RKBM i SKS 2 czyli Inka i Tygrysek umilają życie Meg ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 24, 2008 15:09

Meg9 pisze:Co myślicie ?

Wyglada logicznie.
Duża podstawa daje nadzieję na stabilność.
Wysokie rury powinny się spodobać temu, które lubi drapanie w pionie.
Tylko nie wiem po co ci na pierwszym podeście ta okragła pluszowa klatka na kanarka? 8)

Ten też niekiepski :wink:
http://www.armarkat.republika.pl/ac6802c.html

Ale i tak nie jestem pewna czy kanapa nie okaże się niezastąpiona... :P
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Czw kwi 24, 2008 15:13

redaf pisze:Ten też niekiepski :wink:

ten zdecydowanie fajniejszy, pudeł wygląda na pojemniejszy, ale obstawiam, że kanapa wygra ;P
Mrux, Mrops & Mami

pluszak

Od: Wto gru 18, 2007 10:00

Post » Czw kwi 24, 2008 15:19

kanapa zawsze wygrywa... 8)

chyba, że się kocialony w odpowiednim czasie zaintereusją wikliniarstwem i wyżyją na wiklinowych elementach koszów/budek kocich zadaszonych...
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Czw kwi 24, 2008 15:22

pluszak pisze:
redaf pisze:Ten też niekiepski :wink:

ten zdecydowanie fajniejszy, pudeł wygląda na pojemniejszy, ale obstawiam, że kanapa wygra ;P

Ale czemu fajniejszy ?
Nie ma ani tunelu, ani liny, ani hamaka...
tylko pudło i same półki...
Magda, Michałek, Tygrysek i Inusia [*], Oskar [*] i Lilka

Meg9

Od: Czw lut 21, 2008 14:34

Post » Czw kwi 24, 2008 15:22

Fri pisze:kanapa zawsze wygrywa... 8)

chyba, że się kocialony w odpowiednim czasie zaintereusją wikliniarstwem i wyżyją na wiklinowych elementach koszów/budek kocich zadaszonych...
u mnie na razie, odpukać, wygrywa drapak :P
Mrux, Mrops & Mami

pluszak

Post » Czw kwi 24, 2008 15:23

Na balkonie mam drapak z http://www.catmaster.pl/ model Garden zaprojektowany dla Hakera, uwielbia sie na nim bawić i drapać pazury.
W domu mam drapak ( od podłogi do sufitu) z firmy trixie niestety ma za krótka nogę między podłoga a budką i koteczki zamiast jej drapię fotel. Ale Haker uwielbia skakać po drapaku, a Pyisa leżeć w budce. Na nawet specjalny stopień przystawiony aby mogła do niej wejść.
Oba drapaki mam przymocowane do ściany za pomocą kątowników i takie zamocowanie daje gwarancję, że się drapak nie wywróci.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw kwi 24, 2008 15:28

pluszak pisze:

Pluszak, to pokaż swój drapak. 8)

Meg9

Post » Czw kwi 24, 2008 15:30

Hannah12 pisze:Na balkonie mam drapak z http://www.catmaster.pl/ model Garden zaprojektowany dla Hakera, uwielbia sie na nim bawić i drapać pazury.
W domu mam drapak ( od podłogi do sufitu) z firmy trixie niestety ma za krótka nogę między podłoga a budką i koteczki zamiast jej drapię fotel. Ale Haker uwielbia skakać po drapaku, a Pyisa leżeć w budce. Na nawet specjalny stopień przystawiony aby mogła do niej wejść.
Oba drapaki mam przymocowane do ściany za pomocą kątowników i takie zamocowanie daje gwarancję, że się drapak nie wywróci.

