Salsa i Calisi. Wychodzimy na prosta...?

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 31, 2014 17:25 Re: Salsa, mała devonka :) Calisi juz z nami, jest OK!

No szkoda ale co robic. Jeszcze tylko raz do weta i ma byc lepiej.
Obudzilam mala na chwile, zjadla suche, poprosilam ja grzecznie zeby poszla zrobic siku bo ma pelny pecherz i poszla jak na komende :) Troche polazila po pokojach, poogladala zabawki ktore Salsa bardzo pieknie zaprezentowala i poszla znowu spac.
Salsa ja wylizuje jak najeta, w koncu sobie ofiare do swoich zabiegow fryzjerskich znalazla :P ale to chyba dobrze i znaczy ze ja zaakceptowala. Ogolnie jest super, wszyscy happy :D Mala spi, Salsa siedzi na balkonie i obserwuje wstretne paskudne ptaki :twisted:
Calisi jest przeslodka, pcha sie na kolana, mruczy jak traktor i daje buziaki :1luvu: I futerko juz jej sie skreca na lapkach i na plecach :1luvu:

Dzieki za wszystkie kciuki :1luvu:
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Pon mar 31, 2014 17:27 Re: Salsa, mała devonka :) Calisi juz z nami, jest OK!

Cieszę się że u Was ok, a zdjęcia księżniczek kiedy? :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pon mar 31, 2014 17:34 Re: Salsa, mała devonka :) Calisi juz z nami, jest OK!

Spilett pisze:Cieszę się że u Was ok, a zdjęcia księżniczek kiedy? :)

Jak troche odetchnie i ja tez. Nie chce jej teraz stresowac dodatkowo zdjeciami. Ale wyglada dokladnie tak jak na tych zdjeciach ktore zamiescilam, moze sie troche wydluzyla.
Siostra juz ponoc o niej zapomniala a mama jej caly dzien wczoraj szukala w domu :cry: Mam nadzieje ze tez szybko zapomni.
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Pon mar 31, 2014 19:25 Re: Salsa, mała devonka :) Calisi juz z nami, jest OK!

Male sie obudzilo i poszlo zwiedzac dom a Salsa za nia :) Pochowalam wszytskie niebezpieczne i szklane przedmioty i niech sobie robia co chca ;)
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Wto kwi 01, 2014 4:35 Re: Salsa, mała devonka :) Calisi juz z nami, jest OK!

oleska222 pisze:Male sie obudzilo i poszlo zwiedzac dom a Salsa za nia :) Pochowalam wszytskie niebezpieczne i szklane przedmioty i niech sobie robia co chca ;)

czyli dziewczątko czuje się lepiej :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto kwi 01, 2014 9:24 Re: Salsa, mała devonka :) Calisi juz z nami, jest OK!

Druga wizyta u weta już za nami, poszło szybko i sprawnie chociaż trochę utknełyśmy w porannym korku :/
Katar sie zmniejszył, kichanie tez ustalo, siku i kupy w jak najlepszym porządku.
Salsa jest taka śmieszna, gada cały czas do małej i jak ja straci z oczu to zaraz jej szuka. Mała spała w nocy wtulona w plecy TZta, chyba lubi specjalne efekty bo TZ chrapal a ona cała wibrowala koło niego :lol: Pózniej poszła do Salsy i spały sobie razem w nogach.
Salsa chyba sie czuje bardzo ważna i dumna z nowej roli bo cały czas małą instruuje i wszystko jej wyjaśnia. Dzisiaj była lekcja wchodzenia i schodzenia z kocich półek ale muszą to jeszcze poćwiczyć bo małej nie wyszło 8)
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Wto kwi 01, 2014 9:27 Re: Salsa, mała devonka :) Calisi juz z nami, jest OK!

Rób fotki, wrzucaj filmiki. Aż się chce to zobaczyć! :1luvu: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto kwi 01, 2014 10:40 Re: Salsa, mała devonka :) Calisi juz z nami, jest OK!

