Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 17, 2013 18:04 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Megana pisze:Po ile u was kumo latoś pomidory? <rzeczowo, zainteresowana żywo, jako, że ma bardzo ambitne plany pomidorowe>

PS - uspokójcie się z tymi muszelkami i Izerami, co? Co ja mam powiedzieć?? U mnie ani gór, ani morza, normalnie nic, ino lasek mazowiecki mizerny i parę sójek.

w hurcie po 2 złocisze (jak się bierze skrzynkę 18 kg) - w poniedziałek
w piątek były trochę tańsze - niecałe 2 zł za kilo :mrgreen:

never again
(było jeszcze 10 kg ogórków i 10 kg papryki) musi co mi przygrzało nad tym polskim morzem :roll:

P.S. no ale pani też przecież była nie tak dawno znowu nad wodą i nurkowała w samych płetwach, nie? 8)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto wrz 17, 2013 18:22 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Dwa złocisze, hm. Drogo. Zasadzamy się z szefową na 200 kg na dwie a w zeszłym roku szefowa płaciła na giełdzie po złotówce.

W ciągu roku też wszak pływam, ale już nie w morzu i nie w samych płetwach.
A szkoda, bo dookoła masa ratowników i instruktorów pływania a każdy jak ten tam, jelonek, czy inszy tygrys.:>

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto wrz 17, 2013 18:26 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

no, jak 200 kg to na pewno tanio będzie
ja tam detalistka (hurtowa) jestem
chyba bym seppuku popełniła z setką pomidorowych kilogramów :roll:

ale mnie nie o pływanie idzie
tylko o krajobraz, powietrze i falowanie
jak wszechświat do mnie faluje, to zgadzam się żyć
o.

na instruktorów, tudzież ratowników jestem absolutnie niewrażliwa
im mniej ludzia obok mnie, tym zdecydowanie lepszy humor we mnie ;)

pozytywka

Post » Wto wrz 17, 2013 18:34 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Wiesz, ja staram się ten wszechświat zobaczyć jak całą jaskrawość, nie przymierzając.
Przez przeszklony dach naszego basenu widać ciemniejące niebo i ogromne sosny. Nie morze to, nie góry, dookoła bachory się drą i chlapią, ale sosny są i tego się trzymam, bo czegoś muszę. Prochy antydep mi bardziej szkodzą niż pomagają, no to trzymam się sosen.

Megana

Post » Wto wrz 17, 2013 18:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

ciężko o sosny w Krakowie i pewnie stąd mój problem
ale nagrałam sobie film i będę go sobie puszczać często (jak wrzucę, to udostępnię, może się komu przyda w zimowe wieczory :D )
ja już po prostu nie mogę w krakowie
to jest chyba kwestia zanieczyszczenia powietrza i braku powietrza jako takiego
wstaję rano i już jestem zmęczona
paskudny klimat w paskudnej konfiguracji geograficznej, ot co

żeby nie było wyłącznie marudzenia:

Młodzieniec: Loki, jesteś Fungi, czy Mykota?*
Loki: 8O
Matka: ??? 8O
Młodzieniec: no wiesz, koty są jak pleśnie: szare, mają futerko i niekorzystnie oddziałują na niezabezpieczone pożywienie
Loki & Matka: :strach:

*dla tych, co nie na biol-chemie :mrgreen:
fungi, mycota = grzyby

pozytywka

Post » Śro wrz 18, 2013 8:37 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Cudne :ryk:

Pozytywko, pewnie mi umknęło: jak Twoja dieta i wyniki po niej? Pomogło to coś? Poprawiło to i tamto?

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro wrz 18, 2013 10:01 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

to i tamto się poprawiło
ciągnę ją dalej
bo chciałabym "efekty uboczne" poprawić ;)

pozytywka

Post » Śro wrz 18, 2013 10:02 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Nieodmiennie twierdzę, że jesteś hardcorem :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Sob wrz 21, 2013 10:34 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

no, ja nie wiem czy wystarczy
w końcu
winter is coming

Obrazek

Obrazek

pozytywka

Post » Sob wrz 21, 2013 10:50 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

O matulu... 8O 62 szt. (chyba że nie doliczyłam ;) )
Gospocha z Ciebie :ok: :ok: :ok:

Caillou też gustuje w tych smakach?
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Sob wrz 21, 2013 13:09 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Rany boskie, a u nas tylko pare sloikow powidel...
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Sob wrz 21, 2013 15:18 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Ja się będę chwalić, jak z pomidorami skończę. :>

Megana

Post » Sob wrz 21, 2013 18:42 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Słuszne zapasy :D Aż tyle nie mam, ale nas mniej :D za to porobiłam tzw wynalazki, zobaczę zimą czy dadzą się zjeść ;)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob wrz 21, 2013 20:05 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Pozytywko, zawstydziłaś mnie... od tygodnia w lodówce miałam 1 kg aronii... na nalewkę i dzięki Tobie w końcu się za nią zabrałam.
Od kilku lat nie robię tradycyjnych przetworów, choć to b. lubiłam (nie mam dla kogo ich robić), ale za to wzięłam się za wina i nalewki, tylko że z wrzuceniem do słoja/gąsiora to nie mam problemu, ale ze zlewaniem już się ociągam :oops: Jeden powód to lenistwo (wynikające z braku czasu), a drugi, to taki, że jak już pozlewam, to w mig znajduje się okazja do spożycia 8)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Sob wrz 21, 2013 20:26 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

O kurde!
Ale młoda ma wściekłą minę na tym zdjęciu :-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

[poprzednia][następna]