BUBU 2 MA CUDOWNY DS U KATARZYNY1207 [*]ŻEGNAJ BUBU:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 28, 2010 12:51 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

:ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon cze 28, 2010 12:53 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

katarzyna1207 pisze:
mar9 pisze:
katarzyna1207 pisze:Właśnie od chwili, kiedy próbowałam go nakarmić strzykawką convem z żółteczkiem, zaczął na mnie burczeć i wiać pod łóżko ... :cry:
No i nic nie rozumiem, wg mnie powinien być trochę odwodniony, a nie jest, skóra się ładnie "trzyma" kota... :?:, sprawdzam cały czas, bo wtedy galopem do weta na kroplówkę...

Kroplówkę można też podawać podskórnie przecież, w domu, nie musisz wtedy do weta latać, no ale faktem jest, że musi być ktoś drugi, który przytrzyma kota na blacie.
Na karmienie strzykawką też już mam metodę: zawijam kota w duży ręcznik (ze szczególnym uwzględnieniem łapek). Na wierzchu zostaje tylko pysio, pod bródkę podkładam kawałek papierowego ręcznika, końcówką strzykawki rozwieram ząbki z boku paszczęki i po trochę wstrzykuję. Najlepiej wchodzi, jak kocio jest odrobinę przechylony do tyłu, wtedy jedzonko szybciej spływa. Trzeba po trochę podawać, żeby się nie zakrztusił.

Ja wiem, jak się kota karmi strzykawką, od stycznia mój kot nie je sam nic mokrego, więc jest albo strzykawka, albo karmienie mięskiem do paszczy...Ale w przypadku Bubusia jego stres był większy niż pożytek z tego karmienia, też był zawinięty w ręcznik i po prostu oszalał ze strachu... :( A co do kroplówki - w domu nie ma kto przytrzymać, a poza tym póki co nie ma takiej potrzeby (i mam nadzieję, że nie będzie).

a to przepraszam, niepotrzebnie się wymądrzałam :oops: :oops: :oops:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon cze 28, 2010 18:29 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

mar9 pisze:
katarzyna1207 pisze:
mar9 pisze:

a to przepraszam, niepotrzebnie się wymądrzałam :oops: :oops: :oops:

No ależ proszę Cię bardzo..."wymądrzaj się" jak najczęściej, :mrgreen: Ja tylu rzeczy jeszcze nie wiem o kotach... :oops:i pewnie będę się uczyć do końca życia .. Gdyby nie konieczność karmienia mojego, to na pewno do tej pory nie wiedziałabym jak się karmi strzykawką :wink: Jeszcze półtora roku temu jeździłam do weta na obcinanie pazurków, bo sama się bałam ... :roll: :mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Pon cze 28, 2010 20:06 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

katarzyna1207 pisze:Jeszcze półtora roku temu jeździłam do weta na obcinanie pazurków, bo sama się bałam ... :roll: :mrgreen:

Qrna, nie ma się co śmiać - ja wciąż jestem na tym etapie :mrgreen:

Bubuś, stresa proszę rzucić w kąt i w paśniku nie wybrzydzać :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Pon cze 28, 2010 20:24 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Betaka pisze:
katarzyna1207 pisze:Jeszcze półtora roku temu jeździłam do weta na obcinanie pazurków, bo sama się bałam ... :roll: :mrgreen:

Qrna, nie ma się co śmiać - ja wciąż jestem na tym etapie :mrgreen:

Bubuś, stresa proszę rzucić w kąt i w paśniku nie wybrzydzać :ok:

:ryk: :mrgreen: :ryk: No to wszystko przed Wami ... Ja teraz przymierzam się do zamachów na kocią godność ... :twisted: samodzielnego mierzenia temperatury... odpowiedniego sprzęta już mam... Za jakiś czas hmmmm ... poćwiczę zastrzyki, chociaż podobno kotki to takie pancerne som :mrgreen:
Robimy drobniutkie postępy... Bubuś już nie leży taki całkiem obojętny na wszystko, pobawiliśmy się trochę myszką i piórkiem, był nawet truchcik za zabaweczką ... Ale to jest antykot porusza się jak słoń w składzie porcelany :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Pon cze 28, 2010 20:58 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

katarzyna1207 pisze:Robimy drobniutkie postępy... Bubuś już nie leży taki całkiem obojętny na wszystko, pobawiliśmy się trochę myszką i piórkiem, był nawet truchcik za zabaweczką ... Ale to jest antykot porusza się jak słoń w składzie porcelany :ryk: :ryk: :ryk:

