Garfield i Fredzia + Fechin oraz mały "karakanek" ;) 96

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 16, 2010 21:42 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 pisze:Co zrobiłam?? Image zaczęłam kota karmić podając prosto do pysia kolację Image.

Przypomniałaś sobie czasy jak maleńtas miał kilka tygodni a Ty karmiłaś grymaśnika rozmoczonym suchym z mielonym mięsem też łyżeczką? :lol:
Powrót do dziecięctwa? 8)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto lut 16, 2010 21:58 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

:ryk: :ryk: :ryk: rety czy te moje koty sa takie nudne ,czy ja mam wielkie szczescie ;) :1luvu: brat probowal karmic z reki wolowinka ....patrzyly jak na wariata :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto lut 16, 2010 22:33 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

MariaD pisze:
Gosiak104 pisze:Co zrobiłam?? Image zaczęłam kota karmić podając prosto do pysia kolację Image.

Przypomniałaś sobie czasy jak maleńtas miał kilka tygodni a Ty karmiłaś grymaśnika rozmoczonym suchym z mielonym mięsem też łyżeczką? :lol:
Powrót do dziecięctwa? 8)

Pierwsze o czym myślę jak takie akcje odstawiam to właśnie to jak Czinuś miał te kilka tygodni :ryk: Tylko teraz nie ma walki o przybieranie kilku gram :twisted: Ale co? Powspominać i pokarmić zawsze można :lol:
Żeby już całkiem, całkiem uspokoić moje skołatane serce Czinek jak zwykle skrytykował powolne przygotowywanie kolacji i atakował ogon cioci Fredzi obejmując moje łydki. Zdrowe maleńkie książątko Obrazek
anulka111 pisze:rety czy te moje koty sa takie nudne ,czy ja mam wielkie szczescie

Raczej bym napisała, że owszem masz nudne koty i przy tym wielkiego pecha :mrgreen: żadnych atrakcji, żadnego karmienia łyżką czy widelcem. Nawet nie wiesz ile to radości Obrazek

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Czw lut 18, 2010 0:03 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Znowu mi dzisiaj ciśnienie skoczyło :? Po kiepskiej nocy dosypiałam po kilka minut rano, aż tu nagle słyszę (już się uczuliłam po wczorajszym :| ) bełtającego kota. Kot w kuchni bełta a ja na łóżku. "Zrywam" się i "lecę" do rzeczonej kuchni z sercem w gardle. I co widzę? Oczywiście kota rzucającego pawia, ale z wysokości akwarium!! Znaczy nie Czinek :twisted: bo on skokowo niepełnosprawny nigdy na akwa nie wszedł :mrgreen: tylko Fredzię wyrzucającą z siebie kłaka. Ufff...
P.S. chciałam zważyć koty. Ehe z moją wagą mogę. Nawet moją własną prywatną wagę pokazywała 3 razy różnie, przy każdym kocie inaczej (a raczej po każdym kocie :wink: ) więc ryzykuję stwierdzenie, że Czinek przekroczył magiczną liczbę 5 kilo 8)

Gosiak104

Post » Czw lut 18, 2010 14:25 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

No to jeszcze czas na garfowego bełta i norma pawi wykonana. Wiosna idzie, pawie latają :P

Co do wagi to nie pomogę - moja kuchenna do 5 kg.
Obrazek

MariaD

Post » Nie lut 21, 2010 23:21 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Moi dwaj przystojni panowie, znaczy jeden przystojny a drugi - czarna plama :twisted: (zdjęcie jeszcze ciepłe 8) )
Obrazek
Koty, sztuk 3, obmyśliły sobie idealny układ spania ze mną. Fredzia przy boku od pokoju, Czinek przy boku od ściany, Garfield między nogami. Pytanie za 100 punktów: jak ja mam się w takich warunkach nawet minimalnie obrócić? :roll:
Czinek nic a nic się nie zmienia jeśli chodzi o nastawienie do życia. Kocha wujka Garfa, ciocię Fredzię też chyba kocha, ale jak dostaje po łepetynie za polowanie na ogon to przypomina sobie lekcje u cioci Bajry i odpuszcza :mrgreen:

Gosiak104

Post » Pon lut 22, 2010 9:15 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Garf jakoś Ci się skurczył na tym zdjeciu. :D

Gosiak104 pisze:Pytanie za 100 punktów: jak ja mam się w takich warunkach nawet minimalnie obrócić?

Ależ to bardzo proste.
Delikatnie wstajesz z łózka, by nie obudzić kotów. Jeżeli do tej pory spałaś na plecach, stajesz przodem do łóżka, jeżeli na brzuchu - tyłem. Starannie wymierzając odleglość układasz się pomiędzy kotami uważajac by rozstaw nóg był odpowiedni a tułów leżał idealnie pomiędzy bocznymi kotami.
:ryk:
Obrazek

MariaD

Post » Pon lut 22, 2010 11:39 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

:ryk: :ryk: :ryk: Instrukcja ukladania ala Maria rozlozyla mnie ze smiechu na lopatki i obudzila me kociaste ,bo tak rechocze;)

Wykonuj tka nieskoordynowane ruchy jak ja ,a nie bedziesz miala klopotu-male rude wie juz ,ze jak spie to sie ruszam, to przemieszcza sie i on zalapal ,ze najbezpieczniej blisko mej glowy ;))

