Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 03, 2011 16:21 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

nie, po prostu malutkie dzieci są bardzo głośne, szybkie i nieprzewidywalne ;)
a pewnie magnus i Gerda nigdy z małymi dziećmi do czynienia nie miały i wolą się schować, zanim małe tornado zrobi coś nieprzewidywalnego ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw lut 03, 2011 16:24 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Obrócił się na grzbiecik w trakcie zabawy jak mu grzechotałam piłeczką nad głową i w tedy ten brzuś się obnażył:)))
A Gerdusia z tych powodów właśnie co wymieniłaś - jest moją miss. Cudny ma ten pysio i oczy też cudne. I taka kochana jest - cały czas zachodzi, zagląda, próbuje być w pobliżu, pomimo małego zośkowego tornado :))) Słodka, kochana dziewczynka z naszej Gerdusi:)))
gosiaa pisze:
s_witez pisze:Aha - Zocha wstała i Magnus od razu wyprowadził się do łazienki. Tu jest pies pogrzebany niestety...

s_witez, to ta wasz córa taka straszna :strach: :wink:

Sama nie wiem czy ona taka straszna... wszędzie jej pełno, prawie nigdy nie siedzi (no chyba że lecą Muminki :wink: ) i wygadana jest bardzo jak na jej wiek... czasami i to bym ją ukatrupiła - nie ukrywam :mrgreen:

magdaradek pisze:nie, po prostu malutkie dzieci są bardzo głośne, szybkie i nieprzewidywalne ;)
a pewnie magnus i Gerda nigdy z małymi dziećmi do czynienia nie miały i wolą się schować, zanim małe tornado zrobi coś nieprzewidywalnego ;)

nieprzewidywalna - właśnie tak. A najbardziej ją kocham jak śpi. Wtedy tak ją kocham, że rany julek... aż czasem - szalona - mam ochotę ją obudzić :wink:

s_witez

Od: Czw gru 30, 2010 17:16

Post » Czw lut 03, 2011 17:33 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

magdaradek pisze:nie, po prostu malutkie dzieci są bardzo głośne, szybkie i nieprzewidywalne ;)

Magda, no przecież wiem, to był żart :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon lut 07, 2011 18:56 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Jak tam Magnus? Wszystko dobrze, mimo, że taki grzeczny ;-)?
A Gerda, srebrna księżniczka?

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon lut 07, 2011 19:16 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

w sobotę Asia pisała mi, że wszystko jest ok :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lut 07, 2011 19:18 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Ach, to całe szczęście :)
bo juz się martwiłam, że na wątku zacichło :)
A tu cisza, bo szczęście rozkwita :1luvu:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon lut 07, 2011 19:42 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Cisza nie zawsze oznacza jakieś nieszczęście - w takiej sytuacji cisza oznacza kontemplowanie się szczęściem i to podwójnym :ok: :mrgreen:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon lut 07, 2011 19:44 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Asia, możesz już zdjąć banerek Bajki i Niko :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lut 07, 2011 19:49 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

magdaradek pisze:Asia, możesz już zdjąć banerek Bajki i Niko :ok:

:wink: gapa ze mnie ...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon lut 07, 2011 19:57 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Możesz natomiast wkleić banerek Bogusia :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lut 07, 2011 21:34 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Domek przeprasza, że nie pisał ale weekend spędził w pracy, a dzisiejszy piękny dzień (przynajmniej w Krakowie) - na dworze z brzdącem. Kociska mają się bardzo dobrze. Gerdusi oczka dobrzeją - już ich nie mruży ale dalej są podropiałe. Mała cały dzień pląta się po domu, nawet jak Zosia jest na chodzie. Ładnie się bawi i w ogóle jest przekochana. Cierpliwie znosi zakraplanie no i apetyt ma, że aż miło patrzeć. Magnus nadal większość czasu spędza gdzieś zaszyty - aktualnie w szafie. Więcej już wychodzi i też ładne je, ale nie tak ładnie jak Gerdusia (spasował mu kurczak z indykiem z serem w galaretce felixa, zajada także wersję z wątróbką :D :D :D ). Bawi się ale jeszcze nieśmało, albo leniwie - sama już nie wiem;) Ale jest oraz śmielszy :ok:
W sobotę jak wróciłam wieczorem z pracy maluchy rzuciły się na miskę jakby cały dzień czekały na mnie z kolacją :D :D :D To było słodkie. A potem jak już się rozsiadłam w fotelu Magnus przyszedł do mnie na kolana i bosko się rozmruczał :1luvu: A Gerdusia leżała sobie nad moją głową na wezgłowiu fotela. :1luvu: No i sama już nie wiem, które jest moim pupilkiem... chyba jednak będzie to Magnus :1luvu: Pozdrawiamy!!!

s_witez

Post » Wto lut 08, 2011 9:59 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Super wieści :ok:

Asiu, w czwartek minie 2 tygodnie od podania antybiotyku.
Dobrze by było, gdybyś z Gerdą podeszła do weterynarza na kontrolę tych oczek. Żeby sprawdził, czy już skończyć z kropelkami czy kontynuować :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro lut 09, 2011 11:39 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Jasne, że podejdziemy!

s_witez

Post » Śro lut 09, 2011 11:49 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

a jak tam w ogóle dzieciaki?
Jak Zosia do nich i na odwrót?

I ciekawa jestem, czy korzystają z drapaków?
Obrazek

magdaradek

Post » Pt lut 11, 2011 14:52 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Madziu!
Przepraszam za spóźniony refleks - stosunki kocio-dziecięce bez zmian. Ale kociska są coraz śmielsze. Magnus zwłaszcza. Jak Zosieńka jest na nogach to siedzi w szafie, ale jak mała idzie spać wychodzi (albo zostaje zmobilizowany do wyjścia :wink: )... Wczoraj wieczorem nawet zaczął się bawić i widzę, że ma na to coraz większą ochotę (przed chwilą brał rozpęd na laptopa, na którym coś migało :wink: ). Jest coraz lepiej :ok: Oboje ładnie jedzą - aktualnie hitem jest felix z kaczką i kurczakiem :wink: Gerdusia ślicznie się bawi no i nie siedzi w szafie tylko plącze się po domu - tu drzemnie, tam się przemknie :ok: O dziwo nie chce drapać swojego chodniczka tylko kanapę :roll: A Magnus (zwany też Mańkiem :wink: ) chodzi właśnie na chodniczek! Chwilami się zastanawiam czy myśmy dobrze zrozumiałam które jest które, no ale blizna Gerdy po sterylce rozwiewa wszystkie wątpliwości :wink:
Drapak służy do zabawy - chowają się pod nim (to taka pochylnia jest z dziuplą) i stamtąd polują na myszki lub zakrętkę od butelki (to Magnus :wink: )
Magnusowi zdarza się przyjść do mnie na kolana i nawet mruczy :1luvu:
Dzisiaj popołudniu podjedziemy z Gerdą do lekarza na kontrolę ocząt. Wyglądają dobrze więc jestem dobrej myśli:)))

s_witez

[poprzednia][następna]