Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 20, 2012 9:20 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Super :ok:

Cóż tam słychać u Neli i Bartusia? Rodzi się jakaś przyjaźń?

aleksandrowa

Od: Czw sty 19, 2012 19:37

Post » Pon sie 20, 2012 12:23 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

O tak, narodziła się przyjaźń :D Gonią się, wąchają, ocierają o siebie, jeszcze nie śpią razem, ale kto wie :D

Gdyby Nela tylko jeszcze nam zaufała ...

EwaKa

Od: Pt cze 22, 2012 12:15

Post » Wto sie 21, 2012 21:44 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

EwaKa pisze:
Gdyby Nela tylko jeszcze nam zaufała ...

To pewnie też kwestia czasu. Najważniejsze, że kociarstwo pełna parą :) :ok:

aleksandrowa

Od: Czw sty 19, 2012 19:37

Post » Śro sie 22, 2012 8:03 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Najgorsze jest to, że koty gonią się od 2 w nocy do 6 rano 8O i nijak nie idzie ich powstrzymać :roll:

Jak zamknę Nelę gdzieś, to drapie wszystko i demoluje, ale nie miauczy, bo ona nigdy nie miauczy, ale za to Bartek to miauczy za pięciu :ryk:
Masakra jakaś :twisted:

EwaKa

Post » Śro sie 22, 2012 8:26 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

A nie można ich "wygonić" jakoś wcześniej?...Moje też tak kiedyś robiły, na szczęście przestawiły się na godziny dzienne...
A jak Nela? Pozwala się głaskać już?
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Śro sie 22, 2012 9:20 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Z moimi kotami jest tak, że w lecie szaleją nocami, a kiedy robi się zimno to jakoś jest spokojniej, więc może i u Ciebie uspokoją się na jesień..
Ja też teraz słabo sypiam, bo ktoś po mnie biega :)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Śro sie 22, 2012 9:31 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Nela nadal nie da się głaskać, na każdą próbę reaguje packą, cóż, czekam cierpliwie....
Najgorzej, że powinnam ją odrobaczyć, od marca nie była odrobaczona, a złapanie jej w transporter nie wchodzi w grę, tabletki też jej na siłę nie podam, bo się wystraszy. Bartek strasznie wymiotuje po pastach i tabletkach, nawet zupełnie na czczo, więc on dostaje Profender na kark, a z Nelą to nie wiem co zrobić.

EwaKa

Post » Śro sie 22, 2012 13:26 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Ewa, Nela daje się głaskać i brać na ręce.Spróbuj na siłę, nic Ci nie zrobi, jeżeli podejdziesz powolutku.Dziewczyna, która wiozła ją do Rzeszowa brała ją na ręce, przytulała, rozmawiałam z nią, pytałam o wszystko.
Po co masz ją odrobaczać? Jest nie wychodząca, a odrobaczanie wcale nie jest takie bezpieczne.Neli podawałam tabletkę do pyszczka, ona ładnie łykała.Poczekaj z tym jeszcze.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro sie 22, 2012 14:37 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Ewar, niestety nie masz racji, Nela daje sobie tylko rękę podsunąć do wąchania, gdy chcę się przysunąć ucieka w najdalszy kąt, a jak chcę ją pogłaskać, od razu dostaję pazurami, a Nela jest przerażona, ona tego nie chce. Syczy na mnie i pokazuje zęby, widać podróż ją tyle kosztowała i nie wierzy mi, że jej nie chwycę i gdzieś nie wywiozę.

