Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 01, 2010 20:21 Re: Tanie Dranie. Totka ma swój Dom, Tulec niestety szuka...

Jak to co masz zrobić :roll: ?
Całe czarne koty przynoszą szczęście, trzeba mieć w domu przynajmniej jednego.
Ja co prawda twierdzę, że preferuję koczury, ale i tak najbardziej na świecie kocham kocicę - moją małą czarną Księżniczkę :1luvu:

Monia przeszkolona. Ciekawe, co jutro Lili obszczy specjalnie dla Niej :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt paź 01, 2010 20:40 Re: Tanie Dranie. Totka ma swój Dom, Tulec niestety szuka...

Wielbłądzio pisze:Monia przeszkolona. Ciekawe, co jutro Lili obszczy specjalnie dla Niej :twisted:

A co jakieś specjane życzenia masz?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt paź 01, 2010 20:50 Re: Tanie Dranie. Totka ma swój Dom, Tulec niestety szuka...

AgaPap pisze:
Wielbłądzio pisze:Monia przeszkolona. Ciekawe, co jutro Lili obszczy specjalnie dla Niej :twisted:

A co jakieś specjane życzenia masz?

Ja - wręcz przeciwnie :twisted:
Jednym z moich największych i chyba nierealnych marzeń jest to, żeby nie obszczywał niczego poza kuwetami :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob paź 02, 2010 8:02 Re: Tanie Dranie. Totka ma swój Dom, Tulec niestety szuka...

Czekamy na genowefę.

Rano obszczana szafka w kuchni i stół w pokoju.
Lili obiecał mi olać coś specjalnie z dedykacją dla Cioci-Mamusi Marcelibu :twisted:

Wielbłądzio

Post » Sob paź 02, 2010 8:21 Re: Tanie Dranie. Totka ma swój Dom, Tulec niestety szuka...

Wielbłądzio pisze:Czekamy na genowefę.

Rano obszczana szafka w kuchni i stół w pokoju.
Lili obiecał mi olać coś specjalnie z dedykacją dla Cioci-Mamusi Marcelibu :twisted:

:(
No to mam nadzieję, że na nic nie trafię :mrgreen: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie paź 03, 2010 1:33 Re: Tanie Dranie. Totka ma swój Dom, Tulec niestety szuka...

Widzę, że Ciocia nie wyrobiła się z oficjalnym raportem.

Wszyscy żyją. To znaczy żyjemy: wszystkie (łącznie z Olewaczem :twisted: ) Dranie, Ciocia Marcelibu i ja. Ja wróciłam do domu po północy, bo pociąg był w Warszawie dopiero o 23 coś tam. Szczęśliwie dotarłam cała i zdrowa, niepozbawiona wątpliwej raczej cnoty :mrgreen: - wracałam z tego centrum jak na skrzydłach, bo niosły mnie miłość i tęsknota za moimi ukochanymi dziećmi :1luvu:
Rano, dosłownie na kilka minut przed wyjściem z domu, zauważyłam, że w nocy została olana suszarka na naczynia wraz ze wszystkim, co na niej stało. Wysunęłam tackę-ociekacz spod spodu, umyłam, wsunęłam z powrotem... Wróciłam teraz - olana znowu :( Nie wiem, może powinnam ją wywalić, bo plastik prześmiardł już moczem i Licho zawsze będzie tam lał, dopóki będzie ten smród czuł...? Ale gdzie ja znajdę podobną tackę o odpowiednim wymiarze, no gdzie :(
Szafka w korytarzu - standardowo :( Dykta z tyłu coraz bardziej spuchnięta, naprawdę nie dziwota, że tak śmierdzi :? :(

Wypad do grodu Kraka i kociarska uczta obiadowa u Paluszka udały się znakomicie - wszystkim Wam jeszcze raz serdecznie dziękuję :1luvu:
Zamiast Tulca pojechała z nami parka malutkich, ślicznych Jeżynek wyrośniętych w podwarszawskim Ursusie: dorodny pingwin Jeżyn-Zwierzyn i malusieńka wielkoucha czarna Królewna Jeżynka. Oba maleństwa do zjedzenia :1luvu:
Co prawda w czasie naszego obiadu (a właściwie już podczas deseru) oba maluchy z nadmiaru emocji niezwykle śmierdząco się posrały :roll: :ryk: , ale nic to, miały biedaki prawo po tylu godzinach jazdy :wink: A ja mimo wszystko zdecydowanie wolę już takie kocie niespodzianki niż gdybym musiała - dajmy na to - zmieniać za**aną pieluchę i obmywać doopsko wrzeszczącemu ludzkiemu bachorowi :strach:
Paluszkowa olewaczka Kizia jest przepiękna, podobnie zresztą jak jej siostra bliźniaczka Mizia (obie całe czarne rzecz jasna :1luvu: ) i obaj chłopcy. Wiadomej woni :twisted: w mieszkaniu nie czuć NAPRAWDĘ ani trochę - zazdroszczę :crying:

Przeziębienie trzyma się dzielnie :roll:
Dobranoc.

PS. Marcelibu, przecież prosiłam Cię, żebyś zaniosła go do uśpienia :twisted:

Wielbłądzio

Post » Nie paź 03, 2010 7:36 Re: Tanie Dranie. Totka ma swój Dom, Tulec niestety szuka...

Wielbłądzio pisze: PS. Marcelibu, przecież prosiłam Cię, żebyś zaniosła go do uśpienia :twisted:

To Lilian przeżyła??? :mrgreen: Nawet buziaczka ode mnie dostała.
Kasia, ja nic nie czułam, gdy przyszłam - nawet się cieszyłam, że nic nie olane... Tylko ja mam katar i za przeproszeniem, nawet gówna nie wyczuję. Sprawdziłam próg - był suchy.
Maciek oczywiście dawał mi buziaczki, Lilian też (kochany marmurek :mrgreen: ), Żabek-Piękniś dał się pogłaskać, Totka do mnie do łazienki przyleciała, dała się wziąć na ręce i wygłaskać (poznałam po miodowych oczach, bo już się bałam, że to Złośliwiec, ale to też waga nie ta 8) :lol: ) . Piopluś tak nie bałdzo, ale głaski przyjął. Tulec ma przeeepiękny różowy nosek, jest urocza! Któryś bury kot zamordował w łazience zabawkę z długimi nóżkami.
Wczoraj raportu nie dałam rady, bo miałam po-remontowe sprzątanie do późnego wieczora, kursy do piwnicy i takie mało ciekawe historie.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Nie paź 03, 2010 9:41 Re: Tanie Dranie. Totka ma swój Dom, Tulec niestety szuka...

Aaaalee trafny opis wizyty!!! Z zapachami, rzecz jasna. Jednak po pokazaniu kuwety Jeżynki do niej trafiają lepiej niż Kizia. Wszystkie, cholera, trafiają z wyjatkiem Kizi :( . Stara a głupia :evil:
Dziękujemy za wizytę, polecamy Wielbłądzia jesli ktoś chce posłuchać opowieści o kotach, przesiąkniętych nie tylko sikami, ale przede wszystkim MIŁOŚCIĄ!!! Nawet do tych lejków :lol:
Dziękujemy i zapraszamy znowu. Mam nadzieję, że będzie okazja do wizyt poadopcyjnych z genowefą.

Jeżyn jest bardzo odważny, już zaliczył całe mieszkanie i regał do trzeciej półki od dołu, szaleje z największymi myszkami Nikusia, większymi prawie od niego, goni za sznureczkiem. Ustawia się przed siostrą i ją zasłania. Ona jest bardziej dzika, płochliwa, i kiedy straci z oczu brata, zaraz go woła, a on przybiega. Razem są słodcy :1luvu: :1luvu: Niestety zamiast swojego jedzenia zeżarły dużym kotom mokre do wylizania misek. Tak że śmierdzące kupy mamy zapewnione w najbliższym czasie. On zostanie Jeżynem, ona nie wiem, może dostanie jakieś inne imię dla odróżnienia?

Szkoda, że transport kotów nie był większy (Tulcia :x ). Mam nadzieję, że znajdzie dobry dom szybko.
Paluszek

Post » Nie paź 03, 2010 12:54 Re: Tanie Dranie. Totka ma swój Dom, Tulec niestety szuka...

Do maleńkiej na razie najbardziej pasuje ta Księżniczka/Królewna i proponuję, żeby tak zostało, małe czarne Księżniczki mają naprawdę wyjątkowe charaktery i darzą swoich Dużych wielką szaleńczą Miłością. Z wad: 1. zdarza się, że z zazdrości o tę Miłość do szaleństwa nienawidzą innych kotów (ale Jeżynce to chyba nie grozi, przynajmniej brata powinna mała zołza kochać ;)) 2. zdarza się, że ich książęce gusta preferują wyłącznie delikatesowe, niedostępne w polskich sklepach karmy (i to też tylko do czasu :twisted: ). 3. zdarza się, że co i rusz ciężko chorują - puk puk puk w pusty [size=85](i niemalowany;)) łepek Piotrusia, oby to dotyczyło tylko mojej Księżniczki, bo jej leczenie kosztowało już ładne ileś tysięcy, o bezcennych moich i jej nerwach nie wspominając :( [/size]

Wstałam i muszę ogarnąć mieszkanie, po południu przyjeżdża do nas Totkowa Pani Ela po całą Totusiową wyprawkę. Burania wyprowadza się najprawdopodobniej już jutro, o ile nic się nie zmieni z datą jej sterylki w Koterii.

Monika, jeszcze raz ogromne dzięki :1luvu:
Nie szkodzi, że nie poczułaś, w sumie co za różnica, o ile kałuż więcej i ich efektów przyszło mi samej sprzątać po powrocie :roll: :(
Następnym razem planuję wybrać się do Paryżewa, także wszelkie atrakcje wynikające z Drań-sittingu będziesz miałą zapewnione na znacznie dłużej :mrgreen: 8) Cholercia, tylko Paryż to miasto zakochanych, chyba powinnam wyrobić paszport Mężczyźnie Mojego Życia :1luvu: (spał dziś z nami, mruczał i tulił się całym swoim żabim sadłem. kocham go!!!).

Wielbłądzio

Post » Nie paź 03, 2010 20:05 Re: Tanie Dranie. Totka ma swój Dom, Tulec niestety szuka...

Pani Ela zabrała Totkowy prowiant :wink:
A Tocia jest bardzo mądrą dziewczynką, dziś wskoczyła na kolana nowej Pani i siedziała na nich przez co najmniej dobre pół godziny, głośno mrucząc. A potem przyniosła Pani Eli w ofierze sznurkową myszkę, położyła ją pod nogi i głęboko popatrzyła w oczy w oczekiwaniu na pochwały :mrgreen:

Nie wiem, o której godzinie jutro będzie zabieg, wobec czego prosimy o kciuki przez cały dzień.
Odezwę się dopiero wieczorem, ponieważ w międzyczasie muszę jeszcze zajrzeć do Babci (ma na imię Teresa, miała dziś imieniny), a po odbiorze Totki zawieźć ją prosto do nowego Domu gdzieś na Bielany.

EDIT: Chyba mam gorączkę. Zimno mi. Wypiłam dwa kieliszki malinówki, ale nic nie pomogło. Więcej nie mogę, bo się upiję :roll: Idę pod kołdrę.

Wielbłądzio

Post » Nie paź 03, 2010 21:22 Re: Tanie Dranie. Totka ma swój Dom, Tulec niestety szuka...

Wielbłądzio pisze:
Nie wiem, o której godzinie jutro będzie zabieg, wobec czego prosimy o kciuki przez cały dzień.
Odezwę się dopiero wieczorem, ponieważ w międzyczasie muszę jeszcze zajrzeć do Babci (ma na imię Teresa, miała dziś imieniny), a po odbiorze Totki zawieźć ją prosto do nowego Domu gdzieś na Bielany.

EDIT: Chyba mam gorączkę. Zimno mi. Wypiłam dwa kieliszki malinówki, ale nic nie pomogło. Więcej nie mogę, bo się upiję :roll: Idę pod kołdrę.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I za Totunię i za Ciebie!

Marcelibu

Post » Nie paź 03, 2010 21:29 Re: Tanie Dranie. Sterylka Totuni - prosimy o kciuki !

za całokształt :ok: :ok: :ok:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Nie paź 03, 2010 21:37 Re: Tanie Dranie. Sterylka Totuni - prosimy o kciuki !

:ok: :ok: :ok:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie paź 03, 2010 21:51 Re: Tanie Dranie. Sterylka Totuni - prosimy o kciuki !

Też potrzymam :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie paź 03, 2010 21:59 Re: Tanie Dranie. Sterylka Totuni - prosimy o kciuki !

Dziękujemy.

Na razie nieświadom niczego Totek dokazuje z futerkową piłeczką :wink:
Ja wypiłam jeszcze więcej malinówki (bo bardzo dobra, roboty mojego ojca), ale nadal mi zimno.
Właśnie uświadomiłam sobie, że przed jutrzejszym zabiegiem burańkę trzeba przegłodzić. Hmm, czyli wszystkie będą do rana pościć :roll: Dobrze, że i tak - niezależnie od nich - muszę wcześnie wstać :twisted:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]