Kocińscy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 13, 2013 14:23 Re: Kocińscy

Na razie nic nowego :wink:

Pyza ma zapalenie pęcherza biedula. Jest na antybiotyku.
Czester mi właśnie wszedł na kolana i mruczy 8O To rzadka sytuacja, której się zawsze trochę obawiam, bo on robi tak zawsze, kiedy nie czuje się dobrze i potrzebuje pomocy od człowieka.
Ale czasem robi tak tylko dla przyjemności, jednak nigdy nie wiadomo kiedy :roll: Oby to był tym razem ten drugi przypadek :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie sty 13, 2013 14:42 Re: Kocińscy

To trzymam kciuki za ten drugi przypadek :ok:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie sty 13, 2013 14:49 Re: Kocińscy

Ja też!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie sty 13, 2013 14:52 Re: Kocińscy

I my 8) :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro sty 16, 2013 23:03 Re: Kocińscy

Zaglądamy. Pozdrawiamy
:ok: :ok: :ok: na wszelki wypadek :wink:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw sty 17, 2013 9:19 Re: Kocińscy

Dziękujemy wszystkim za kciuki :)
Pyza już dobrze, to znaczy nadal na lekach ale już nie ma problemów z siusianiem.

Tymczasem psy mnie wczoraj wyprowadziły z równowagi, bo narobiły takiego bałaganu podczas naszej nieobecności, że ... :roll:
Hutka się chyba przyzwyczaiła do całodziennej obecności człowieka w domu, bo przez dłuższy czas ktoś z nas był w domu - najpierw ja od listopada na zwolnieniu, potem okres świąteczny a potem Tż z początkiem roku miał wolne, bo pracy nie było. Zwierzaki były zachwycone takim obrotem spraw ale... no właśnie - teraz jest bieda, zwłaszcza z psami. Nudzą się, zwłaszcza Hutka, i robią porządki po swojemu :wink:
Wczoraj jak weszłam do domu cała podłoga w kuchni była zaścielona kawałeczkami kartonów (zawsze są w domu na wyposażeniu jako kocie zabawki;) ) - w pierwszym odruchu pomyślałam - całe szczęście, że tylko karton. Ale wystarczył jeden rzut oka do pokoju... sajgon, wszystko porozwalane, legowiska, koci tunel, poduszki, szmatki kocie, psie, zabawki, gazety - porwane na strzępy, starannie wymieszne i z tego usypany kopczyk, ślicznie zasikany przez koty, które na koniec tego wszystkiego wykazały swoją dezaprobatę dla psiego projektu :evil:
Dzisaj się już mogę śmiać z tego ale wczoraj myślałam, że padnę. Dawno się tak nie nawrzeszczałam i nie nabluzgałam :oops:
Dziś Hutka dostanie kości-gryzaki, które z pewnością zeżre w ciągu pół godziny a potem znowu zacznie się nudzić... :crying:

mahob

Post » Czw sty 17, 2013 9:39 Re: Kocińscy

O rany. Współczuję. Nie dziwię się, że bluzgałaś. Ale wiesz ... to tylko zwierzaki ...

trzymaj się!
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw sty 17, 2013 10:27 Re: Kocińscy

Pamietam opowieść znajomych - posiadaczy owczarka niemieckiego Cyrusa. Kiedy Cyrus był mały, został pewnego razu sam w domu na kilka godzin. Gdy znajomi wrócili z pracy, nie poznali własnego mieszkania :twisted: . W pierwszej chwili byli pewni, że ktoś się włamał podczas ich nieobecności i dokładnie przekopał wszystkie rzeczy z wybebeszeniem zawartości tapczanu włącznie :twisted: . Kiedy uzmysłowili sobie, że demolki dokonał ich własny piesek, postanowili zabierać go ze sobą do pracy :lol: . Mieli ten komfort, że prowadzili własną firmę i mogli trzymać Cyrusa w swoim gabinecie :wink: . Z czasem owczarek spoważniał, czego i Hutce życzę :lol:

Fotki noworoczne przepiękne :D
A koci przekładaniec... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt sty 18, 2013 8:01 Re: Kocińscy

Na razie suka dostała kości-gryzaki do obrabiania :wink: Myślę jeszcze nad jakimś gryzakiem ze smakołykami - taki by jej się na pewno spodobał :wink:

mahob

Post » Pt sty 18, 2013 10:25 Re: Kocińscy

kong. działa. na jakiś czas przynajmniej.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt sty 18, 2013 11:18 Re: Kocińscy

No właśnie ja się kompletnie nie znam na tych psich takich róznych...muszę czegoś poszukać. Kong? Nie mam pojęcia co to, choć o uszy mi się już obiło gdzieś :wink: poszukam :)

No właśnie - może macie jakieś pomysły?

Edit: już widzę co to kong - właśnie coś takiego będzie dobre :) :ok:

Edit2: hehe, to fajne - mamy oczywiście kongi w domu ale nawet nie wiedziałam, że to się tak nazywa :lol: Kupowałam to po prostu jako maskotkę dla psa - a tu zonk, bo kong :mrgreen:
Tylko akurat takiego na smakolyki nigdy nie spotkałam ale już wiem, gdzie kupić :ok:

mahob

Post » Pt sty 18, 2013 14:49 Re: Kocińscy

u psa koleżanki sprawdzało się wypełnianie konga pasztetem i mrożenie, wtedy zabawka była dłużej atrakcyjna. powodzenia.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt sty 18, 2013 17:27 Re: Kocińscy

Dobrze, że Pyza ok.

A Hutka zdolna bestia jest. :D :wink:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie sty 20, 2013 14:31 Re: Kocińscy

Maciek nadal rozmyśla nad tym, co mu powiedziała ciocia mahob...

Dziękuję za wszystko! :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie sty 20, 2013 14:56 Re: Kocińscy

Mam nadzieję, że dałam Maćkowi trochę do myślenia :mrgreen:
I ja dziękuję za miły dzień :)

lutra pisze:u psa koleżanki sprawdzało się wypełnianie konga pasztetem i mrożenie, wtedy zabawka była dłużej atrakcyjna. powodzenia.

I to jest bardzo dobry pomysł :) Spróbujemy nad tym popracować.

mahob

[poprzednia][następna]