Nasza kocia... maluszki, jeden niewidomy, prośba o wsparcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 28, 2014 11:36 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( zdjęcia malców

Miraclle pisze:
michalinadzordz pisze:sezon na maluchy się rozpoczął :(

Dwa dni temu widziałam jak jakiś rudas u mnie na parkingu siedział na burasi :( , a obok nich dwa inne bure czekały w kolejce :(
Oczywiście rudy kocur nie jest bezdomny tylko jego pan go wypuszcza i nie wykastrował :evil:

Basiu, najlepiej by było złapać po kryjomu dziada i wykastrować, właściciel nawet by się nie skapnął, że jego pupil byłby już bez jaj. :evil:
Oczywiście w pierwszej kolejności burasia do sterylizacji powinna być. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt mar 28, 2014 15:42 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( zdjęcia malców

Anna61 pisze:Basiu, najlepiej by było złapać po kryjomu dziada i wykastrować, właściciel nawet by się nie skapnął, że jego pupil byłby już bez jaj. :evil:
Oczywiście w pierwszej kolejności burasia do sterylizacji powinna być. :(

Aniu gdyby to było takie proste :(
Koty Pana są płochliwe i ku mojemu zdziwieniu wychodzą bardzo rzadko. ta burasia miała obróżkę i teraz nie wiem czy to nie jest przypadkiem jego kotka, a jak nie jego to kogoś innego, również bezmyślnego jak i on.
Do tego dochodzi fakt, że pan mieszka na wprost mojego bloku, również na parterze i jak wypuszcza koty to siedzi w oknie i na nie patrzy.
Zeszłego roku mnie zaczepił i mówił, że musi swoje wysterylizować. Fakt faktem wychodzi tylko ten rudy i burasia, a kotów ma chyba z 6. Może te dwa zostały mu do ciachnięcia. Oby.
Dobijające jest, że się rozpładniają i roznoszą choroby.
U mnie białaczka panuje, Tofiś był z ulicy, i ta część osiedla "należała do niego" pewnie większość kotów bezdomnych z mojej okolicy jest nosicielami :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt mar 28, 2014 19:06 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( zdjęcia malców

Wiem Basiu, powiedzieć łatwo... :( pewnie gdyby to było łatwo to już by były ciachnięte.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob mar 29, 2014 8:31 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( zdjęcia malców

Anna61 pisze:Wiem Basiu, powiedzieć łatwo... :( pewnie gdyby to było łatwo to już by były ciachnięte.

Temu panu brak edukacji, bo dobry z niego człowiek. Dokarmia bezdomne i robi im w piwnicy legowiska, kładzie miseczki z jedzeniem.
Mówiłam mu kiedyś żeby nie wypuszczał kotów bo choroby ale jak grochem o ścianę. O sterylkach też mówiłam żeby przeszedł się do urzędu jak nie ma funduszy. Miał iść, ale te dwa nie są ciachnięte. Reszta nie chodzi, może coś już wyciachał. Łudzę się :roll:

Aniu jak Lusia ?
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Sob mar 29, 2014 8:41 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( zdjęcia malców

Miraclle pisze:Temu panu brak edukacji, bo dobry z niego człowiek. Dokarmia bezdomne i robi im w piwnicy legowiska, kładzie miseczki z jedzeniem.
Mówiłam mu kiedyś żeby nie wypuszczał kotów bo choroby ale jak grochem o ścianę. O sterylkach też mówiłam żeby przeszedł się do urzędu jak nie ma funduszy. Miał iść, ale te dwa nie są ciachnięte. Reszta nie chodzi, może coś już wyciachał. Łudzę się :roll:

Aniu jak Lusia ?

Czasem nie można przetłumaczyć ale i tak większość rozumie powagę sytuacji.

Lusia kiepsko,teraz jak śpi tą ją słychać jak ciężko oddycha, ten antybiotyk Enrocin chyba jej nie służy a podobno jest dla wiekowych kotów.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob mar 29, 2014 8:47 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( zdjęcia malców

Anna61 pisze:
Lusia kiepsko,teraz jak śpi tą ją słychać jak ciężko oddycha, ten antybiotyk Enrocin chyba jej nie służy a podobno jest dla wiekowych kotów.