Kasiu, żebyś za jakiś czas z tęskonotą nie wspominała: "a taki był spokojny słonik", gdy kolejny raz tajfun przebiegnie po mieszkaniu :mrgreen:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Pon cze 28, 2010 21:08 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Ja protestuję!
Proszę nie nazywać Bubusia słoniem, bo to jest wrażliwy kotek i na pewno się tym bardzo przejmuje...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon cze 28, 2010 21:26 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Duszek686 pisze:Ja protestuję!
Proszę nie nazywać Bubusia słoniem, bo to jest wrażliwy kotek i na pewno się tym bardzo przejmuje...

:mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon cze 28, 2010 21:42 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

gosiaa pisze:
Duszek686 pisze:Ja protestuję!

Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto cze 29, 2010 6:33 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Powiedzialam Emilowi, jak Wy nazywacie troche otyle kotecki i sie na mnie obrazil. Machnal ogonem i poszedl do miski... :mrgreen: Dobrze, ze wetka twierdzi, ze Emilek jeszcze jest w "normie". Ale Lilly, chociaz strasznie drobna, jak biega po mieszkaniu to jest wiecej sloni z nia w parze niz z Emilem.
Bubus tak szybko sie nie odchudzi, moze nawet wcale. Kot bez godnosci to nie kot. Bede mu uszy zatykac, jak tak bedziecie o nim mowic. 8)

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto cze 29, 2010 6:39 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Betaka pisze:
katarzyna1207 pisze:Robimy drobniutkie postępy... Bubuś już nie leży taki całkiem obojętny na wszystko, pobawiliśmy się trochę myszką i piórkiem, był nawet truchcik za zabaweczką ... Ale to jest antykot porusza się jak słoń w składzie porcelany :ryk: :ryk: :ryk:

Kasiu, żebyś za jakiś czas z tęskonotą nie wspominała: "a taki był spokojny słonik", gdy kolejny raz tajfun przebiegnie po mieszkaniu :mrgreen:

no nie mogę, w jednym wątku się narzeka na drużynę TegoKtóregoImieniaSięNieWypowiada a w drugim narzeka na spokojne kocio, no i bądź tu mądry człowiecze i spróbuj zrozumieć Kasię :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto cze 29, 2010 8:07 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

U nas w mieszakaniu jest stary parkiet, przykryty wykładziną.
Jak idzie człowiek, to skrzypi.
Ciekawe, że jak idzie moja czarna maupa - kg 5 i 20 gramów - to też skrzypi, jakby człowiek szedł (późnym wieczorem można się przestraszyć jak się jest samemu) ... więc może to rzeczywiście miniaturowe słonie som :?: :roll: :lol:

Wielkie kciuki za Bubu ... a on to imię nadal ma takie, bo się pogubiłam :?: :roll: 8)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto cze 29, 2010 8:50 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Betaka pisze:

Aleś mi wykrakała :mrgreen: ... padam na pysk ... Bubuś łomotał się po sypialni do 3 rano, zrobił włam do szafy :ryk: , potem spodobało mu się trzaskanie drzwiami do tej szafy, powyciągał skądś myszki dzwoniące ... z którymi skakał z parapetu :strach: ... Każdy skok Bubusia z parapetu to łomot jakby się podłoga miała zarwać... :ryk: Nie miałam sumienia mu odbierać tych zabaweczek... No ja NIE NARZEKAM, ja się cieszę, że chłopak się bawi .... niech nawet demoluje ...ale tylko troszeczkę :oops:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Wto cze 29, 2010 8:53 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Fajne myszki nie? :mrgreen: Moje uwielbiaja je i kupuje za tania cene w Holandi :-)

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto cze 29, 2010 9:00 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

:D

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

[poprzednia][następna]