Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 03, 2010 8:02 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

fajnie Wam, a do mnie przyjezdza tesciowa :roll: :wink: :lol:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto sie 03, 2010 8:03 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

:lol: :lol: :lol:
Nic nie powiem.. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto sie 03, 2010 15:50 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witam serdecznie :)
Tilli, ja tez nie wiem, co powiedzieć :) Trzymaj się... jakoś ;)
kalairku, pogodę zamawiaj dobrą, bo nie chcę pakować ciepłych i ciężkich rzeczy, tylko letnie, lekkie, co bym się nie nanosiła za dużo :)
Już sobie marzę, jak to na Klimczoku będę się wylegiwać podziwiając panoramę Tatr.... wezmę coś do czytania i będzie super :) Muszę się dowiedzieć jak tam do Cieszyna dojechać, pewnie jakieś PKS-y jeżdżą :)

Jest takie miejsce już od lat mi dobrze znane
Gdzie wołanie ciszy, liści buków, wiosną przeplatane
W progu gościem jestem, w środku gospodarzem
Zamieszkuje tam wraz ze mną moc przedziwnych zdarzeń

To mój drugi, rodzinny własny dom
Zbudowałem go przed laty wyobraźnią swą
Powędruję babiogórskim pasmem gór
By odnaleźć starą młodość zostawioną tu

Zatroskany w nurcie różnych ważnych spraw
Wyszukuję w kalendarzu parę wolnych dat
I zataczam w myślach drogi mojej kres
Co mnie wiedzie w ukochane góry, tam, gdzie był i jest
Mój drugi...
Rodzinny dom
Beskidzki dom

:)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto sie 03, 2010 20:26 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dobrej nocy :)

Sihaja

Post » Wto sie 03, 2010 20:33 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

takie nasze domy wymarzone, miejsca gdzie by się chciało być spokojem w ciszy...
życzę, żeby się udało, żeby tam trafić i zostać...
też mam takie miejsca, może nie w górach...ale odczucia te same.
piękny wiersz...
dobranoc!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro sie 04, 2010 6:35 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Na razie Sihajko czaruję pogodę.. Jest średnio, dużo deszczu, ale jakiejś zimnicy nie ma. Zobaczymy, co zapowiedzą na przyszły tydzień! :D Oby pięęękną pogódkę! :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw sie 05, 2010 6:58 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Hejka!! :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw sie 05, 2010 6:58 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Hejka!! :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw sie 05, 2010 15:23 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Hejka :)
Zaraz idę zrobić coś do jedzenia, bo mi kiszki marsza grają.
Joachim na wiecznym polowaniu. Ostatnio upolował tak wielkiego pasikonika, że pierwszy raz w życiu widziałam takiego. Zajmował całą otwartą dłoń. Widziałyście kiedyś takie wielkie świerszcze? Uratowałam go przed losem, jaki go zapewne czekał w łapkach kocurka i uwolniłam olbrzyma zanim stała mu się krzywda. Poza tym nie rozumiem, skąd ten zielony konik znalazł się tak wysoko - mieszkam na 3 piętrze. Oczywiście cała zainteresowana trójka (bo Gaja I Morfeusz też przyszli oglądać zdobycz) była bardzo rozczarowana takim obrotem sprawy.
No dobrze, idę coś zrobić do jedzonka.
kalairku, w przyszłym tygodniu się widzimy. Pomyśl, którego dnia by Ci pasowało, oprowadzisz mnie po Cieszynie? Ostatni raz byłam tam jak miałam jakieś 15 lat i właściwie pamiętam tylko przejście graniczne, restaurację naprzeciwko przejścia i fabrykę słodyczy.
Nie mogę się doczekać szylkretowych panienek, będę mogła je wygłaskać i zrobić im zdjęcia?
:)

Sihaja

Post » Czw sie 05, 2010 16:59 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihajko, jak najbardziej! :P Kretki czekają na Cioteczkę! :1luvu:
A to wielkie, to właśnie świerszcz. :D Piękne są! :D
Kochana, oprowadzę! Zadzwonię. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt sie 06, 2010 7:23 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Obrazek :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob sie 07, 2010 6:17 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dzień dobry :)
W nocy lało jak z cebra. Grzmiało i błyskało. Koty oczywiście zbyt wiele sobie z tego nie robiły, spały smacznie, rozpychając się dzisiaj niemiłosiernie, tak, że został mi malutki skraweczek łóżka. I oczywiście nie mogłam się swobodnie ruszyć, bo przecież biedne koteczki obudzę. Jakiż człowiek jest dziwny. Przecież koty potem większość dnia potrafią przespać, a ja muszę działać. Ale gdy spojrzę na te śliczne, niewinne, słodko śpiące pysiolki, jakoś nie mam serca ich budzić. Dopiero jak już prawie cała zdrętwieję, podejmuję tę brutalną decyzję i delikatnie staram się zmienić swoją niewygodną pozycję.
Dzisiaj przyjeżdża "niania" do kotków i zostanie z nimi na czas mojej nieobecności. Wetka ustawiona, wszystko chyba załatwiłam, co miałam załatwić. Tylko jeszcze pakowanie. A tego to ja najbardziej nie lubię....
Jutro wyjazd :)

Sihaja

Post » Sob sie 07, 2010 7:05 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

ObrazekSihajko i kotunie!! Pakowanie nie jest fajne. Czarujemy pogodę i czekamy na Cioteczkę!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob sie 07, 2010 14:43 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Jak tam pakowanie? :-)

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Sob sie 07, 2010 15:38 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Wypoczywaj Sihiajko :-) Udanego wyjazdu!

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

[poprzednia][następna]