"I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 21, 2014 21:00 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Ciśnienie to miałem ponad dwieście. Białotwarzyczkowy kocur z mokrym tyłkiem siedział w kałuży trzy metry od drzwi. Zawołany zaśpiewem śmignął do domu jak ruska torpeda. On od blisko dwóch i pół roku nie był na dworze...
Wyglada na to, że mu lepiej. Skrzekocze na cały świat i leje Alberta za całokształt. Następne badanie krwi przed nami. On to wie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Psiamo.
Kotu 4-5 kilo na uspokojenie 2-3 ml zupełnie wystarcza. Po 4 ml Maruda przewrócił się o nogę od stołu i zaślinił się do podłogi. Masakra i kino. Teraz daję mu kropelkę na pyszczek tak 1-2 ml i jest happy. Sunia jest większa, ale uważaj, nie przesadź. Lepiej dołożyć troszeczkę niż od razu.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pon gru 22, 2014 13:22 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Tak zrobię - dziękuję za rady :ok:

Na temat ucieczki ogonów nawet się nie wypowiadam, bo gęsia skórka mi wyłazi :strach:
U mnie raz mężowi jedna zwiała na korytarz (niósł wielką pakę, była sam i zamykał drzwi nogą).
Ponoc po 5 minutach taki raban do drzwi zrobiła, że szok.
Ale tu był zamykany korytarz.
A u Ciebie, aaaaaa ! Nawet nie komentuję. Wdech, wydech i nie denerwować się Vilenie :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon gru 22, 2014 17:43 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Jestem zrelaksowany jak wagon wyluzowanych tybetańskich mnichów.

Obrazek

A ja jestem zrelaksowany jak dwa wagony wyluzowanych tybetańskich mnichów.

Obrazek

A ja jestem zrelaksowany jak cały pociąg wyluzowanych tybetańskich mnichów. :)

Obrazek
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Pon gru 22, 2014 21:35 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Villentretenmerth pisze:Jestem zrelaksowany jak wagon wyluzowanych tybetańskich mnichów.

Obrazek

A ja jestem zrelaksowany jak dwa wagony wyluzowanych tybetańskich mnichów.

Obrazek

A ja jestem zrelaksowany jak cały pociąg wyluzowanych tybetańskich mnichów. :)

Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Wto gru 23, 2014 0:12 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Uwielbiam zrelaksowane kociury. To nad głową Odisia to chyba tylna łapka. Jogę uprawia.
Bercik tradycyjnie brzuszek pod lampę.
Maru na ciepłym laptopie wyluzowany na maksa. Ozór mu wypadł. Ozorek mu wypada, bo brak mu ząbków. Nie przejmujemy się tym, ani ja ani On. Ta fota już była, ale jest a'propos.
On się jeszcze okropnie ślini. Laptop jest zaśliniony na amen. Do tego czasem się otrząsa na boki i pryska... Dostał drugie imię - Plujek. Kocham tego kocura. Jest nadzwyczaj łagodny i spokojny. Człowieka i kota nie ruszy zębem ni pazurem. Siada przy mnie na poręczy fotela i ociera się o mnie twarzyczką. Wiem - feromony policzkowe. On tak ma. Ale dlaczego ja robię to samo!?
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto gru 23, 2014 0:45 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Villentretenmerth pisze:Siada przy mnie na poręczy fotela i ociera się o mnie twarzyczką. Wiem - feromony policzkowe. On tak ma. Ale dlaczego ja robię to samo!?

hehehe - mój TŻ tak robi z Guciem. Znaczy się - obaj sie wzajemnie ocierają. :mrgreen:

Cieszę się, że Odiś lepiej się czuje. :ok: :ok: :ok: :ok:

Wiesz, Villenie - na innym forum koleżanka zacytowała zdanie swojego weta koty wychodzące umierają na samochód, niewychodzące - na pnn. Coś chyba w tym jest ..... :evil:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto gru 23, 2014 12:38 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Na samochód umiera się szybciej. Na PNN jeszcze można kotu coś darować. Zrobię co się da, nie wiem kiedy zachorował Odiś. Wydało się przypadkowo. Objawy miał od dawna, ale ja ich nie znałem... :(
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Masz w domu szajkę frotteurystów. Jakiś zboczony dom. Zresztą ja też sypiam z kotami, w dodatku to same samce - no trochę niekompletne. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto gru 23, 2014 17:19 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Poza tym na PNN można odejść spokojnie, bez strachu i bez znacznego bólu. Na samochód – wiadomo :/

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Wto gru 23, 2014 18:50 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Obrazek

Wszystkiego najlepszego dla Muszkieterów - duuuuużo zdrówka dla Odisia - i dużo siły dla ich Smoka :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto gru 23, 2014 19:03 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Zdrowych i spokojnych Świąt! :)

Obrazek

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Śro gru 24, 2014 10:23 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Dołączamy się do życzeń :) Przede wszystkim dużo zdrowia dla wszystkich Muszkieterów. A poza tym to wesołych, spokojnych i mruczących Świąt :)

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

Post » Śro gru 24, 2014 12:06 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Obrazek
... i mry Świąteczne mimo wszystko!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro gru 24, 2014 14:28 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Obrazek
Milych, radosnych Swiat i przede wszystkim zdrowych dla Oldisia :s5:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro gru 24, 2014 15:59 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Obrazek

Wesołych, zdrowych i smacznych Świąt
życzy Duża, Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek