Widzę, że Ciocia nie wyrobiła się z oficjalnym raportem.
Wszyscy żyją. To znaczy żyjemy: wszystkie
(łącznie z Olewaczem
) Dranie, Ciocia Marcelibu i ja. Ja wróciłam do domu po północy, bo pociąg był w Warszawie dopiero o 23 coś tam. Szczęśliwie dotarłam cała i zdrowa, niepozbawiona
wątpliwej raczej cnoty

- wracałam z tego centrum jak na skrzydłach, bo niosły mnie miłość i tęsknota za moimi ukochanymi dziećmi
Rano, dosłownie na kilka minut przed wyjściem z domu, zauważyłam, że w nocy została olana suszarka na naczynia wraz ze wszystkim, co na niej stało. Wysunęłam tackę-ociekacz spod spodu, umyłam, wsunęłam z powrotem... Wróciłam teraz - olana znowu

Nie wiem, może powinnam ją wywalić, bo plastik prześmiardł już moczem i Licho zawsze będzie tam lał, dopóki będzie ten smród czuł...? Ale gdzie ja znajdę podobną tackę o odpowiednim wymiarze, no gdzie
Szafka w korytarzu - standardowo

Dykta z tyłu coraz bardziej spuchnięta, naprawdę nie dziwota, że tak śmierdzi
Wypad do grodu Kraka i kociarska uczta obiadowa u Paluszka udały się znakomicie - wszystkim Wam jeszcze raz serdecznie dziękuję
Zamiast Tulca pojechała z nami parka malutkich, ślicznych Jeżynek
wyrośniętych w podwarszawskim Ursusie: dorodny pingwin Jeżyn-Zwierzyn i malusieńka wielkoucha czarna Królewna Jeżynka. Oba maleństwa do zjedzenia
Co prawda w czasie naszego obiadu
(a właściwie już podczas deseru) oba maluchy z nadmiaru emocji niezwykle śmierdząco się posrały

, ale nic to, miały biedaki prawo po tylu godzinach jazdy
A ja mimo wszystko zdecydowanie wolę już takie kocie niespodzianki niż gdybym musiała - dajmy na to - zmieniać za**aną pieluchę i obmywać doopsko wrzeszczącemu ludzkiemu bachorowi 
Paluszkowa olewaczka Kizia jest przepiękna, podobnie zresztą jak jej siostra bliźniaczka Mizia (obie całe czarne rzecz jasna

) i obaj chłopcy. Wiadomej woni

w mieszkaniu nie czuć NAPRAWDĘ ani trochę - zazdroszczę

Przeziębienie trzyma się dzielnie
Dobranoc.
PS. Marcelibu, przecież prosiłam Cię, żebyś zaniosła go do uśpienia

Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]