Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 11, 2012 9:56 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Co to jest 'oktopers' ? :oops:
A poza tym wszyscy mają piękne koty, O!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lis 11, 2012 10:41 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Alienor pisze:No to zachwycajcie się urodą Ciela :1luvu: :
Obrazek Obrazek Obrazek
Jakby co, przypominam że dla doświadczonych kociarzy do wzięcia od zaraz :ok:

jaki in jest piękny
dopiero teraz zobaczyłam go na zdjęciu
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lis 11, 2012 11:22 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Kotori jest oktopersem oktobirmańskim :wink: (czyli 1/8 persa, 1/8 birmańskiego) ponieważ dawno temu moja koleżanka nie wytrzymała i namówiła swojego ówczesnego chłopaka na sprezentowanie jej Gwiazdeczki - mieszanki persa i birmy, którą zobaczyła w zoologu jak ta darła do ludzi kalecząc sobie nosek o pęknięte szkło akwarium w którym siedziała. Koleżanka z powodów, które wolę przemilczeć :roll: nie wysterylizowała Gwiazdki jak ta doszła do odpowiedniego wieku, więc jako kotka wychodząca (tylko do ogródka, ale jednak) zaciążyła i urodziła 5 kociąt, w tym moją Deltę [*]. Ona z kolei na skutek tego, że na czas wyjazdu powierzyłam opiekę nad Deltą [*] tej samej koleżance zaszła w ciążę (nie wiedziałam niestety, że jest możliwa sterylka aborcyjna) i urodziła Kodamę, Kohaku, Kotori i Korin [*]. Z nich wszystkich tylko Kodama ma cechy persa/birmańczyka, reszta jest tylko trochę bardziej puchata. I Delta [*] i Korin [*] odeszły na FIPa - Korin[*] już w nowym domku, który bardzo o nią walczył i ciężko przeżył jej śmierć, podobnie jak ja śmierć Delty [*].
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lis 11, 2012 13:17 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Z powodu starczej tępoty nie skojarzyłam 'okto' z 1/8 :oops:

Wiesz, gdybyś wiedziała, że są sterylki aborcyjne to wprawdzie nie umarły by tamte kotki [bo by się nie urodziły] ale i Kotori by nie było :?
Chciałabyś, żeby Kotori nie było :?:

A koleżanka ma jakieś zwierzątko?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie lis 11, 2012 13:50 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

A może wstawisz jakieś foteczki oktopersa oktobirmańskiego? :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie lis 11, 2012 15:52 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Fotka Kotori (a nawet kilka) jest na 1szej stronie. Jeśli dam radę wczytać jakieś jeszcze, wkleję je w ten post.
Fakt, gdybym wiedziała,że można kotkę ciachnąć aborcyjnie, to nie byłoby Kodamy, Kotori, Kohaku i Korin[*], ale może Deltunia [*] by się nie rozchorowała. Przez ciążę i karmienie uaktywnił się wirus, który ją zabił. Ale nie ma co gdybać - to i tak nic nie zmieni.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie lis 11, 2012 16:08 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Piękną Rukię też jakby co :mrgreen:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto lis 13, 2012 15:25 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Muszę zrobić (czytaj: ściągnąć koleżankę Ali z aparatem, bo nasz umarł) i obfocić na nowo towarzystwo. Bo większość widzieliście...
A Cielito wczoraj udowadniał, że do końca normalny to nie jest - wskoczył do garnka po rosole (zestawionego na chwilę na podłogę) i zaczął gonić własny ogonek. Ja wiem, że psy tak robią, ale żeby kot 8O ? Choćby i młodociany??
A Justin przedwczoraj wieczorem ukołysany melodyjnym chińskim (mandaryńskim) dał mi się głaskać przez 20 minut i tylko się nadstawiał po więcej. Niestety Ala zadzwoniła że jedzie i nastrój trafił szlag :( .
A Koi ładnie się leczy ta zmiana i z powrotem porasta włosiem - bo już sie bałam co to, skoro nie robaki ani grzyb...
A Kotori nadal daje się myziać ku mojemu zachwytowi - trwaj chwilo, jesteś piękna :ok: .
A Rukia ostatnio zamiast zlać Fuksa jak się do mnie zbliżył, to go liznęła po uchu, mimo że leżała na mnie i była glaskana 8O .
A Julka budzi mnie zaraz po tym jak się położę, żeby jej rzucać kotka do aportowania (tę maskotkę z Whiskasa) - ta kicia chce chyba zginąć :evil: Jakby nie mogła zrobić tego gdy siedzę przy kompie i jestem przytomna :evil: .
A Leon uwalił wczoraj nad ranem kupę pod moim krzesłem w kuchni - nie wiem co chciał powiedzieć, ale mi się nie spodobało. Dziś Ala idzie z nim do weta - wczoraj nie zdążyłam, bo ponad godzinę jechałam do domu (normalnie pół).

Alienor

Post » Wto lis 13, 2012 15:30 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Spora gromadka :mrgreen:
Jedna z moich seniorek od kocięctwa uwielbia gonić w kółko własy ogon i nawet jeszcze teraz czasami to robi :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto lis 13, 2012 16:15 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Broszka pisze:Spora gromadka :mrgreen:
Jedna z moich seniorek od kocięctwa uwielbia gonić w kółko własy ogon i nawet jeszcze teraz czasami to robi :wink:

Migdał też. Ale robi to głównie na czubku drapaka jak widzi,że mu ten ogon jakoś tak z różnych stron wyskakuje :mrgreen:
a ja patrzę czy nie walnie na dół razem z ogonem :?

Kupa pod krzesłem i wet od razu? Czy to skrót myślowy?

