Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 04, 2011 12:10 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

Sto lat dla Froteczki :1luvu: :torte: :balony:

Ech, jakie te koteńki śliczne, z wiekiem chyba coraz piękniejsze z nich szczęściary :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon mar 14, 2011 19:46 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

Marta, spóźnione, ale gorące i szczere, życzenia dla Ciebie, zdrówka, szczęścia, spełnienia marzeń, miłości, radości, po prostu wszystkiego naj, naj :torte: :surprise: :torte: :surprise:

Miałam napisać w sobotę i jak zwykle się zgapiłam :oops:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto mar 15, 2011 7:32 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

:) bardzo bardzo dziękuję Gosiu :1luvu:

buziaki
Marta
ObrazekObrazek

szkrab

Od: Śro maja 05, 2010 15:48

Post » Wto mar 15, 2011 8:58 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

o, imprezkę przegapiłam :mrgreen:

wszystkiego naj naj :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie kwi 10, 2011 22:07 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

Najeczko, jak tu zajrzysz, zawołaj Martę do komputera, napiszcie nam co u Was i może jakieś fotki by się znalazły :)

gosiaa

Post » Wto kwi 12, 2011 9:49 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

gosiaa pisze:Najeczko, jak tu zajrzysz, zawołaj Martę do komputera, napiszcie nam co u Was i może jakieś fotki by się znalazły :)

Wniosek popieram :wink: :D
Czekamy tu na Was :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Śro kwi 13, 2011 6:49 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

jesteśmy :) trochę zalatani i narzekający na brak czasu, ale jesteśmy.

Postaram się dziś wieczorem coś więcej o nas napisać, a na razie wklejam zdjęcia, które wczoraj na naprędce wywołałam dla Was :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Frotka już nie taka mała, dupskiem rozwala kuwetki na biurku Pawła, ale im bardziej niewygodnie tym lepiej :)

Obrazek

Obrazek

rozwalona pani prezes :)
Obrazek
ObrazekObrazek

szkrab

Post » Śro kwi 13, 2011 8:46 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

Marcia, dzięki za zdjęcia, w końcu możemy się pozachwycać dziewczynami :)

Przy pierwszej fotce się rozpłynęłam :1luvu:
Przytulone dziewczyny super, chociaż nie wiem czy Naja taka zadowolona z powodu tego nacisku na głowę :mrgreen:
A ostatnia fotka Pani Prezes nie wymaga komentarza :mrgreen:

Urosły, szczególnie po Frotce widać że jest większa :)

gosiaa

Post » Śro kwi 13, 2011 8:52 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

Dziękujemy za CUDOWNE zdjęcia CUDOWNYCH panienek :love:
Ja również przy pierwszej fotce się rozpłynęłam :D
No i baaardzo koteńki urosły 8O 8)
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro kwi 13, 2011 19:43 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

Nasze kotki są oczywiście najukochańsze na świecie i to chyba nikt nie ma wątpliwości co do tego :)

Naja codziennie jak wracamy wita nas u progu drzwi, lata za nami aż się porządnie nie przywitamy, nie wymiziamy i nie damy jeść :)
Frotka siedzi u szczytu schodów, trochę chodzi za nami miaucząc (bo Naja to sprintem leci) do momentu aż nie damy jeść. Frotka po kilku kęsach zaczyna wymuszać zabawę kijkami. Nosi w pyszczku ten kijek za nami na pies, oczywiście jest zawsze kupa śmiechu :mrgreen:
Jak patyk idzie w ruch to za chwilę Naja-Terminator się włącza do zabawy i biedna Frotka już jest zepchnięta na margines.

