Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 14, 2011 15:51 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

A ja byłam dziś na swoim oddziale zaburzeń psychotycznych dla osób starszych. Ciekawa byłam czy mnie przerazi, zrazi itd. Bałam się widoku starszych chorych psychicznie ludzi.
Ale wyszło zupełnie inaczej. Po pierwsze starsi czy chorzy na ciało czy na umysł wyglądają w zasadzie tak samo smutno. Tak samo mało w nich życia i tak samo zdziwaczeli. Niektórzy tylko bardziej zamknięci w sobie czy smutni.
Przeszłam nawet mały chrzest bojowy bo na korytarzu siedziała w fotelu babcia, zero kontaktu ze światem. Nie ruszająca się. Nie wystraszyłam się itp. Smutno mi się zrobiło. To kiedys była pewnie pełna życia kobieta. No ale przypadek ciężki. Babcia zaczęła się rozbierać, nikt jakoś nie reagował specjalnie. Po chwili pielęgniarki ją zakryły. Przypadkiem okazało się, że trzeba ją przewinąć. Zrobiły to na korytarzu, za parawanem, ale według mnie i tak nie w porządku. Inna pani mówiła o mnie głośno myśląc że nic nie słyszę 8) była też pani bardzo elokwentna, zadbana, ubrana w piękną zółtą koronkową sukienkę, zainteresowana wszystkim dookoła, taka dama oddziału. Co człowiek to pewnie inna wyjątkowa historia choroby.
Ale wiecie co? jak tak wchodzę na te oddziały to samo mi do głowy przychodzi usilnie, ze kogo bym tam nie spotkała, nawet w ciężkim stanie, to jest normalniej niż jak patrzę na ulicach na ludzi. Takie jakieś wrazenie mam.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto cze 14, 2011 15:57 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

a nie mówiłam?
i to uczucie będzie się pogłębiać, zobaczysz
ci na ulicach ciągle w coś grają, coś udają i za czymś pędzą i wydaje im się, ze najważniejsze to nie spóźnić się do galerii przed jej zamknięciem :roll:
Ci na oddziałach zawsze są sobą

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto cze 14, 2011 16:18 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Ja po pierwszym dniu na warsztatach terapii zajęciowej, z dzieciaczkami bez kontaktu ze swiatem, musiałam odespać stres. A jak Ty się czujesz?

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto cze 14, 2011 16:31 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Pozytywko-dokładnie to mam na myśli. Chorzy ludzie są tacy prawdziwi.

Sunshine-ja narazie tylko byłam, widziałam, więc jest zupełnie ok. Wręcz nawet zdziwiłam się tym, ile ciepłych uczuć miałam wobec tych ludzi. Szczególnie tej biednej babci na korytarzu. Może widok dzieciaczków byłby gorszy.
A moja opiekunka skojarzyła mi się z Teklą :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto cze 14, 2011 16:31 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Acha, projekt który robiłam na podstawie Waszych ankiet o miesiączkowaniu podobał się na 5 :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto cze 14, 2011 17:26 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Brawo!!!!
Aż warto miesiączkować :D :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto cze 14, 2011 23:27 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Kocia telenowela:
Chwilami ja już nie wiem który kocur romansuje z Frejcią. Mam wrażenie ze Konan jest jej miłością życiową, połówką pomarańczy, ale w Prozaku podoba jej się ten drapieżny temperament :twisted: Ostatnio częściej z nim sypia, kokietuje, wywala brzuchola, a potem buczy i warczy, żeby chłopakowi woda sodowa do głowy nie uderzyła. Mówię Wam, normalnie Moda na sukces z tymi kotami :mrgreen:
Przed chwilą cała trójca niczym stado koni galopowało w tę i z powrotem. Były fikołki, podskoki w zwyż, a nawet skoki przez kozła :twisted: Frejcia dziś niesamowicie zadziorna i odważna jeży się, pręży i skacze bokiem :mrgreen: zabawnie jest.

A Proziu okazał litość. Teraz jak idzie robić swoją wielką smrodliwą kupę, to najpierw zapodaje alarm, żebyśmy zdążyli pouciekać i wystawic nosy za okno :twisted: :lol: dzis efekt przerósł chyba też jego oczekiwania bo nawet nie zakopał, tylko uciekł szybko z miejsca zbrodni. Chociaż najpierw posprzątał i zakopał produkty innego kota 8) Swoja drogą to już chyba taka jego uroda z tą smrodliwością, bo owszem na niepuszkowym mięsie jest dużo lepiej, ale nadal dużo gorzej niż u kociaków.

Konan wypchany mięskiem po brzegi to Konan szczęśliwy i dokazujący. Jak je chrupki to zawsze ma epizod depresyjny. A jak mięsko to maniakalny :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro cze 15, 2011 0:14 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

shalom pisze:
A Proziu okazał litość. Teraz jak idzie robić swoją wielką smrodliwą kupę, to najpierw zapodaje alarm, żebyśmy zdążyli pouciekać i wystawic nosy za okno :twisted: :lol:

Mój Karmal też tak robi :lol: zawsze informuje że idzie do kuwety na coś grubszego :roll:
ale do tej pory myślałam,że to ma oznaczać ,,chodźcie szybko posprzątać" :ryk:
teraz będę wiedziała,że mam po prostu uciekać :ryk:
tylko co dalej :roll:
A w ogóle widzę,że masz bardzo wesoło z całą trójeczką :piwa:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro cze 15, 2011 7:08 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

a ja jednak wole tych ludzi na ulicy :oops:
bo przynajmniej wiem czego, z grubsza, eis po nich spodziewać

u mnie dzisiaj imprezaObrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro cze 15, 2011 10:26 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Tak, wesoło z nimi mam :D

Ja nie mówię, ze wolę, tylko czasem można zwątpić kto tu jest "normalny".

Na śniadanie dzis były gofry z truskawkami. Konan lubi gofry :P wszystkie kochają śmietanę. Pojadły a potem chodziły z białymi noskami i brudnymi wibrysami :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro cze 15, 2011 10:35 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Ja też lubię gofry. Mogę kilka dostać?

sunshine

Post » Śro cze 15, 2011 10:42 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Nie ma już ani jednego :oops:

Frejka łobuziara dzisiaj od rana znów prowokowała chłopaków do szaleństw. A w ogóle to ona jest rano bezwstydnie nachalna. Na głowę chce mi wejść. Nawet jak sie ją zepchnie to wraca jak bumerang :twisted: albo próbuje mnie klepnąć pod kołdrą, albo liże, czasem podgryzie. Ale musi być miziana 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw cze 16, 2011 8:40 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Niedowiary... ale z Frejci milczącej zrobiła się ostatnio Frejka drzymordka. Najwięcej sie drze przed śniadankiem a najmniej zjada. Chłopaki to ją chyba wysyłają na piękne oczy zeby żuliła :twisted: doszło już do tego, ze rano jest tak nachalna, że nawet mnie podepcze żeby zajrzeć gdzie mam oczy i czy już otwarte :twisted:
A dzis kotecki sobie urządziły drugą wycieraczkę pod kuwetą, przesujnęły tam podkładkę pod jedzonko i na niej było dużo żwirku i slady łapek. Ale porządnickie się zrobiły :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw cze 16, 2011 8:46 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Fajna ta Wasz Frejka. U nas żebrakiem jest Hans. I też najmniej zjada.

sunshine

Post » Czw cze 16, 2011 14:14 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Moja Lalunia strasznie rozdarta o jedzenie ale też mało w efekcie zje , franek bardziej cierpliwy ale jak już micha podana to wylizana jest do cystości :)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

[poprzednia][następna]