Kardamon i przyjaciele, Tymczasy...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 22, 2012 17:15 Re: Kardamon i przyjaciele 2, 10+1+4

Hanelko, przeciez to nie pierwsze nasze ;) bezlapkowe kocie - wiemy, ze swietnie sobie radza i potrafia niezle skakac po meblach, jak tylko wydobrzeja po operacji. :)
Fotki pokaz. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie wrz 23, 2012 6:11 Re: Kardamon i przyjaciele 2, 10+1+4

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Nie wrz 23, 2012 8:05 Re: Kardamon i przyjaciele 2, 10+1+4

Kochana Ciociu Beasiu! Dziękuję za słowa wsparcia! Ona mi, co prawda, wciąż gada, że to ja jestem najlepszym pomagaczem... Tylko dlaczego nic nie robi? Dlaczego nie rozpędzi tej czarnej gówniarzerii? Dlaczego w ogóle pozwala wchodzić im do MOJEJ kuchni? Nie wierzę jej! Ale nie poddam się! Skoro jesteś po mojej stronie, będę się starał z całych sił! Będę jeszcze najlepszym pomaczem na świecie! Zobaczysz! Będziesz ze mnie naprawdę dumna! - Kardamoś wysłuchawszy, co ciocia Beasia o nim napisała, prychnął zadziornie w grzywkę, oczy mu się zaszkliły i odszedł majestatycznym, marchewkowym krokiem w kierunku kuchni, obmyślając po drodze, jakby tu zostać jeszcze najlepszym pomagaczem...

Tosieńka jest młodziutką kotką, ma około roku.
Agnieszko, po Brunku i Kini wiara w cuda bardzo we mnie wzrosła. A mała jest przecudna. Z urody i z charakteru. Brak nóżki niczego jej nie ujmuje. Ten, kto ją pokocha, pokocha ją naprawdę. :)
Fotki będą trochę później. Tośka naprawdę dużo przeszła. Odpoczywa teraz w klateczce... Ale wkrótce nastrzelamy pięknych. Obiecuję. :D
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie wrz 23, 2012 11:44 Re: Kardamon i przyjaciele 2, 10+1+4

Po opisie talentu pomagacza w wydaniu Kardamosia i obserwacji mojego Imbirka stwierdzam, że rude mają wyjątkowy pociąg do czynnego uczestniczenia we wszelkich pracach kuchennych, łącznie z podkradaniem łapulką właśnie krojonych rzeczy :strach: Dla odmiany Trufla zjawia się w kuchni tylko gdy nakładam jej michę, a Imbir mógłby kuchni nie opuszczać :lol:

Z niecierpliwością czekam na zdjęcia Tosieńki :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Nie wrz 23, 2012 16:48 Re: Kardamon i przyjaciele 2, 10+1+4

Antosia: :)

Obrazek Obrazek Obrazek

Wypuściłam Olka z klatki, bo darł ryjka niemiłosiernie. Przysiągł mi, że nie jest już dzika-dzicz i na dowód osobiście i samodzielnie wskoczył mi na ręce. Wypuściłam i... tyle go widzieli. No dobra, smarkaczu... Nie dam się byle szczylowi. :mrgreen: ale jaka cisza w domu :mrgreen:
Przeniosłam Antosię do jego klatki, bo tam jaśniej i dostęp lepszy. To się i foteczki strzeliły ślicznotce :D
Obrazek

hanelka

Post » Nie wrz 23, 2012 19:18 Re: Kardamon i przyjaciele 2, 10+1+4

:love: :love: :love: :love:
Tosieńka...jesteś śliczna!!! :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Nie wrz 23, 2012 19:34 Re: Kardamon i przyjaciele 2, 10+1+4

Śliczna koteńka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Nie wrz 23, 2012 21:35 Re: Kardamon i przyjaciele 2, 10+1+4

Antośki ciąg dalszy...

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Ten kosz to wszystko moje! :mrgreen:
Bodzio, Kastorek, Tinka...

