Mój Pięciokot cz.10 Lion - śpij, maleńki.:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 24, 2009 10:30 Re: Mój Pięciokot cz.10 HEEELP!! Znowu mam kocięta!!

Mam nową zabawę!

Litwo! Ojczyzno maja! Ty jesteś jak zdrowie,
Ile trzeba docenić, tylko uczy
Kto stracił. Dziś twoje piękno we wszystkich ozdoba
Widzę i opisuje, bo tęsknię za tobą "
Święta Dziewica, która bronić Częstochowy Jasna
I w Ostrej Bramie shine! Zamek zamek Ty
Nowogródek chroni swoich wiernych!
Jak moje dziecko zdrowia powróciłaś cudem
(Gdy mama płacze pod opieką
Oferowane, martwe podniósł powieki
I kiedy mogę iść do progu świątyni Twego
Follow wrócone życie podziękować Bogu),
Więc wracamy do łona cud ojczyzny.
Tymczasem przenieść duszę utęsknioną
Te wzgórza lasu, łąk zielonych,
Szeroko nad niebieskim rozciągnionych Niemen;
W tych dziedzinach, malowane odmiany kukurydzy,
Pszenica Wyzłacanych, srebro żyta;
Gdzie bursztynowy świerzop, gryka, biała jak śnieg,
Jeżeli dziewczyna pasztet koniczyna rumieniec,
A wszystko przepasane jak wstążka, miedź
Zielonej, na gruszki czasami siedzieć cicho.

To zostało z inwokacji po przepuszczeniu jej tam i z powrotem przez translator.
Ostatnio edytowano Sob paź 24, 2009 12:41 przez kinga w., łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Sob paź 24, 2009 12:04 Re: Mój Pięciokot cz.10 HEEELP!! Znowu mam kocięta!!

Maluchy są cudne, ale rozumiem, że warunki lokalowe, itp mogą uniemożliwić adopcję kolejnych...
trzymam kciuki za szybkie znalezienie im dobrych domów ;-)

a przy okazji witam sobotnio ;-)
(w tygodniu nie daję rady, praca uniemożliwia... tylko czytam, ale nie jestem w stanie pisać....)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob paź 24, 2009 12:47 Re: Mój Pięciokot cz.10 HEEELP!! Znowu mam kocięta!!

Nie mam możliwości adoptowania kolejnych kotów - metraż, kasa, praca, plany życiowe... Sporo by wyliczać.

Właśnie obróciliśmy do weta - odrobaczenie, waga (Bounty 650g, Lion 860g), potwierdzenie płci. Sekserka ze mnie jak z koziej d... trąba, ale umaszczenie mi dyktowało prawidłową ocenę - Lion to facet, Bounty jest dziewczynką. Dobrze mi się wydawało że zalatuje dużym kocurkiem. Lion ma szanse wyrosnąć na porządne kocisko. Właśnie trafił do dziecinnej kuwetki i zostawił tam duuuże śmierdzące coś. Czyżby era srania byle gdzie odchodziła w mrok historii?
Obrazek

kinga w.

Post » Sob paź 24, 2009 13:04 Re: Mój Pięciokot cz.10 HEEELP!! Znowu mam kocięta!!

Kinga Inwokacją mnie powalilas :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Niedawno przyszli tesciowie młodego wzieli dwa maluchy z pierwszego lepszego ogłoszenia 8O ,
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Sob paź 24, 2009 13:05 Re: Mój Pięciokot cz.10 HEEELP!! Znowu mam kocięta!!

trawa11 pisze:Kinga Inwokacją mnie powalilas :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Niedawno przyszli tesciowie młodego wzieli dwa maluchy z pierwszego lepszego ogłoszenia 8O ,

no trawko nie dziobnęłaś - miało być z Kingi ogłoszenia :(

Tyzma

Od: Sob wrz 20, 2008 21:44

Post » Sob paź 24, 2009 13:09 Re: Mój Pięciokot cz.10 HEEELP!! Znowu mam kocięta!!

