Mami i pustka- żegnaj Cosieńko...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lip 18, 2023 16:31 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

No tez cos, przeciez tylko i wylacznie 'A Whiter Shade Of Pale'
:smokin:

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Wto lip 18, 2023 18:37 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

A widać jakiś koniec malowania? :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto lip 18, 2023 19:00 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

Nie, niestety nie widać, ale są postępy, jeden pokój gotowy, duchy pomagają :P .Dużo się tu dzieje, Kazimierz wciąż wybiera tytuł dzieła, już chyba wiem ku któremu się skłania, ale o tym potem, bo teraz sprzątamy po dzisiejszej artystycznej pracy :roll: .
FuterNiemyty, no niestety, ale nie możemy tak sobie zabrać "A Whiter Shade Of Pale", konsultowaliśmy ze specjalistami, no nie opłaci nam się nawet za 60 milionów dolarów, oddamy więcej :(
Ale posłuchać można. I powspominać młodość, ja się aż popłakałam, kiedy to minęło... :roll:
Pocieszał mnie Marcel, że można być przecież młodym duchem :mrgreen:
Ech....
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto lip 18, 2023 19:10 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

Sprzedawaj jak najszybciej. Kazimierz stał się źródłem mojego ogromnego rozczarowania. Nie przekonał Marcela do wódki? 8O
Sprzedawaj!
PODFORUM MEDIÓW PRAWICOWYCH, ZAPYTAJ POPRZEZ PW

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Wto lip 18, 2023 20:01 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

Nie pije wódki i już. Tylko wina, takie z bąbelkami, wtedy duchy lepiej się unoszą w powietrzu, a Marcel pracuje przy suficie. Strzela tymi winami od wczoraj, Nosek się boi :cry: .
Nie mogę sprzedać obrazu, bo nie ma ram, nie oprawiony :evil: . Proszę i proszę, nikt nie ma jakiegoś photoshopa? Dzieło jest na 35 stronie, trzeba tylko kwadrat zrobić i wstawić w ramy. Dowolne, i tak pójdzie, poza Nowym Jorkiem dobija się Luwr! Przecież walczymy o wielką kasę, nieoprawiony to na deskę do prasowania się nada, kumple Marcela to kiedyś przećwiczyli na którymś z obrazów Rembrandta.
Tytuł Kazimierz wybrał. Myślał, myślał i wybrał propozycję zgłoszoną przez fili czyli Into The White, obiecał podzielić się zyskiem. Jak będzie rama :twisted: .
Natomiast już sprzedana została propozycja by Ana -Elixir of Whiteness :P . Bo oni tak rozmawiali i rozmawiali o tych tytułach, konsultowali ze znajomymi duchami i jeden kupił 8O . Przyleci i stworzy dzieło pod tym tytułem :strach: !
Ale się w tej sztuce teraz porobiło...
Nie wiem kto to, bo ja zajęta jestem myciem wałków i pędzli, jak przyjedzie, to się poznamy.
Marcel skończył dzieło, pokażę później. Ogromne! To znaczy skończył początek i ono będzie powstawało przez kilka lat :roll: . Ten początek jest końcem tylko początku.
Idę do kotów i Noska, chyba mi się fora mylą, wszystko mi się już myli.
Mam dwa koty swoje. I dwa koty nieswoje. I Noska.
To tutaj je mam? :roll:
Obrazek

czitka

Post » Wto lip 18, 2023 21:32 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

czitka pisze:Nie pije wódki i już. Tylko wina, takie z bąbelkami, wtedy duchy lepiej się unoszą w powietrzu, a Marcel pracuje przy suficie. Strzela tymi winami od wczoraj, Nosek się boi :cry: .
Nie mogę sprzedać obrazu, bo nie ma ram, nie oprawiony :evil: . Proszę i proszę, nikt nie ma jakiegoś photoshopa? Dzieło jest na 35 stronie, trzeba tylko kwadrat zrobić i wstawić w ramy. Dowolne, i tak pójdzie, poza Nowym Jorkiem dobija się Luwr! Przecież walczymy o wielką kasę, nieoprawiony to na deskę do prasowania się nada, kumple Marcela to kiedyś przećwiczyli na którymś z obrazów Rembrandta.
Tytuł Kazimierz wybrał. Myślał, myślał i wybrał propozycję zgłoszoną przez fili czyli Into The White, obiecał podzielić się zyskiem. Jak będzie rama :twisted: .
Natomiast już sprzedana została propozycja by Ana -Elixir of Whiteness :P . Bo oni tak rozmawiali i rozmawiali o tych tytułach, konsultowali ze znajomymi duchami i jeden kupił 8O . Przyleci i stworzy dzieło pod tym tytułem :strach: !
Ale się w tej sztuce teraz porobiło...
Nie wiem kto to, bo ja zajęta jestem myciem wałków i pędzli, jak przyjedzie, to się poznamy.
Marcel skończył dzieło, pokażę później. Ogromne! To znaczy skończył początek i ono będzie powstawało przez kilka lat :roll: . Ten początek jest końcem tylko początku.
Idę do kotów i Noska, chyba mi się fora mylą, wszystko mi się już myli.
Mam dwa koty swoje. I dwa koty nieswoje. I Noska.
To tutaj je mam? :roll:

Tutaj, tutaj. Odetchnij i idź się zdrzemnąć :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto lip 18, 2023 22:19 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

Rzeczywiście muszę chyba odpocząć, ale zanim padnę całkiem, pokażę dzieło Marcela.
Oto ono:
Obrazek
Duuuży format, 4mx3m. Ono będzie powstawało. Jest już Pan Młody w prawym górnym rogu, dojdzie reszta w czasie bliżej nieokreślonym. Koło domu kręcą się bachantki. Jednak. Co zrobią z Panem Młodym? :strach:
Dzieło zostanie u mnie, to znaczy oryginał u mnie, kopia już powstaje w muzeum filadelfijskim.
A Marcel zachował się wieczorem dziwnie. Porwał mi nie wiedzieć po co muszlę klozetową z korzeniami i zrobił tak zwany ghosting. O co mu chodzi? I tak to już z duchami bywa :roll: .
Jutro dzień skupienia artystycznego. Malujemy w skupieniu, będzie cieplej podobno o trzy stopnie.
Śpijcie dobrze!
Ostatnio edytowano Śro lip 19, 2023 6:30 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Post » Wto lip 18, 2023 23:58 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

Wy też! Fajnie, że Duchy Ci pomalują domek!!! :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro lip 19, 2023 8:05 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

MaryLux pisze:Po co mu muszla?

Szumu morza będzie słuchał
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro lip 19, 2023 17:28 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

andorka pisze:
MaryLux pisze:Po co mu muszla?

Szumu morza będzie słuchał

:ryk:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro lip 19, 2023 18:21 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

czitka pisze:Ale posłuchać można. I powspominać młodość, ja się aż popłakałam, kiedy to minęło... :roll:
Pocieszał mnie Marcel, że można być przecież młodym duchem :mrgreen:
Ech....

Piękne, aż miło posłuchać :) najważniejsze to być wciąż młodym duchem :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw lip 20, 2023 8:36 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

Pracujemy, dzisiaj chłodniej.
Nie wiem dlaczego Marcel zdemolował mi łazienkę, zapomniałam dodać, że przed zniknięciem, jak wyrwał sedes, to poprosił jeszcze o czarny mazak i nabazgrał na nim jakiś napis, coś w rodzaju "R. Mutt".
Dziwnie zachowujący się Duch, nie wiem kim był, ale zostawił straszny bałagan :201416 .
Rano był kurier. Przyniósł obraz, który powstał w wyniku wcześniejszego zakupu tytułu by Ana, oto dzieło anonimowego Ducha:
Obrazek
Elixir of Whiteness. Dulux, kuweta, 2023.
Osobiście nie pojawi się niestety, ma dużo pracy, zamówienia się posypały. Pochwalił się tym naszym w Internecie i pracuje dniami i nocami. Więc nie wiem kim jest, może ktoś rozpozna po stylu :roll: .
Kazimierz zniknął nad ranem, w deszczu się zdematerializował i taka pustka została na włościach, muszę już teraz wszystko sama.
Jazda!!!!!!
My też znikamy do zakończenia procesu twórczego.
Miłego dnia!
Obrazek

czitka

Post » Czw lip 20, 2023 9:18 Re: Czitusia, Cosia, Bratu,Mami i dwa Godoty - idziemy dalej

Bardzo ładne dzieło. Kojące.
Można się zanurzyć w medytacji i kontemplowaniu nierówności, faktur i cieni. :201468
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

[poprzednia][następna]