Alienor - Ty masz jakiś bliższy związek z japońsko-chińskimi sprawami? Czy upodobania takie masz ?

Obrazek

morelowa

Post » Wto lis 13, 2012 19:20 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Mój siedemnastoletni krówek Kastor zażarcie gania swój ogon... :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto lis 13, 2012 22:29 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Pocieszacie mnie z tymi kotami, które tak jak Ciel ganiają ogona udając durnego psa.

Nie skrót myślowy z tą kupą pod krzesłem=wizyta u weta. Po prostu Lełoś ostatnio czasem robił kupę z kilkoma kroplami krwi na końcu, więc dla spokoju świętego wysłałam młodą do weta. Został zapodany odrobaczacz i jak po kilku dniach mimo wszystko będzie się powtarzał problem, mamy się znów pokazać. A to, że się załatwił pod krzesłem cokolwiek mnie zaalarmowało - możliwe że np. musiał a Kotori zabroniła mu iść do kuwety (z niej Dominatrix czasami taka, że nie wiem), ale możliwe, że coś nie tak z kupą było i mimo strachu przed karą (bo on się boi kary za wszystko - mimo że JA go nie karzę) wolał ją zrobić poza kuwetą. Bo jak kot zawsze w kuwecie robi (może się czasem wymsknąć po obrzeżu, ale to ze względu na to, że kotka sporo), to jak gdzie indziej się załatwi, to lepiej sprawdzić moim zdaniem. Tak samo siczki jakby były poza kuwetą to bym sprawdzała najpierw zdrowotnie a dopiero potem behawior. Ja wiem, że panikara jestem :oops: .

Co do spraw chińsko-japońskich - powiązań rodzinnych i zawodowych nie posiadam. W niedzielę oglądałam "Hua Mulan" - chiński film o ich narodowej bohaterce (tak, tej której historię spłycił Disney). Ja w ogóle oglądam w większości produkcje koreańskie, japońskie, angielskie, hindi etc. a amerykańskie to tylko dobre (czyli np. Elementary nie będę, bo zobaczyłam jeden odcinek i nie zniesmaczył w odróżnieniu od Sherlocka BBC, którego uwielbiam). Z tym, że dzięki szerokiemu gronu znajomych zafascynowanych Japonią, Koreą etc. dostaję "cynk" co warto zobaczyć a co lepiej sobie darować. Ewentualnie co sobie zapodać w roli rozśmieszacza lub odmóżdżacza :wink:. A w ramach tego oglądania dowiedziałam się dość sporo o wierzeniach, stylu życia, etc. A Ala nauczyła się jak sobie poradzić np. w sytuacji gdy na placu pełnym nieznajomych jakiś gość się do niej przyczepi (tj. na całe gardło i z miną i intonacją kompletnego cielątka zawołała "Przepraszam, czy ktoś mógłby mi pomóc? Ten pan mnie namawia do jakichś dziwnych rzeczy" - gość zwiał). Plus w momencie gdy miała ciężką sytuację w podstawówce potrafiła sobie radzić z mobbingiem, durną wychowawczynią i problemami rodzinnymi - dzięki temu, że z japońskiego anime poznała objawy tego i sposoby poradzenia sobie (ze wsparciem moim oczywiście) z nimi bez szkodzenia sobie. Zawsze będę wdzięczna koleżance, która podrzuciła mi "Fruit basket" i "Aishteruze baby" jak Ala była jeszcze mała - dzięki temu w kolorowej historii o cokolwiek fantastycznym sztafarzu miałyśmy możliwość "przepracować" pewne trudne tematy.

Alienor

Post » Śro lis 14, 2012 7:39 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Tak jak pisałam - lubię japońskie anime,bardzo. Ale gdzie Ty te wszystkie filmy oglądasz? Na dvd? Tv nie posiadam . . O tym Sherloku to ciągle słyszę a nigdy nie widziałam. Musze od kogoś chocby na pendriva... - ciągle nie mam czasu jak jestem we Wro :roll:
Wychowawcze metody przy pomocy anime nieco mnie zaskoczyły, ale są świetne :D

Jak Migdał po przyjeździe długo miał problem z krwią w kupie, przerobiliśmy robaki na wszystkie strony, antybiotyk i w końcu LUDZKI prebiotyk - pomogło.

Skąd pomysł, że pies [jakiś] jest durny :roll: ? Nie zgadzam się!

Obrazek

morelowa

Post » Śro lis 14, 2012 10:36 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Anime oglądam na necie - głównie subowane po angielsku (dubbing sucks, nie oglądam dubbingowanych). W TV dawali tylko kilka anime, kilka leciało w kinach ("Mononoke Hime", "Ruchomy zamek Hauru" etc.) a Sherlock BBC :1luvu: jest genialny. 2 sezony po 3 odcinki, każdy odcinek 1,5h. Wart każdej minuty, którą spędziłam oglądając go (kilkakrotnie :oops: ). Aktorzy, scenarzyści, reżyserzy, muzyka -wszystko super :1luvu:

Nie mówię, że jakiś pies jest głupi - twierdzę, że gonienie własnego ogona (zwłaszcza jak skomli z bólu gdy go złapie) nie jest szczególnie inteligentne - przecież jest o tyle więcej świetnych zabaw!

A jakie anime widziałaś i lubisz?

Alienor

Post » Śro lis 14, 2012 10:41 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Alienor pisze: twierdzę, że gonienie własnego ogona (zwłaszcza jak skomli z bólu gdy go złapie) nie jest szczególnie inteligentne

E, tam - moja seniorka się świetnie bawi własnym ogonem a uważam ją za bardzo inteligentną :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]