Ależ to wszystko cudownie u Ciebie przebiega. Salsunia się odnajduje w roli starszej siostry :) Super!

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto kwi 01, 2014 11:54 Re: Salsa, mała devonka :) Calisi juz z nami, jest OK!

oleska222 pisze:Druga wizyta u weta już za nami, poszło szybko i sprawnie chociaż trochę utknełyśmy w porannym korku :/
Katar sie zmniejszył, kichanie tez ustalo, siku i kupy w jak najlepszym porządku.
Salsa jest taka śmieszna, gada cały czas do małej i jak ja straci z oczu to zaraz jej szuka. Mała spała w nocy wtulona w plecy TZta, chyba lubi specjalne efekty bo TZ chrapal a ona cała wibrowala koło niego :lol: Pózniej poszła do Salsy i spały sobie razem w nogach.
Salsa chyba sie czuje bardzo ważna i dumna z nowej roli bo cały czas małą instruuje i wszystko jej wyjaśnia. Dzisiaj była lekcja wchodzenia i schodzenia z kocich półek ale muszą to jeszcze poćwiczyć bo małej nie wyszło 8)

Salsa potrzebowała drugiego kota :) bardzo się cieszę.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto kwi 01, 2014 12:31 Re: Salsa, mała devonka :) Calisi juz z nami, jest OK!

Zapytaj Kicorka o te "brudne uszy". Coś mi świta, że to cecha devonów - zwiększona wydzielina i w uszach i na skórze.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto kwi 01, 2014 14:55 Re: Salsa, mała devonka :) Calisi juz z nami, jest OK!

MariaD pisze:Zapytaj Kicorka o te "brudne uszy". Coś mi świta, że to cecha devonów - zwiększona wydzielina i w uszach i na skórze.

Brudne uszy były bo chyba nikt ich nie czyścił... Salsie się tak bardzo nie brudzą, małej dzisiaj wyczyscilam, niezbyt była zadowolona ale siedziała w miarę grzecznie.
Teraz mamy trochę konflikt interesów, Salsa jest na dole na balkonie a mała woli być na gorze bo na dole jest jeszcze trochę strasznie ;)
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Wto kwi 01, 2014 15:23 Re: Salsa, mała devonka :) Calisi juz z nami, jest OK!

Super, że u was tak to ładnie wygląda.
U nas dzisiaj od rana syczenie Szajki na Grandiołka 8O
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto kwi 01, 2014 16:14 Re: Salsa, mała devonka :) Calisi juz z nami, jest OK!

MariaD pisze:Zapytaj Kicorka o te "brudne uszy". Coś mi świta, że to cecha devonów - zwiększona wydzielina i w uszach i na skórze.

Eee tam, ja mam devonka i nie zauwazyłam zwiększonej wydzielinki w uszach, a juz zupełnie nie na skórze.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto kwi 01, 2014 18:03 Re: Salsa, mała devonka :) Calisi juz z nami, jest OK!

Milena_MK pisze:

Eee tam, ja mam devonka i nie zauwazyłam zwiększonej wydzielinki w uszach, a juz zupełnie nie na skórze.

No właśnie ja u Salsy tez nie. Czyścić trzeba raz na jakiś czas i tyle ;)
A co do tej naszej ekspresowej integracji to uważam, ze to duża zasluga rasy. Devony są bardzo towarzyskie i raczej łagodne, z tego co czytałam i rownież pytałam hodowców to dokacanie zwykle przebiega szybko i bezproblemowo (jak u Kicorka - kotka z ostatniego miotu tez dołączyła do dwuletniej devonki i pokochały sie praktycznie od razu.
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Wto kwi 01, 2014 19:20 Re: Salsa, mała devonka :) Calisi juz z nami, jest OK!

A tak bylo dzisiaj :1luvu: Ja tam tez lezalam z nimi i zostalam przez obie dokladnie umyta ale musialam wstac po aparat ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

[poprzednia][następna]