Hania, fajny ten Garden ! Na balkon rewelacja !
A nie boisz się, że ci któreś z balkonu fiknie ? :oops:

I pokaż ten trixie domowy. :)

Meg9

Post » Czw kwi 24, 2008 15:31

Meg9 pisze:
pluszak pisze:

Pluszak, to pokaż swój drapak. 8)
he, i tu jest właśnie kot pogrzebany :P drapak nie ma nawet metra wzrostu, jest pojedynczym dylem z piłką na sznurku, na dość ciężkiej podstawie. mam jednak koty naziemne, które lubią "se stanąć i se podrapać" a do skakania służy co inne ;)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=74 ... =male%F1ka tu gdzieś chyba był taki fajniasty drapak , gdzieś na fotkach w tym wątku chyba
Mrux, Mrops & Mami

pluszak

Post » Czw kwi 24, 2008 15:48

Meg9 pisze:
Hannah12 pisze:Na balkonie mam drapak z http://www.catmaster.pl/ model Garden zaprojektowany dla Hakera, uwielbia sie na nim bawić i drapać pazury.

Hania, fajny ten Garden ! Na balkon rewelacja !
A nie boisz się, że ci któreś z balkonu fiknie ? :oops:

I pokaż ten trixie domowy. :)

Balkon mam zabezpieczony siatką. Mieszkam na 7 piętrze.
Domowy to ten ( a co przy okazji zareklamuję sklep córki)
Obrazek

A tutaj Haker na balkonie Obrazek
A tak się wchodzi na drapak
Obrazek

Hannah12

Post » Czw kwi 24, 2008 15:55

Hannah12 pisze:Domowy to ten...

Łe - nie ma tunelu, liny ani hamaka :wink:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Czw kwi 24, 2008 15:59

redaf pisze:

Dwa tunele są na dywanie i Haker z Pysią czołgają sie po całym domu. Hamak wisi na kaloryferze i to ulubione miejsce do spania Hakera. pysia ma jeszcze budkę wiklinową. A drapak domowy służy do leżenia na górnej półce oraz do łapania ogona.

Hannah12

Post » Czw kwi 24, 2008 16:59

Hannah12 pisze:A tak się wchodzi na drapak
Obrazek

Hannah, masz może zdjęcie całości? Ja moim zrobiłam same półki drewniane w narożniku balkonu- ułożone jak schodki pod sufit, ale bez słupków. No i włażą po siatce, bo szybciej - stalowa siatka jest do wymiany :evil: . Jak ta lina na słupkach przetrzymuje zimę i wilgoć?

Edit: Już zobaczyłam, udało mi się wejść na stronę w końcu. Fajny jest.
Ostatnio edytowano Czw kwi 24, 2008 17:52 przez Monostra, łącznie edytowano 1 raz
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Czw kwi 24, 2008 17:15

redaf pisze:

Redaf, nie każdy kot potrzebuje/zaakceptuje hamak.. tunel..
Ja, gdybym znała wcześniej preferencje dapakowe moich kotulców, zamówiłabym inny model. A tak, po fakcie okazało się, że hamak, który uważałam, za super atrakcję mogę sobie ... trzymac za szafą ;) budka też nie jest jakoś strasznie okupowana. Muszę włożyc tam jakis kocyk, może się przekonają.
Jeżyk uwielbia drapac nogi "przyziemne". Gdybym wiedziała, że nie będzie odróżniał futerka od sizalu, obie nogi miałabym sizalowe, a tak jedną będę niedługo wymieniała, bo całe futerko ma obdrapane .
Tuleja jest ukochanym miejscem Jeża. Górna półka - idealne miejsce do zabaw dla Kreski.
Każdy lubi co innego.
Gdyby koty umiały mówic.. :roll:

edit: z armarkatu najbardziej podoba mi się ten: http://www.armarkat.republika.pl/ac7101b.html

Jego wadą jest ta "poprzeczka" na nogach od ziemi, która jest dośc nisko i kot może się zniechęcic brakiem możliwości wyciągnięcia się. W moim noga do drapania ma 82 cm i Jeż najchętniej drapie między 55 a 75 cm
8)
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Czw kwi 24, 2008 18:32

agacior_ek pisze:
redaf pisze:

Redaf, nie każdy kot potrzebuje/zaakceptuje hamak.. tunel..

To chyba powinnaś Meg tłumaczyć. :twisted:

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

[poprzednia][następna]