Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Jake'a

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 12, 2016 11:49 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

MaryLux pisze:
mir.ka pisze:
agusialublin pisze:
mir.ka pisze:Kochane jesteście :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jesteśmy po wizycie u weta i na razie usg ją ominęło. Dostała zastrzyk długo działający czyli dwa tygodnie, wtedy ponowne badanie siuśków i zobaczymy co będzie, ale powinno być dobrze.
Była badana i pęcherz miała pusty i nie bolesny, czyli go opróżnia do końca, ale dzisiaj chodziła już częściej do kuwetki. Na razie obserwujemy i czekamy ma poprawę , więc prosimy o :ok: :ok: :ok: :ok:
Z tym usg to nie wiadomo jak by było , bo do badania musi być tak jak u ludzi pełny pęcherz ,żeby było wiarygodne. Musiałabym ja odstawić od kuwetki na przynajmniej 4 godziny, ale nawet zamknięcie w pokoju nie wiem co by dało bo Rudzia to Rudzia i nie wiadomo czy akurat gdyby jej sie siurać chciało to szukałaby kuwetki :mrgreen: Nieraz nalała ze złości w buty (nie moje) :mrgreen:
Kocica była zważona i jak na Prezesową przystało, waga słuszna 6,10 kg :D
w ciągu roku 40 dkg do góry :D

Rudzia a z ciebie kawał baby :201461 :201461
a ile Rudzia ma latek?

Rudzia w maju będzie miała 8 lat , przeliczając na wiek człowieka to 48. Czyli jest juz w średnim wieku czy jeszcze młoda?
Kaja pod koniec maja 15 :)

Życie zaczyna się po 50-tce, wcześniej jest młodość

racja, wypijmy za to :piwa:
50 to nawet nie połowa życia :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lut 12, 2016 11:50 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

Ewa L. pisze:To Zuzia ma 52 lata a Pola 36 lat.
Tak czy siak ja i tak jestem po środku. :mrgreen:

Polcia kiedys Cię dogoni :)
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt lut 12, 2016 11:55 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

Gosiagosia pisze:
MaryLux pisze:
mir.ka pisze:
agusialublin pisze:
mir.ka pisze:Kochane jesteście :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jesteśmy po wizycie u weta i na razie usg ją ominęło. Dostała zastrzyk długo działający czyli dwa tygodnie, wtedy ponowne badanie siuśków i zobaczymy co będzie, ale powinno być dobrze.
Była badana i pęcherz miała pusty i nie bolesny, czyli go opróżnia do końca, ale dzisiaj chodziła już częściej do kuwetki. Na razie obserwujemy i czekamy ma poprawę , więc prosimy o :ok: :ok: :ok: :ok:
Z tym usg to nie wiadomo jak by było , bo do badania musi być tak jak u ludzi pełny pęcherz ,żeby było wiarygodne. Musiałabym ja odstawić od kuwetki na przynajmniej 4 godziny, ale nawet zamknięcie w pokoju nie wiem co by dało bo Rudzia to Rudzia i nie wiadomo czy akurat gdyby jej sie siurać chciało to szukałaby kuwetki :mrgreen: Nieraz nalała ze złości w buty (nie moje) :mrgreen:
Kocica była zważona i jak na Prezesową przystało, waga słuszna 6,10 kg :D
w ciągu roku 40 dkg do góry :D

Rudzia a z ciebie kawał baby :201461 :201461
a ile Rudzia ma latek?

Rudzia w maju będzie miała 8 lat , przeliczając na wiek człowieka to 48. Czyli jest juz w średnim wieku czy jeszcze młoda?
Kaja pod koniec maja 15 :)

Życie zaczyna się po 50-tce, wcześniej jest młodość

Cos o tym wiem :ryk:
Hugo w lipcu konczy 8 czyli sa z Rudzia w jednym wieku.
Ptaszki sa cudne. A jak sie czuje Rudzia ?

Trudno powiedzieć jak się czuje, bo u niej jedynym objawem było częstsze chodzenie do kuwetki, wydaje mi się, ze teraz mniej tam bywa. Dostała też od weta kilka torebek karmy urinary i podjada.
Liczę ,ze po tym zastrzyku jej przejdzie, bo ten stan zapalny nie był aż tak duzy. Gdyby te tabletki łykała porządnie to juz by jej przeszło.
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lut 12, 2016 12:00 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

MaryLux pisze::piwa: :piwa: :piwa:

Obrazek

gdyby ktoś był chętny na imprezkę to mam cztery 5-litrowe baniaczki swojego winka jabłkowo-winogronowego z odrobiną miodu dla słodkości, jeszcze trochę fermentuje, ale za 2-3 miesiace będzie gotowe :piwa:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lut 12, 2016 12:03 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

ktoś poznaje? :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lut 12, 2016 12:14 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

Słodkie przytulasy :love:

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Pt lut 12, 2016 12:19 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

O rany! Te koty rozdzielają się od siebie? :D A może sklejone? :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ja poznaje to Benuś i jego siostrzyczka :D Zapomniałam imion ;)

Rudzia ma 8 lat 8O Na pewno wiedziałam, ale zapomniałam ;) No to młodziutka jest :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lut 12, 2016 15:25 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

Jak zrobić zamowieńie w zooplus żeby zapłata była po 14 dniach?
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt lut 12, 2016 15:33 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

klaudiafj pisze:O rany! Te koty rozdzielają się od siebie? :D A może sklejone? :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ja poznaje to Benuś i jego siostrzyczka :D Zapomniałam imion ;)

Rudzia ma 8 lat 8O Na pewno wiedziałam, ale zapomniałam ;) No to młodziutka jest :D

dziewczyna to Alicja :)
one podobno nawet jak są w osobnych pokojach to myją się w jednym czasie albo ziewają, do kuwetki też im sie chce w jednym czasie :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lut 12, 2016 15:34 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

MonikaMroz pisze:Jak zrobić zamowieńie w zooplus żeby zapłata była po 14 dniach?

poszukaj w płatnościach, tam jest taka opcja
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lut 12, 2016 15:35 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt lut 12, 2016 15:36 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

aannee99 pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:1luvu: :201461 :201461 :piwa:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lut 12, 2016 17:51 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

mir.ka pisze:
MonikaMroz pisze:Jak zrobić zamowieńie w zooplus żeby zapłata była po 14 dniach?

Ja właśnie nie widzę :roll:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt lut 12, 2016 17:52 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

MonikaMroz pisze:
mir.ka pisze:

Ja właśnie nie widzę :roll:

Chwilowo ta opcja jest zablokowana. Ja też nie mogłam . W ubiegłym roku też tak było przez jakiś czas a później wróciło.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt lut 12, 2016 18:05 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

Ja mam tą opcję z odroczoną płatnością cały czas,od dawna,tylko z niej korzystam :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

[poprzednia][następna]