Czarne jest wielkie i ja prosze portretowa fotke z slynnym spojrzeniem :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto lut 23, 2010 0:30 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

anulka111 pisze:ja prosze portretowa fotke z slynnym spojrzeniem

Yhy, alnulka na takie to sobie poczekasz :twisted: bo albo czarna plama, albo takie jak wstawiłam. Weź Ty sobie spraw jeszcze czarnego kota, wtedy pogadamy :mrgreen: Dzisiaj kiciałam, żeby chociaż oczy pokazał... oczywiście... czarna plama bez oczu :twisted:
P.S. Jak tak na niego patrzę, jak leży na poduszce to taki maleńki się wydaje :ryk: szkoda tylko, że całą poduszę zajmuje 8)
MariaD pisze:Ależ to bardzo proste.
Delikatnie wstajesz z łózka, by nie obudzić kotów. Jeżeli do tej pory spałaś na plecach, stajesz przodem do łóżka, jeżeli na brzuchu - tyłem. Starannie wymierzając odleglość układasz się pomiędzy kotami uważajac by rozstaw nóg był odpowiedni a tułów leżał idealnie pomiędzy bocznymi kotami.

Dzisiaj zrobiłam odrobinę inaczej. Skoro nareszcie mogę leżeć na boku, tak też się położyłam... Garf i Fredzia uznały za stosowne ogrzewać mi nogę. Aż się spociłam :oops: Delikatnie przewaliłam się na plecy (ale ile można?? nienawidzę spania na plecach a tak musiałam spać przez ostatni czas :evil: ) z tym, że jedna noga znalazła się między Garfem a Fredzią (Garf w nogach, Fredzia przy boku!) a ja tak strasznie chciałam na brzuchu się położyć!! Uniosłam obułapnie taki kawałek kołdry na jakim leżała Fredzia, przesunęłam nogę, drugą wywaliłam na inny bok, ciut się powierciłam, ponieważ Garf AŻ łepetynę podniósł i tym sposobem ułożyłam się wygodnie na jakieś 40 minut :mrgreen:
Chciałam już posta zakończyć ale za nic nie rozumiem czego Czinek chce - od około 3 minut "mówi" iiihhh, uuuhhh, iiihhh, yyhhh" o i teraz do mnie prosto w twarz "yyyyyyyhhhhhhrrr" ale przysięgam kolacja była :twisted:

Gosiak104

Post » Wto lut 23, 2010 10:28 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 pisze:Chciałam już posta zakończyć ale za nic nie rozumiem czego Czinek chce - od około 3 minut "mówi" iiihhh, uuuhhh, iiihhh, yyhhh" o i teraz do mnie prosto w twarz "yyyyyyyhhhhhhrrr" ale przysięgam kolacja była :twisted:

Po zapuszczeniu automatycznego tłumacza:
" iiihhh, uuuhhh, iiihhh, yyhhh"
"chodź kobieto spac, nie ma się do kogo przytulić"

"yyyyyyyhhhhhhrrr"
"no, głucha czy co? Spać!"

;)
Obrazek

MariaD

Post » Wto lut 23, 2010 12:02 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Rano o 11 rude mnie obudzilo....bo pora wstac wg niego byla :ryk:

Czarny solid to przepiekny kot, ale ja od poczatku wiedzialam czego chce....chcialam kotka ze skarpetkami bialymi i niebieskimi a potme z zielonymi oczmai ......czarne cudo nie lapie sie na te warunki :mrgreen: ,podobnie jak zaden z moich kotow :ryk: :ryk: :ryk:

Ale wiem ,ze czarne sie trudno fotografuja....dawaj wiec zdjecia czarnej plamy :mrgreen: :mrgreen: :1luvu: i tka pieknie wychodzi :ryk:

anulka111

Post » Wto lut 23, 2010 19:30 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Nieprawda, że czarna plama :twisted: Widać szlachetny profil i królewski futrzak :1luvu:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro lut 24, 2010 13:29 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 pisze:ryzykuję stwierdzenie, że Czinek przekroczył magiczną liczbę 5 kilo 8)

Na pewno przekroczył :wink:, Fenriś 20.02 ważył 5,6kg :mrgreen:
A jak Ty się czujesz?

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Nie lut 28, 2010 12:57 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Niedzielnie zaprezentujemy kilka zdjęć:

Zakaz fotografowania w czasie ziewania :!:
Obrazek

Nauczysz się w końcu robić zdjęcia? :evil:
Obrazek (na miniaturce nie widać nic :mrgreen: , w pełnym rozmiarze widać kły i pomarańczowe oczy 8) )
A taki się wydaje niewinny :P
Obrazek

Oszalałaś z tym aparatem? Nawet powyciągać się spokojnie nie można
Obrazek

No dobra, do jednego popozuję:
Obrazek

W oczekiwaniu na wiosnę:
Obrazek

Gosiak104

Post » Nie lut 28, 2010 13:47 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

ziewajacego sie odrobinke wystraszyłam :ryk: , na fotelu najlepiej go widac ....a najfajniejsze to oczekiwanie wiosny :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

anulka111

[poprzednia][następna]