Biedaczka :(
Pogadaj z wetem może mają inne zamienniki :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Sob mar 29, 2014 8:58 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( zdjęcia malców

Miraclle pisze:Pogadaj z wetem może mają inne zamienniki :(

Wczoraj rozmawiałam z wetką i mam dawać, ale też mam obserwować czy jest poprawa czy nie.
Jak dostała w tyłek zastrzyk to nie było takiej reakcji jak wetka zrobiła przy szyi, ale i tak potem Lusia jest jakaś słaba i tylko śpi, choć apetyt ma zwiększony co prawda po dexaforcie ale ma.
Dostała też Furosemid i oby to wszystko jej pomogło bo biedna jest bardzo, dodatkowo te zmiany w kręgosłupie i sztywność tylnych nóżek. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob mar 29, 2014 9:01 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( zdjęcia malców

Anna61 pisze:Wczoraj rozmawiałam z wetką i mam dawać, ale też mam obserwować czy jest poprawa czy nie.
Jak dostała w tyłek zastrzyk to nie było takiej reakcji jak wetka zrobiła przy szyi, ale i tak potem Lusia jest jakaś słaba i tylko śpi, choć apetyt ma zwiększony co prawda po dexaforcie ale ma.
Dostała też Furosemid i oby to wszystko jej pomogło bo biedna jest bardzo, dodatkowo te zmiany w kręgosłupie i sztywność tylnych nóżek. :(

Leki osłabiają. Nic dziwnego, że więcej śpi :(
Oby zadziałały :ok: :ok: :ok: Biedaczka męczy się :(
Mimo jej stanu zdrowia ma kochany dom, w końcu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jakie było by jej życie na zakładzie :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Sob mar 29, 2014 9:42 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( zdjęcia malców

Basiu, Lusia to od praktycznie od urodzenia w moje urodziny 21 lipca które razem obchodzimy(dokładnie ) jest moja, bo od pierwszego dnia zaraz się zajmowałam w zakładzie. Jej trójka rodzeństwa poszła do domków a kocicę szefowa kazała wywieźć w pola :evil: pod moja nieobecność bo pracowałam na 1/2 etatu, a którą już zamierzałam wysterylizować. To prawie było 15 lat temu, ale można było to zrobić bo były chętne do składki na weterynarza, ale sierść na krzesełkach i przynoszenie myszy na oddział przeszkadzało.
Nie mogę sobie tego darować.................. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob mar 29, 2014 10:26 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( zdjęcia malców

Aniu nie obwiniaj siebie :1luvu:
Czasu nie da się cofnąć...

Dzięki Tobie Lusia żyje i sobie radzi. Jak radzi tak sobie radzi ale ma kochany dom.
Nie chce przyjmować leków to komplikuje jej stan. Niestety nie każdy kot współpracuje, gdyby tylko rozumiały, że to dla ich dobra :(

Bardzo mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: trzymam za panienkę jest ślicznej urody koteczką :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Masz wieści od maluszków ? Jak ich oczka ?
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Sob mar 29, 2014 18:15 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( zdjęcia malców

Aniu u Ciebie dużo białaczkowców, więc zapraszam:
http://audycje.tokfm.pl/audycja/33

Jutro dr Sumińska w radiu Tok.fm będzie mówić o białaczce u kotów. Audycja o 9. Będzie też kilka słów o naszej białaczkowej Kasi. Zapraszam do słuchania ;)

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Sob mar 29, 2014 20:36 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( zdjęcia malców

michalinadzordz pisze:Aniu u Ciebie dużo białaczkowców, więc zapraszam:
http://audycje.tokfm.pl/audycja/33

Jutro dr Sumińska w radiu Tok.fm będzie mówić o białaczce u kotów. Audycja o 9. Będzie też kilka słów o naszej białaczkowej Kasi. Zapraszam do słuchania ;)

Jak nie zapomnę to posłucham najwyżej potem z internetu wysłucham :wink:

Miraclle pisze:Masz wieści od maluszków ? Jak ich oczka ?

Nie mam niestety, ale gdyby było źle to dziewczyna już by mnie alarmowała mam nadzieję. :roll:

Lusia zrobiła się gruba w okolicy klatki piersiowej, mam nadzieję, że jej się woda tam nie zbiera. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob mar 29, 2014 20:37 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( zdjęcia malców

co za bezmyślna szefowa :evil: :evil: :evil: :evil:
Ja pierd.. jak mnie dobija ludzka głupota,nie wiem jak to nazwac już :evil: nie nie będę kończyć,bo to Twój wątek ......

Lusinko :( ,trzymam za Ciebie mocno i myślę o Tobie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Basik,a na temat tego !@# tez chyba sie nie wypowiem :evil:

Jasinek :cry:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob mar 29, 2014 20:52 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( zdjęcia malców

Anna61 pisze:
Lusia zrobiła się gruba w okolicy klatki piersiowej, mam nadzieję, że jej się woda tam nie zbiera. :(

Aniu nie strasz :(
Chyba by ja strasznie dusiło...
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Nie mar 30, 2014 10:23 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( zdjęcia malców

Za Lusię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]