Naja uzyskała ksywkę Terminator właśnie przez sposób zabawy. Mówiłam już kiedyś, że jest niesamowicie sprytna i szybka. Jak by, nie daj boże, trafiła zamiast do nas na ulicę, to myślę, że spokojnie by sobie poradziła, jest niesamowita, zwinna, a w oczach ma mord jak poluje :mrgreen: natomiast Frotka to taka pierdółka, jak idzie to słychać ją z drugiego pokoju (jakby stado koni leciało! 8O ), jest mało zgrabna, potyka się o własne łapki. Przez to jest przesłodka :1luvu: zawsze z Pawłem mamy kupę śmiechu! :D

Wieczorem Naja przychodzi do mnie na kolana i śpi rozkosznie wtulona aż nie wstanę. Frotka teraz sypia wieczorami na fotelu obok nas.
Po czym idziemy do łóżka, a koty zaczynają szaleć jak głupie z fukaniem i innymi dźwiękowymi efektami. Latają po nas nie patrząc po czym i jest małe domowe tornado :D
Potem koty układają się na kołdrze koło naszych nóg i idą spać. Ja już najczęściej wtedy śpię.

Nad ranem budzi mnie Frotka muskając mnie wąsami, to znak, że chce wejść pod kołdrę i wtulić we mnie. Więc się kładzie i jak przestaję ją głaskać to mnie łapką ponagla :) a jak to nie skutkuje to pazurkiem :twisted: zwykle tak zasypiamy i budzę się z nią już rano, nie rusza się co jest w sumie dla niej niesamowite.

Naja jest bardzo kochana, ale jednego nigdy nie zrobi... nie podzieli się jedzeniem :roll: Zostało jej to od małego, rzuca się na jedzenie jakby w życiu go nie widziała! Zjada z prędkością światła i rzuca się na miskę Frotki, ją oczywiście odpychając 8O Zawsze trzeba pilnować, bo Frotka by nam zmarniała :mrgreen: zresztą jest chudawa... na zdjęciach może tego tak nie widać, bo się w kulki zwija, ale jak idzie to ma zapadnięte boczki, a raczej ma duże wcięcie :) jak panienka. Naja jest lepiej zbudowana, ale ona potrafi nawet resztki ze zlewozmywaka pożreć :? Teraz pilnuje by nic tam nie leżało, tak samo resztki z talerzy od razu są utylizowane. Mały żarłoczek.

Ogólnie koty rosną i mają się dobrze, rozrabiają i dokazują jak mogą :) dobrze wyszło, że są dwie. Jeden kotek by się zanudził sam... :)

Frotka ze swoim kijkiem :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Pozdrawiamy! :)
ObrazekObrazek

szkrab

Post » Śro kwi 13, 2011 19:46 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

ale cudnie się do siebie przytulają koteńki :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro kwi 13, 2011 19:55 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

O proszę, a to się Naji odmieniło, pamiętam jak się na początku martwiłam że nie chce jeść, musiałam z nią iść do kuchni i siedzieć przy miseczce żeby jadła, potem było coraz lepiej, aż do etapu podkradania Szprotce z miseczki :)
Ale większość zachowań z dzieciństwa jej zostało :) witanie w progu, bieganie za człowiekiem dopraszając się o porządne przywitanie, przesiadywanie na kolanach i przytulanki :)
Tak patrzę na te fotki, patrzę, czy wąsy Naji nie są już dwukolorowe :roll:

gosiaa

Post » Śro kwi 13, 2011 20:20 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

gosiaa pisze:Tak patrzę na te fotki, patrzę, czy wąsy Naji nie są już dwukolorowe :roll:

są dwukolorowe, specjalnie jeszcze przed sekundą się upewniłam! :) od nasady czarne przechodzą w białe, na zdjęciach nie widać niestety.
Ale w tej kwestii nic się nie zmieniło :D
ObrazekObrazek

szkrab

Post » Śro kwi 13, 2011 20:40 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

ale się wspaniale czyta... i ogląda...
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro kwi 13, 2011 21:51 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

Marta, teraz spojrzałam, w niedzielę minął rok jak zabrałam Najeczkę ze schroniska :)

gosiaa

[poprzednia][następna]