Obrazek Obrazek
Obrazek

hanelka

Post » Pon wrz 24, 2012 6:23 Re: Kardamon i przyjaciele 2, 10+1+4

moje śliczności... :love: :love: :love: :love:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Pon wrz 24, 2012 8:47 Re: Kardamon i przyjaciele 2, 10+1+4

Tosia wygląda przepięknie :1luvu: Bawiła się zabaweczkami?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon wrz 24, 2012 9:14 Re: Kardamon i przyjaciele 2, 10+1+4

tajdzi pisze:Bawiła się zabaweczkami?
Nie, zupełnie jej na razie nie interesują. Wtulała się tylko w zieloną mysz, bo natarłam ją (mysz ;) ) kocimiętką.
Obrazek

hanelka

Post » Pon wrz 24, 2012 10:41 Re: Kardamon i przyjaciele 2, 10+1+4

Piękna kociczka. :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon wrz 24, 2012 20:23 Re: Kardamon i przyjaciele 2, 10+1+4

Wyjęłam dziś Antosię z klatki na trochę. Przeszłam się z nią po mieszkaniu, pokazałam wszystko, usiadłam, posadziłam na kolanach. Wtuliła się we mnie, naobejmowała łapeczkami, nastrzelała baranków, nacmokała buziaków, napatrzyła głęboko w oczy tymi swoimi wielkimi oczyskami. Potem zwinęła się w kłębuszek i zdrzemnęła.
Po przebudzeniu zeskoczyła mi z kolan. Nie powstrzymałam jej. Byłam ciekawa, co zrobi. Pokicała prosto do swojej klateczki... To na razie jej bezpieczny azyl. I niech tak zostanie. Póki nie stwierdzi, że już wszędzie jest bezpieczna.
Bardzo już ładnie radzi sobie bez nóżki.

Tinka to kobitka dosyć pragmatyczna. W zasadzie człowiek jest jej do niczego niepotrzebny. W niczym jej też nie przeszkadza. Ożywia się na dźwięk michy, pobudzają ją wszelkie czynności kuchenne. Na widok człowiekowego pełnego talerza robi się wręcz wyuzdana i namolna. Pieść mnie wtedy i całuj. Tylko jeść nie przeszkadzaj... :mrgreen:
Kaj - elfik, zefirek. Sama słodycz i pieszczota. Nieustająca mruczanka. Cieplutki nakolankowy kłębuszek, broszka, delikatny szaliczek. Najchętniej nie schodziłby z człowieka. Siedzi na ramieniu, niczym papuga bosmana i całuje w policzek, mruczy dziwy przedziwne prosto do ucha. A jeśli jeszcze człowiek coś robi. W kuchni coś ten człowiek robi. Jakieś jedzenie na przykład...
Olek wrócił za kraty, po długim polowaniu z zasadzki. Już mu łatwo nie uwierzę. Siedzi i wyje jak potępieniec, przysięgając na wszystkie świętości, że człowiek to jest właśnie to, czego pragnie najbardziej... Ale człowiek nie jest pociągający nawet wtedy, kiedy podstawia michę pod nos. Kiedy próbuje podstawić michę pod nos znikającemu punktowi...
Obrazek

hanelka

Post » Wto wrz 25, 2012 14:22 Re: Kardamon i przyjaciele 2, 10+1+4

Witaj hanelka, przyszłam się przywitać :lol: nadrobię lekturę trochę poźniej a taraz zachwycam się na szybko zawartością kosza :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto wrz 25, 2012 22:28 Re: Kardamon i przyjaciele 2, 10+1+4

Witaj! :D
W koszu na pierwszym planie ślepy trójłapek Bodzio - chwat nad chwaty, łaciaty Kastorek - moja ukochana pierdółka i Tinka - jedno z czarnych diablątek do adopcji ;)

Otworzyłam Antosi klatkę wczoraj. Wyskoczyła, zrobiła krótki rekonesans po mieszkaniu i wróciła z powrotem. dziś powtórzyłam. Wyskoczyła i już została. Jest troszkę przestraszona, ale zaintrygowana. Zwiedza mieszkanie. Wskakuje bez problemu tam, gdzie chce. Obwąchała nogi Sosera i przeszła spokojnie do dalszych czynności. Od czasu do czasu z różnych części mieszkania dobywa się buczenie i syki, ale bez awantur i łapoczynów. Niektórym emocje skropliły się nieco. Ogólnie jest spokój. Antosia oswaja teren :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

hanelka

[poprzednia][następna]