Mnie w inwokacji rozwalił ten pasztet (skąd się wziął? 8O ) i "odmiany kukurydzy". Generalnie poezja wychodzi po przepuszczeniu przez translator bajecznie. A to tylko tłumaczenie na angielski i z powrotem na polski. :mrgreen:

Wet zaproponował ich TABLICĘ OGŁOSZENIOWĄ - czyli dużą szybę okienną od lecznicy, tylko muszę zrobić ogłoszenia "papierzane". Szczególnie Bounty budzi zachwyt umaszczeniem, ale Lion z tą kostropatą mordką też się podoba.
Obrazek

kinga w.

Post » Sob paź 24, 2009 13:11 Re: Mój Pięciokot cz.10 HEEELP!! Znowu mam kocięta!!

Tyzma pisze:

no trawko nie dziobnęłaś - miało być z Kingi ogłoszenia :(

ja to się dowiedzialam po fakcie , gdy koty juz byly dogadane :twisted: , sama bylam zla ,ze sie ze mna nie skonsultowano :( , ja bym napewno jakies z forum znalazła. Fakt domek nie za bardzo :roll: , bo to na wsi , no ale jednak ,zawsze to cos.
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Sob paź 24, 2009 13:14 Re: Mój Pięciokot cz.10 HEEELP!! Znowu mam kocięta!!

Domek to potrzebny taki, żeby było bezpiecznie. Już nie warczę że musi być idealny, ale niech karmią, niech nie wypuszczają jeśli okolica nie jest bezpieczna, niech pozwalają wchodzić do domku i nie wywalają na pole w mróz i niech nie uważają ze kotu wystarczy dać mleka a resztę ma sobie złapać.
Choć idealny domek byłby idealny - one są naprawdę bajkowe. :1luvu:
Obrazek

kinga w.

Post » Sob paź 24, 2009 13:15 Re: Mój Pięciokot cz.10 HEEELP!! Znowu mam kocięta!!

kinga w. pisze:

Mnie w inwokacji rozwalił ten pasztet (skąd się wziął? 8O ) i "odmiany kukurydzy". Generalnie poezja wychodzi po przepuszczeniu przez translator bajecznie. A to tylko tłumaczenie na angielski i z powrotem na polski. :mrgreen:

Wet zaproponował ich TABLICĘ OGŁOSZENIOWĄ - czyli dużą szybę okienną od lecznicy, tylko muszę zrobić ogłoszenia "papierzane". Szczególnie Bounty budzi zachwyt umaszczeniem, ale Lion z tą kostropatą mordką też się podoba.

rób Kinga takie na brystolu A0 :) nie ma mowy, żeby ktoś nie zauważył - a potem weźmiesz następne 2 kociaki z działki :ryk:

Tyzma

Post » Sob paź 24, 2009 13:17 Re: Mój Pięciokot cz.10 HEEELP!! Znowu mam kocięta!!

...a potem następne :mrgreen:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob paź 24, 2009 13:18 Re: Mój Pięciokot cz.10 HEEELP!! Znowu mam kocięta!!

Drukarka nie złapie. :evil:
Obrazek

kinga w.

Post » Sob paź 24, 2009 13:22 Re: Mój Pięciokot cz.10 HEEELP!! Znowu mam kocięta!!

kinga w. pisze:Drukarka nie złapie. :evil:

narysuj - no jaki problem? a zdjęcie małe dokleisz :wink:

Tyzma

Post » Sob paź 24, 2009 13:23 Re: Mój Pięciokot cz.10 HEEELP!! Znowu mam kocięta!!

Tym bardziej, że ręce zdolne masz.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob paź 24, 2009 13:32 Re: Mój Pięciokot cz.10 HEEELP!! Znowu mam kocięta!!

no proszę i już jedna chętna na rudaska :ok:

Tyzma

Post » Sob paź 24, 2009 14:02 Re: Mój Pięciokot cz.10 HEEELP!! Znowu mam kocięta!!

Właśnie widziałam na kociarni! Oby fajny domek to nawet gnojka zawiozę - młody ma zniżkę "dziecko niepełnosprawne z opieką" 78% taniej za bilety to by tak strasznie drogo może nie wyszło.
Obrazek

kinga w.

[poprzednia][następna]