 Re: 8 letnia Jadzia.. Jedzie już w poniedziałek!

Smarti jak Ty masz na imię :?:
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Nie lis 07, 2010 16:15 Re: 8 letnia Jadzia.. Jedzie już w poniedziałek!

Kocham ją :roll: no kocham ją po prostu....
Jadwinia już u Ewelinki. Jej TŻ po 5 minutach kiedy po raz pierwszy zobaczył Jadzie stwierdził że się w niej zakochał i że by jej najchętniej nie oddał. Wcale mu się nie dziwię. Jadzia to kotka idealna :1luvu: Także Smarti będzie Ci naprawdę ciężko się z nią rozstać - od razu uprzedzam.
Jadzia była odrobaczana i szczepiona w lipcu więc odrobaczanie najwcześniej za 2 miesiące, a szczepienie w lipcu przyszłego roku. Jadwinia się w zeszłym tygodniu smarczyła i była na izolatce ale dostawała leki i jej przeszło. Teoretycznie jest zdrowa ale kichnęła przy mnie ze dwa razy - ja wiem że jestem przewrażliwiona i nawet laski się ze mnie śmieją ale proszę Smarti sprawdź ją jeszcze u swojego weta przed sterylką, tak dla spokojności. Jadzi trzeba tez przeczyścić uszka - brudne są ale już nie chciałyśmy jej dziś z Eweliną stresować, choć pazurki bez problemu dała sobie obciąć i oczywiście przy tym cały czas mruczała. Jadzia mruczy praktycznie bez przerwy aż się dziwie że jeszcze od tego nie ochrypła ;) Jadwinia także rzuciła się po prostu na jedzenie aż się wystraszyłam że zje cała miseczkę chrupków (choć wcześniej już zjadła pół gourmeta z porcją pasty witaminowej) i się shafci ale Jadzi widocznie smakowało nowe jedzonko (wiadomo co w schronisku dostaje) i dlatego tak zachłannie jadła, bo jak się już obżarła to przestała jeść zostawiając część chrupków w miseczce "na potem" ;) Jadwinia jadła w schronisku - to widziałam. Nie wiem czy dziś jadła, bo jak ją wiozłyśmy to troszkę zwymiotowała samą śliną z nerwów (i od bujania auta :twisted: ). Nie wiem czy podawać jej tego CalmAida - mi wetka mówiła że niektóre koty mają po tym skłonność do wymiotów, są co prawda spokojne ale im na żołądek szkodzi... nie wiem jak z Jadzią :roll: (Mru uzgodnij to z JaEwką). No i Jadwinia musiała mieć umyte łapki po tym wymiotowaniu i sie troszkę bała ale ją zawinełam potem w ręczniczek i wyprzytulałam i zacałowałam :1luvu:

I dowiedziałam się też makabrycznej rzeczy z przeszłości Jadzi :( Jej były właściciel, któremu została Jadzia odebrana chciał jej obciąć głowę siekierą 8O a jak chciał przegonić koty to je polewał wrzątkiem :cry: No masakra jakaś, nie chce mi się w to wierzyć, że można być takim bydlakiem! 8O

Ale teraz już będzie tylko dobrze :ok:

Ogólnie dziewczyny w schronie MASAKRA. Jeszcze koty jako-tako, choć weci nie nadążają ze sterylkami :roll: Ale na psiarni to jest totalny koszmar... :( Ech... zdołowałam się znowu... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie lis 07, 2010 17:07 Re: 8 letnia Jadzia.. Jedzie już w poniedziałek!

nie mogę nic napisać po tym co przeczytałam :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

tylko tyle że Julia bierze CalmAid już ponad 10dni i ani razu nie rzygnęła.(je suche odkłaczające tak w ogole)

może wypryskaj jej posłanko feliwayem :roll:

smarti

Post » Nie lis 07, 2010 17:34 Re: 8 letnia Jadzia.. Jedzie już w poniedziałek!

smarti pisze:nie mogę nic napisać po tym co przeczytałam :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

tylko tyle że Julia bierze CalmAid już ponad 10dni i ani razu nie rzygnęła.(je suche odkłaczające tak w ogole)

może wypryskaj jej posłanko feliwayem :roll:

Masz na mysli tego zwyrodnialca? :evil:

Ewelinka ma CalmAid i jak będzie trzeba to da (to z Mru uzgodnią) a ile tak w ogóle tego się daje? Ja nawet nie wiem bo nigdy nie stosowałam nawet na dalsze trasy.
a Jadzia tez dziś dostała mieszankę z chrupkami odkłaczającymi (i w tej mieszance co pojedzie do Ciebie w woreczku też sa odkłaczajace, a na wyprawkę do Ds dostała specjalne przysmaki odkłaczające). Jadzi bardzo chrupki smakowały, także problemu z jedzeniem nie będzie, gourmecika muss też wciągnęła połowę na jedno posiedzenie choć wydaje mi się że woli chrupki ale może to dlatego że w schronisku lepsze mają mokre niż suche i pewnie większa różnica smakowa.

chyba mi coś na oskrzela siadło... trzeba było się cieplej ubrać do schronu :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie lis 07, 2010 17:37 Re: 8 letnia Jadzia.. Jedzie już w poniedziałek!

Acha... no i Jadzia jest naprawdę spokojnym kotkiem, nie widac nawet po niej że się stresuje, jest bardzo uległa. Ale jak się ja weźmie na rączki a się boi to czuć jak jej serduszko mocno bije. Ona się w domu bardzo dobrze czuje i tylko by się przytulała cały czas. Jestem cała podrapana bo Jadzi nie można od siebie odkleić, tak się mocno trzyma. Teraz obcięte ma pazurki to nie będzie drapać ale zobaczysz jak się łapkami mocno złapie jak tylko weźmiesz ją na ręce. Jest przekochana. :1luvu: Naprawdę przygotuj się na ciężkie rozstanie - ja ją tylko chwilkę na rekach miałam a najchętniej bym z nią została i zamieszkała u Eweliny w łazience ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie lis 07, 2010 17:39 Re: 8 letnia Jadzia.. Jedzie już w poniedziałek!

no jasne.
niedobrze mi się już robi na to nasze bogobojne,katolickie społeczeństwo :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:

dla kotka do 5 kg daje się dwa psiki,przez kilka dni,najlepiej dziś,teraz i jutro.
ja mieszam z lyżeczką rybnego pasztetu i Julcia zjada.
Ale przed podróżą to dobrze byłoby ją nakarmić ze dwie godz wcześniej co najmniej żeby jeszcze zdążyła się załatwić i żeby jej nie zemdliło...
wiem że to środek nocy będzie :mrgreen:

też mogę wstać jak wam będzie rażniej :piwa:

smarti

Post » Nie lis 07, 2010 17:42 Re: 8 letnia Jadzia.. Jedzie już w poniedziałek!

a ja wcale jej odrywać nie będę :D

tak ją wymiziam że sama będzie miała dosyć :mrgreen:

nie mowiąc już o moim mężu-to to koci miziak jest dopiero :ryk: :ryk: :ryk:

A Ty się dziwisz że my Julkę pokochaliśmy jak ona nam w oczy patrzy tymi patrzałkami pieknymi już 3 miesiące 8O 8O 8O

smarti

[poprzednia][następna]