Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Annaa pisze:Anna2016 pisze:Dziękuję Jolu, posłuchałam wszystkiego, spłakałam się jak bóbr![]()
![]()
![]()
Nie wezmę innego kotka, nie mogę, nie tylko dlatego że jestem sama w pustym mieszkaniu, nie mam rodziny, ale też dlatego ze Zuzia trzymała mnie przy życiu, musiałam zyc bo ona żyła, teraz jestem wolna od tego "musze".Anna2016 pisze:Grażynko, na śmierć nie ma rady. Mam żal do wetki, ten zal nic nie zmieni. Śmierc to pustka, i właśnie pustka jest. Trzeba nauczyc się pustki.
Aniu to niedobrze, że masz takie myśli.Wspieram Ciępo tej tragedii i sama również przechodzę przez trudny czas po śmierci Karmelka.
Czytałaś, że dwa miesiące temu straciłam też Syriuszka, więc tragedia podwójna![]()
Po jego śmierci nie planowałam brać kolejnego kota, ale na forum zobaczyłam Foresta, który bardzo potrzebował domku i na dodatek był podobny do Syriusza.Zdecydowałam się i to była dobra decyzja.
Gdybym go wtedy nie wzięła to teraz Oskar zostałby sam, a sam nigdy nie był, więc na pewno tęsknota odbiłaby się na jego zdrowiu.
Mi też w tej sytuacji jest łatwiej, gdy wiem że muszę zadbać o nich,karmić, miziać, bawić się.Odwracają moje myśli od smutku....
Twoje zdrowie psychiczne jest również bardzo ważne,zaniedbane powoduje inne choroby.
Proszę daj szansę sobie i jakiemuś potrzebującemu kotkowi![]()
Pozwól żeby witając Cię w drzwiach i mrucząc na kolanach ukoił ból.
Z własnego doświadczenia wiem, że to pomaga.
Gdy Forest przyjechał do mnie Jola napisała mi tak.....
,,I tak wypełnia się Testament Kota...
https://www.facebook.com/Fundacja.JOKOT ... 944178868/
Testament Kota:
"Ludzie, nim odejdą zapisują w testamencie swój dom i wszystko co mają tym, którzy zostają . Gdybym mógł swoimi łapkami zrobić tak samo, moja Ostatnia Wola wyglądałaby tak :
- mój szczęśliwy dom
- moją miseczkę i posłanie
- kolana, na których kładę głowę
- ręce, które głaszczą
- głos, który mnie woła
- serce, które mnie kocha
zapisuję w Ostatniej Woli głodnemu, chudemu, smutnemu przerażonemu Kotu w Potrzebie.
Kochany Człowieku, Twoja miłość, to wszystko co mam, więc gdy odejdę nie mów "już nigdy nie pokocham innego kota", lecz wypełnij mój testament i daj wszystko, co miałem, komuś, kto tego bardzo potrzebuje.
Twój Kot"
Może Forest nie jest już "głodny, chudy, smutny i przerażony", ale przecież niedawno taki był. A teraz jest najszczęśliwszym kotem na świecie.
A Syriusz zostanie w Twoim sercu na zawsze. ,,,,
jolabuk5 pisze:Biedny Lucas2014 i biedny Lucasek - on tak ze stresu. Myślę, że to jego protest przeciw obecności Lolka. Może jakiś odstresacz, feliway friend do kontaktu? Olejek CBD?
Martwię się o Was Lucas2014.
lucas 2014 pisze:jolabuk5 pisze:Biedny Lucas2014 i biedny Lucasek - on tak ze stresu. Myślę, że to jego protest przeciw obecności Lolka. Może jakiś odstresacz, feliway friend do kontaktu? Olejek CBD?
Lucas przesadzil...
Narznal "kupala" przed oczami Duzego przy biorku
Mialknal przy tym
"Kupal" mial perfekcyjna konsystencje
???
Tego nam brakowalo.
Lucas 2014
lucas 2014 pisze:jolabuk5 pisze:Biedny Lucas2014 i biedny Lucasek - on tak ze stresu. Myślę, że to jego protest przeciw obecności Lolka. Może jakiś odstresacz, feliway friend do kontaktu? Olejek CBD?
Lucas przesadzil...
Mialknal przy tym
???
Tego nam brakowalo.
Lucas 2014
Lucas przesadzil...
Mialknal przy tym
???
Tego nam brakowalo.
Lucas 2014
MB&Ofelia pisze:A ja coś wstawię na poprawę humoru dla wszystkich którym smutno
https://demotywatory.pl/5168432/Kiedy-z ... na-dzielni
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider] i 74 gości