Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 29, 2013 17:34 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Przyznam, że i ja należę do nieodrobaczających się.
Za to odrobaczam teraz koty. Wylazły z nich urocze robale. :twisted:

A Fiodek jest niezwykle przystojny. :1luvu:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto sty 29, 2013 17:40 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Nie odrobaczam się... A nasza obecna pani wet nawet nie jest zwolenniczką odrobaczania kotów na wszelki wypadek. Dawno więc nie były odrobaczane. Badaliśmy za to kupy.

Ja podziwiam Fiodka, gdyż jest on niezwykle urodziwy i wygląda jak tygrys ćwiczący jogę :1luvu:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto sty 29, 2013 18:05 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

A bo nieprawda, Revontulet! ciągle czytałam , jak ktoś broni Fiodusia przed Twoimi oskarżeniami o chuligaństwo i inne takie. Powiedz mu, że jest super facet! Oba są!

Odrobaczałam niedawno koty. I nie wiem... Nic nie wyłaziło, a wydawało mi się, że Migdał jakiś taki... Wet powiedział, że można nie widzieć, bo się strawiło martwe [robaczki] i jest niewidoczne.... błeeee.
Postaram sie następnym razem - za pół roku - jednak zbadać kupy.

Człowiek tez powinien. Tym bardziej. Po zbadaniu też kupy. Skoro koty ma niewychodzące,a sam wychodzi.
Całe długie życie tego nie robiłam. Ale jak zaczęłam leczyć stawy... to dwóch lekarzy zaleciło, nie tyle odrobaczenie, co oczyszczenie organizmu specjalnym preparatem. Jako najważniejsze na początku. Jako, że preparat to rodzaj 'trucizny' to działa pewnie na różne rodzaje 'zanieczyszczeń'.
Dobrze robi :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto sty 29, 2013 18:13 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

My się odrobaczamy - mam kontakt z wieloma zwierzętami i ich odchodami a TZ z rozpędu razem ze mną. Profilaktycznie, raz lub dwa razy do roku.

Fotkę Fiodka podziwiałam i pisałam o tym, nie wiem dlaczego nie ma mojego postu 8O
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto sty 29, 2013 18:19 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

A kot po odrobaczaniu może być niemrawy, to wbrew pozorom silne leki są. Nasz koci onkolog mówił na to "napalm".
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto sty 29, 2013 19:03 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Morelowa, Fiodor jest chuliganem :mrgreen: . Zapraszam- sama się przekonasz.
Conchita pisze:A kot po odrobaczaniu może być niemrawy, to wbrew pozorom silne leki są. Nasz koci onkolog mówił na to "napalm".

Oj tak, bardzo silne są te środki. Też czasem zamiast odrobaczenia badam kotom kupę. Ale przeważnie daje tabletkę.
Akurat w przypadku moich kotów nie widzę żadnej różnicy w zachowaniu.
No, Maurycy kiedyś po milbemaxie był niemrawy, ale wtedy miał bardzo dużo robaków...
Broszka pisze:My się odrobaczamy - mam kontakt z wieloma zwierzętami i ich odchodami a TZ z rozpędu razem ze mną. Profilaktycznie, raz lub dwa razy do roku.

Zapodam sobie tabletki i zobaczę co się będzie działo 8) .

Fiodor dziękuję za docenienie jego tygrysiej urody :mrgreen:
Obrazek

Maurycy tez się trochę polansuje :mrgreen: :
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto sty 29, 2013 19:09 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

My badaliśmy niedawno kupę w dwóch różnych labach, w odstępie ok. dwóch tygodni. Za każdym razem mieliśmy próbki z trzech różnych dni, pobierane co drugi dzień. Za każdym razem wynik ujemny. I co? I za parę dni z Bajki wylazły robale :twisted:

Maurycy piękny - ach te oczy :D

Bazyliszkowa

Post » Wto sty 29, 2013 19:18 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Bazyliszkowa pisze:My badaliśmy niedawno kupę w dwóch różnych labach, w odstępie ok. dwóch tygodni. Za każdym razem mieliśmy próbki z trzech różnych dni, pobierane co drugi dzień. Za każdym razem wynik ujemny. I co? I za parę dni z Bajki wylazły robale :twisted:

8O
Różne rzeczy słyszałam o wiarygodnosci tych badań (nawet, że robaki były widoczne gołym okiem, a wynik badania był negatywny), dlatego przeważnie kończy się podaniem tabletki.
Zresztą lekarz Maurycego i nasza ogólna wetka nakazała, aby bardzo pilnować jego odrobaczeń.
Bazyliszkowa pisze:Maurycy piękny - ach te oczy :D

Tak, piękny mimo że krowa :mrgreen:
A jak czuje się Klakier?
Obrazek

Revontulet

Post » Wto sty 29, 2013 20:02 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:Tak, piękny mimo że krowa :mrgreen:
A jak czuje się Klakier?

Ja też jestem krowa, i też jestem piękny. :mrgreen:
Czuję się dobrze, bo trochę kaszlu to przecież nic takiego. Ale Duża mówi, że chyba się nie uda zmniejszyć dawki sterydu.
Klakier

Bazyliszkowa

Post » Wto sty 29, 2013 20:52 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

No jasne, że jesteś piękny. Ta moja durna Duża nic a nic sie nie zna. I nie wie co mówi. Ciągle powtarza, ze nie lubi czarno-białych kotów, a popatrz na jej podpis. Wariatka jak nic.
Tak, trochę kaszlu to nic takiego. Też sobie kaszlę czasem, a co. Wolno mi!
Moja Duża się nie zna więc Twoja pewnie też. Może jednak uda się zmniejszyć dawkę leków/
Mauryś zmartwiony
Obrazek

Revontulet

Post » Wto sty 29, 2013 20:54 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Fiodor jest boski :)
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto sty 29, 2013 21:00 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

BarbAnn pisze:Fiodor jest boski :)

:mrgreen: :D
Obrazek

Revontulet

Post » Wto sty 29, 2013 21:07 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Normalnie nie mogę za Wami nadążyć :roll: . Chwila nieuwagi i muszę nadrabiać czytanie . Fiodek-miodek jest super . Nie napiszę że śliczny , bo to facet jest :mrgreen: . Robi wspaniałe miny. Bo że Maurycy przystojniak to każdy widzi :D .
W ogóle to masz Kinga naprawdę ładne fotki . Albo wyjątkowo dobrych modeli :ok: .

Ja się odrobaczam . Raz na jakiś czas wypijam flaszkę pyrantelum . Przy okazji wizyt u weta proszę o receptę dla siebie.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto sty 29, 2013 22:15 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Do zacałowania jest ten różowy pysio Fiodora, a Maurycy też jest przystojniak!

Ja nie odrobaczam kotów profilaktycznie - robię zbiórkę kup 3 razy do roku, ale taką porządną ze sporego okresu czasu. Ani razu nic nie wyszło. Nie widzę sensu w profilaktycznym podawaniu chemii, ale wiadomo, że każdy ma inne zdanie na ten temat. Siebie też nie odrobaczam.

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Śro sty 30, 2013 8:00 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Karola, też po ostatnim postanowiłam nie podtruwać kotów, ale zwiątpiłam przez te głosy powyżej, o nieskuteczności badania kup.. :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]