EwaKa

Post » Czw sie 23, 2012 21:28 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Musiało się coś w niej zmienić. Pamiętam, że ją strach paraliżował, ale nie syczała i nie drapała. Zabierałam ją do szczepienia, stąd wiem.
Może Dorota więcej powie, ale z tego co pamiętam czas działał na korzyć w jej relacjach z człowiekiem. Na początku Dorota nie miała dla niej za dużo czasu i Nelcia przez długi czas bała się, ale później kotka sama ją zaczepiała. No ale może już sama Dorotka powie jak było ;)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Czw sie 23, 2012 21:49 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Wszystko wróci "do normy"... :) Czasu trzeba :ok:

RudyiSrebrnyKot

Post » Pt sie 24, 2012 7:48 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Nela bardzo się zmieniła, nie przypomina kota, o jakim pisałyście...
Teraz już przynajmniej z Bartkiem się dogaduje i przebywa często na pokojach, nawet zasypia na wersalce, ale jest tak strachliwa i płochliwa, ze Andzia tylko przebiegnie, a Nela już ucieka w ciemną dziurę. Warunki jej nie sprzyjają. Gdy ją próbuję pogłaskać, gryzie i drapie.

Weterynarz mnie zapytała, czy Nela była bita przez ludzi, że tak reaguje,więc zrozumcie, jak bardzo ona nie przypomina obrazu kota, jakiego miałam wziąć. Dla mnie też jest to trudne, że jej nie mogę pogłaskać, jestem tylko ręką do karmienia. Zwłaszcza, że mam trudną sytuację życiową i stosunek Neli do mnie nie poprawia mi samopoczucia.
Jeśli uważacie, że Nela daje się głaskać i brać na ręce, to zapraszam - pokażcie mi, jak to zrobić.

EwaKa

Post » Pt sie 24, 2012 7:59 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Potrzeba czasu :)... Na pewno pomoże wspólna zabawa... Tak, żeby Nela kojarzyła Ciebie nie tylko z jedzeniem :). Wędka? Może coś innego, co lubi?

RudyiSrebrnyKot

Post » Pt sie 24, 2012 7:59 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

EwaKa pisze:Nela bardzo się zmieniła, nie przypomina kota, o jakim pisałyście...
Teraz już przynajmniej z Bartkiem się dogaduje i przebywa często na pokojach, nawet zasypia na wersalce, ale jest tak strachliwa i płochliwa, ze Andzia tylko przebiegnie, a Nela już ucieka w ciemną dziurę. Warunki jej nie sprzyjają. Gdy ją próbuję pogłaskać, gryzie i drapie.

Weterynarz mnie zapytała, czy Nela była bita przez ludzi, że tak reaguje,więc zrozumcie, jak bardzo ona nie przypomina obrazu kota, jakiego miałam wziąć. Dla mnie też jest to trudne, że jej nie mogę pogłaskać, jestem tylko ręką do karmienia. Zwłaszcza, że mam trudną sytuację życiową i stosunek Neli do mnie nie poprawia mi samopoczucia.
Jeśli uważacie, że Nela daje się głaskać i brać na ręce, to zapraszam - pokażcie mi, jak to zrobić.

Jesteś ręką do karmienia. Dałaś jej dom. A skoro dogaduje się z Bartkiem, to ogromny plus.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt sie 24, 2012 13:12 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Musicie zrozumieć, a przynajmniej uwierzyć mi na słowo, że w Neli psychice zmiana miejsca wywołała ogromne zmiany i wszystko, co było o niej napisane wcześniej jest nieaktualne. Osiągnęliśmy już wiele, ale od początku atmosfera, hałas, bieganie nie sprzyjały Neli. Do tego agresja Bartka. Teraz robi kroki do przodu, ale nie będę nic na siłę robić.
Nela nie chce być głaskana i nie chce wchodzić w kontakt fizyczny z człowiekiem. Chce mieć spokój i tyle. Mnie jest przykro, że nie ufa mi tak, jak ufała innym osobom wcześniej, ale nie ma w tym mojej winy, bo dbamy o nią, jak tylko możemy - ma wszystko, co najlepsze, więc czekamy :)

Najbardziej lubię ten moment, gdy koty idą do kuchni i stają przy miskach, czekając aż dam jedzenie i wtedy Nela ociera się o Bartka głową i całym ciałem, to taki piękny widok.

EwaKa

[poprzednia][następna]