BORYS i YOKO czyli Galimatias Krakowski - dołączył SZANDOR

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 11, 2013 10:20 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Po weekendowej sielance moje dwa puchate skubańce potrafią już odkrywczo skakać sobie na kark .
Czynią to z różnych różnych strategicznych miejsc. Obrazek
Yoko wie , że to zabawa i już się tak nie złości, podobnie jak Borys już o te napady tak nie histeryzuje.
Wcześniej protestując głośno słowem i czynem pokazywał swój egzaltowany charakter.
Teraz zapanowała w domu fikuśno-rubaszna symioza.

Niemniej jednak Misiuniuniu mimo spadku wagi ( prawie 1 kg 8O mamy odpracować ) waży dalej jak mały bombowiec
i jego rzuty na kark są dla niej ... hmmm troszkę bardziej... no robi tak : 8O jak Borys na nią Obrazek

W każdym razie mam teraz w domu dwóch skradających się , czujnych , radzieckich czekistów.
Zabawa przednia a i kryjówki w domu takie, których wcześniej ja bym nie odkryła.
Dwa koty w domu to swoiste Perpetum Mobile - samonapędzający się kryjówkokotowykrywacz.
Przy czym Zojka bardziej lubi ukrywać się tylko a Borys ukrywać i z tego ukrycia robi zamachy terrorystyczne.
Potem oddział Komando Yoko Kobra w sile jednego żołnierza daje mu lekko w tzw. ryj ( lekko ale zawsze jednak w ryj to w ryj )
i sytuacja przechodzi w nader pokojową.
Do czasu aż... Obrazek

I tak to się kręci :ok:

PS Wpadnę wieczorem pobiegać po innych wątkach i posłuchać co w trawie piszczy .

Dwa super meble znalazłam :

ObrazekObrazek

ze strony :
http://www.kociarstwo.pl/2009/06/kot-w- ... -dla-kota/
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon lut 11, 2013 10:21 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Witam sie tylko.
Mam zap.... w pracy i nie mam czasu na forum.
Super mebelki - fajna stronka.
Głaski dla Borysa i Yoko :kotek: :kotek: :kotek:
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Pon lut 11, 2013 10:43 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

te półki na wysokościach - super, tylko ja mam takie niskie mieszkanie, że u nas chyba niewykonalne...
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Pon lut 11, 2013 13:04 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Pięękne mebelki! :P Witamy cieplutko! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon lut 11, 2013 22:15 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Z nieukrywanym wstydem (acz lepiej późno niż później) :oops: :oops: :oops: melduję się na wątku.

Yoko przypomina umaszczeniem moją Malutką (w tej chwili sobie uświadomiłam, jak zaniedbałam jej wątek): http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=144686, a czy charakterem również, zaraz sobie na spokojnie doczytam :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Wto lut 12, 2013 22:20 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Luuudzie kochani :1luvu:
Przestańmy sobie wyrzucać , kto kiedy wpada na wątek.
Każdy z nas zarobiony po kokardki w uszach.
Mnie jest miło jak zaglądacie od czasu do czasu, albo i częściej ... ale "wpadajta kiedy chceta".
Ja to rozumiem - sama zrywami pracuję.
Raz dużoo czasu mam - to piszę jak szalona , jak mam mniej to zwalniam i tysz dobrze :ok:
No!
Nosy do góry i pamiętajcie : zawsze wszyscy mile widziani i kilkanaście razy na dzień i raz do roku.
Bądźmy jak koty :ok: własnymi drogami i w sobie znanym rytmie :ok:
No !
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Śro lut 13, 2013 9:14 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Monika_Krk pisze:Luuudzie kochani :1luvu:
Przestańmy sobie wyrzucać , kto kiedy wpada na wątek.
Każdy z nas zarobiony po kokardki w uszach.
Mnie jest miło jak zaglądacie od czasu do czasu, albo i częściej ... ale "wpadajta kiedy chceta".
Ja to rozumiem - sama zrywami pracuję.
Raz dużoo czasu mam - to piszę jak szalona , jak mam mniej to zwalniam i tysz dobrze :ok:
No!
Nosy do góry i pamiętajcie : zawsze wszyscy mile widziani i kilkanaście razy na dzień i raz do roku.
Bądźmy jak koty :ok: własnymi drogami i w sobie znanym rytmie :ok:
No !

