Niepełnosprytny Maniuś i gruby Stefan nowe fotki str 54 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 12, 2010 11:30 Re: Niepełnosprytny Maniuś&Stefan - kupujemy drapak - help!

Najważniejsze, że jesteście szczęśliwi, Wy i Wasze koty :piwa:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie gru 12, 2010 19:21 Re: Niepełnosprytny Maniuś&Stefan - kupujemy drapak - help!

ja sie też nad tym już zastanawiałam. jak przyszedł Xelmo to całe serce było tylko dla Bombi, przeraziło mnie, czy będę umiała podzielić te uczucia na dwa koty. udało się. ale teraz taka sama obawa pojawia się czy bym dała rade z 3 kociakiem tak, zeby kazdy mial po rowno.. da się??
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Nie gru 12, 2010 20:08 Re: Niepełnosprytny Maniuś&Stefan - kupujemy drapak - help!

oh ja mam nadzieję się wkrótce przekonać - marzę o bengalskiej koteczce, ale też mam trochę wyrzuty sumienia, bo tyle jest potrzebujących kotów :(
Dla teżeta sprawa jest prosta. On chce kota, który umie walczyć :!: Obojetne mu czy rasowy czy dachowiec byleby się dobrze bił i gryzł :roll: Faceci ...
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Nie gru 12, 2010 20:46 Re: Niepełnosprytny Maniuś&Stefan - kupujemy drapak - help!

Miss pisze:Dla teżeta sprawa jest prosta. On chce kota, który umie walczyć :!: Obojetne mu czy rasowy czy dachowiec byleby się dobrze bił i gryzł :roll: Faceci ...

Mam takiego na podworku, Zbój się nazywa :mrgreen: Widziałam go raz w akcji, wygladalo, jakby łeb drugiemu odgryzał. Chcecie? 10 kg pingwina, albo i więcej :twisted: A do ludzi miziaty... Jak jakiś ludź odważy sie do niego podejść :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon gru 13, 2010 14:25 Re: Niepełnosprytny Maniuś&Stefan - kupujemy drapak - help!

Miss, super się czyta Twój wątek! Dostarcza sporo wzruszeń i śmiechu - czytałam go z napięciem, czułam się, jak bym przeżywała to z Tobą, mimo że wszystko to miało miejsce juz jakiś czas temu. Maniuś ma wielkie szczęście, że trafił na Ciebie :1luvu: Tak samo Stefan :) Doskonale rozumiem sposób, w jaki jesteś z nim związana.
A, i cudowne ma zdjęcie ze słomką (w gazecie) :)
Ostatnio edytowano Pon gru 13, 2010 16:07 przez Weihaiwej, łącznie edytowano 1 raz

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pon gru 13, 2010 15:52 Re: Niepełnosprytny Maniuś&Stefan - kupujemy drapak - help!

Z reklamy Weihaiwej weszłam, przeczytałam i jestem pod wrazeniem. Na razie doszłam do momentu o stosowaniu jodyny. Baaardzo mnie zainteresowało bo moje kicie co chwila mają kłopoty z oczkami. Antybiotyki, krople. Teraz stosuję u nich srebro dopyszczkowo to może i tą jodynę bym spróbowała. Pogadam z HSB. A w domu na spokojnie jeszcze raz doczytam.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto gru 14, 2010 13:15 Re: Niepełnosprytny Maniuś&Stefan - kupujemy drapak - help!

Ponieważ zmagam się z korektami(poprawiam wizyty poczynając od majowych- bo szefowe źle doczytały wytyczne NFZ), więc dopiero doczytałam wątek. Uff
My mamy drapak własnej roboty. HSB nazwoził materiały- wałki, dechy- od rodziców, kupiliśmy wykładzine remontową i wszystko obiliśmy śliczną bordową wykładziną(fotki na naszym wątku). Kicie szczęśliwe, drapią w drapak zawzięcie. Chętnie na nim śpią.
Co do dokocenia- my zaczynaliśmy od Leszkowego: żadnego kota!!!!!! A teraz mamy 4 :twisted: I patrzenie na różne ich wariacje, układy i układziki, animozje i miłość- po prostu nie do przebicia; taki animal planet w 4D(upki) :P
U nas też sporo chorób. Jedna kotka zaczęła sikać z krwią- zobaczyłam zupełnie przypadkiem. I teraz diagnozy, leki... Wszystkie koty co jakiś czas mają chore oczka- prawdopodobnie Hans, który trafił do nas po strasznym kk przydźwigał niedoleczoną chlamydię. Więc rozumiem co to znaczy walka z chorobami, jakiej potrzeba cierpliwości, samozaparcia by po okresie poprawy nie załamać się gdy objawy powracają. Dlatego szczerze podziwiam to, co zrobiliście dla Maniusia :ok: Oby było już tylko lepiej i lepiej :ok:

sunshine

Post » Wto gru 14, 2010 13:55 Re: Niepełnosprytny Maniuś&Stefan - kupujemy drapak - help!

miss, ale się cieszę, że trafiłam na Twój wątek!!! Właśnie w sobotę wzięłam ze schronu we Wrocławiu kotka z podobnymi objawami (latanie główki, zaburzenia równowagi, latające gałki oczne i podejrzewam też że głuchota). Teraz tylko zaznaczam i będę później czytać :)
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Śro gru 15, 2010 13:50 Re: Niepełnosprytny Maniuś&Stefan - kupujemy drapak - help!

o kurka, ale jesteśmy popularni 8O :ryk:
Praca, praca, praca, ale jakoś trzeba zarobić na ten drapak i karmę ;)

Weihaiwej, sporo się u nas przez ostatnio rok działo. Momentami było mi bardzo ciężko, a był nawet moment, że żałowałam, że adoptowałam Mania, kiedy był cały oblepiony glutami i ropą i jeszcze ta kopalnia w uszach :? Długo nic nie pomagało, a z kasą też był dramat. Na szczęście przetrwaliśmy to wszystko. Zawsze po burzy wychodzi słońce, prawda? :mrgreen: Chłopaków trzeba było w gazecie trochę wylansować :D Mam wycinek na ścianie w naszym mieszkaniu w Polsce :).

sunshine pamiętaj tylko, że to nie jest zwykła jodyna, to musi być Betatine (która jest trochę droga), ale wystarczy Ci na 100 lat :D
u nas efekty były naprawdę świetne, tylko wydaje mi się, że to można stosowac jako dodatek do leczenia, sama jodyna wirusowi nie da rady, ale u Mania z zielonej ropy (bleh!) zrobiły się łezki, a czasami nawet i łezki nie leciały.
Stefan został też chlamydią uraczony po pojawieniu się Mania. Strasznie płakałam :roll: No, ale cóż zrobić. Teraz za to mam kupę radości.
Ciekawe jak szybko przyślą nam ten drapak na polski adres, bo jak w kilka dni, to u nas w Belgii byłby już w przyszłą środę :)

Agita, to bardzo łatwo sprawdzić np. włącz odkurzacz. U nas Stefan się chowa, a Maniuś próbuje na nim jeździć albo gryźć kabel :roll: :lol: Najśmieszniej jest jak ktoś kichnie. Stefan ucieka szybciutko, a Maniuś jak chce szybko na coś spojrzeć (np. uciekającego Stefana), to mu główka odwraca się w drugą stronę niż planował :ryk: :ryk: :ryk:
Ostatnio edytowano Śro gru 15, 2010 16:56 przez Miss, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Miss

Post » Śro gru 15, 2010 15:54 Re: Niepełnosprytny Maniuś&Stefan - kupujemy drapak - help!

Ja miałam jeden moment załamki i zastanawiania się czy dobrze zrobilam, ze "wpakowałam" się w koty. kiedy przybył do nas Xelmo- nie umieli sie z Bombi kompletnie dogadać, ona depresja biedna, on agresor. wtedy załowałam. a teraz to już przyjaźń "rosyjsko- norweska" i nie wiem jak mogłam załować!!
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Śro gru 15, 2010 17:38 Re: Niepełnosprytny Maniuś&Stefan - kupujemy drapak - help!

Wiem Miss, że to betadine. Ja chciałabym ją włączyć jako dodatek do kuracji. Podobnie zrobiliśmy ze srebrem.
Ale pokażesz nam ten wymarzony i wyczekany drapak?

sunshine

Post » Śro gru 15, 2010 18:01 Re: Niepełnosprytny Maniuś&Stefan - kupujemy drapak - help!

ja przyjdzie to oczywiście, że pokażę. U nas ciężko z przesyłkami, bo musimy zamawiać do teściowej, a ona nam pózniej paczki do Belgii montuje.
Powiem wam, że takie drapaki to mógłby tu być niezły biznes :D
Zwykłe małe w stylu: budka i kawałek słupka to 120 euro. Nasz wypas to 70-80 :roll: ZAczynam się nad tym coraz poważniej zastanawiać.

o taki o! :D
Obrazek

*zdjęcie kradzione :D
Obrazek

Miss

Post » Śro gru 15, 2010 23:31 Re: Niepełnosprytny Maniuś&Stefan - kupujemy drapak - help!

aaaaaa! nie mają tego drapaka na stanie yyyyyy ja nie chcę innego :(
Obrazek

Miss

[poprzednia][następna]