Bardzo podobają mi się Twoje wpisy. :)
Ja też jestem bardzo nieregularna :twisted:
Pozdrawiamy zimowo życząc miłego dnia :D

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Śro lut 13, 2013 11:11 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Wpadłam i wypadłam :mrgreen:
Pozdrowionka Obrazek

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro lut 13, 2013 12:45 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Witajcie!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro lut 13, 2013 18:01 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro lut 13, 2013 19:08 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

SZUKAJĄ DOMU - ROZGŁASZAJCIE PROSZĘ

Ponieważ u mnie w domu sielanka i ciągłe koci-koci łapci, pozwalam sobie znowu na wątek przynieść :oops:
bidy w potrzebie.
Pani zmarła i grozi im schron.
Popatrzcie bo dwa są wyjątkowe - klony wprost.
Oto zdjęcia Gucio i Kuba : - to są DWA różne a zarazem jednakowe koty 8O

Obrazek Obrazek

Można dostać oczopląsu 8O dwa koty a jak jeden .

Jest jeszcze kotka Hania z muszka na nosie :

Obrazek

Wątek opisy tutaj :
viewtopic.php?f=1&t=150677&start=75

Może znowu pocztą pantoflową ktoś zechce mieć takie fajne identyczne koty choćby dwa a jak jeszcze Hanie by dokoptował to już marzenie :1luvu:

Przeczytajcie i rozgłaszajcie , proszę was .

Monika_Krk

Post » Śro lut 13, 2013 19:40 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

już kopiuję do nas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro lut 13, 2013 21:54 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

8) :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw lut 14, 2013 19:22 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Pozdrawiam z zimowej Wielkopolski. Dawno się nie odzywałam, ale zaglądam podczytując "na szybko". Cieszę się, że kotuchy się docierają- chyba czują, że zbliża się Światowy Dzień Kota i liczą na szczególny dowód uznania domowników.
Trzymam kciuki za kocinki potrzebujące nowego domu. W takich chwilach każdemu z nas pewnie przemyka myśl, co by się stało w podobnej sytuacji z jego "futrzakami". Podwójnie smutna historia (śmierć opiekuna i utrata domu). Szkoda, że nie zawsze najbliżsi dzielą swe pasje i fascynacje, o ile byłoby wszystkim łatwiej! Ale, cóż, samo życie...

slava

Od: Sob sie 27, 2011 22:07

Post » Czw lut 14, 2013 20:47 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

slava pisze:Pozdrawiam z zimowej Wielkopolski. Dawno się nie odzywałam, ale zaglądam podczytując "na szybko". Cieszę się, że kotuchy się docierają- chyba czują, że zbliża się Światowy Dzień Kota i liczą na szczególny dowód uznania domowników.
Trzymam kciuki za kocinki potrzebujące nowego domu. W takich chwilach każdemu z nas pewnie przemyka myśl, co by się stało w podobnej sytuacji z jego "futrzakami". Podwójnie smutna historia (śmierć opiekuna i utrata domu). Szkoda, że nie zawsze najbliżsi dzielą swe pasje i fascynacje, o ile byłoby wszystkim łatwiej! Ale, cóż, samo życie...

Trzymajmy kciuki bo kociaki mają już propozycję DT - doczytałam na wątku. DT - ale zawsze dom .

Dziewczyny wszystkie jak raz :!:
Chcę wam powiedzieć, że dobre myśli , fluidy i poczta pantoflowa oraz zaangażowanie tych kobiet co robią ogłoszenia i tzw. raban DAJĄ EFEKTY :!:
Nie zawsze, ale jednak dają.
Warto próbować.
Najwyżej się nie uda - i tak nic gorszego już by nie było.
A jak próbujemy można coś ugrać.

No :ok:

:ok:

Monika_Krk

[poprzednia][następna]