Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 30, 2012 13:16 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

To faktycznie ten RC u Ciebie tanio. U nas 29 zł kitten kosztuje. To co fantasia napisała ma bardzo dobre opinie i to dla kotów w każdym wieku bo to bez zbóż karma jest.
A moze spróbuj z Sanabelle. Moje koty ją uwielbiają ale nie pamietam jakie kupy są po niej ;)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt lis 30, 2012 13:38 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

mam problem bo sanabelle nie ma u nas na wage dla kociąt, jest tylko adult. Musze zobaczyć :)

Lila84

Od: Pon lip 02, 2012 14:52

Post » Pt lis 30, 2012 13:57 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

fantasia1983 pisze:szybka odpowiedź bo dzidziuś mnie nęka, moja hodowczyni poleciła mi Taste of the Wild - Rocky Mountain Feline oczywiście w zooplus :D można kupiś niewielkie paczki a cena przystępna :wink: następną suchą jaką kupię będzie właśnie ta karma. buźka

Ja bym uważała z Taste of the Wild , sama chciałam ją kupować ale po tej całej aferze z salonellą boję się .Bo różnie to bywa a nie chciała bym zwierzaka narażać.Złoś przeszedł na Brit i jakoś nie śmierdzą mocniej jego klocuszki.

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Pt lis 30, 2012 14:35 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Lilka Mrau pisze:
fantasia1983 pisze:szybka odpowiedź bo dzidziuś mnie nęka, moja hodowczyni poleciła mi Taste of the Wild - Rocky Mountain Feline oczywiście w zooplus :D można kupiś niewielkie paczki a cena przystępna :wink: następną suchą jaką kupię będzie właśnie ta karma. buźka

Ja bym uważała z Taste of the Wild , sama chciałam ją kupować ale po tej całej aferze z salonellą boję się .Bo różnie to bywa a nie chciała bym zwierzaka narażać.Złoś przeszedł na Brit i jakoś nie śmierdzą mocniej jego klocuszki.

nic nie słyszałam ale może dlatego że dopiero teraz niedawno się zainteresowałam karmami dla kotów :wink: poczytam...
Koszysta vel Kosza/Koszka/Koszyk od STASHKOT*PL.
ObrazekObrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148216

fantasia1983

Od: Sob paź 06, 2012 17:28

Post » Pt lis 30, 2012 15:16 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

poczytałam troszkę o tym problemie z salmonellą w TOTW i podsumowując w kilku punktach, jest tak:
1. Poleciła mi go hodowczyni z wieloletnim stażem więc ufam jej w tej kwestii.
2. Felerna partia produktu została wycofana (najprawdopodobniej) z rynku a poza tym właśnie napisałam do zooplus pytanie w tej sprawie.
3. Przypuszczam, że po takiej aferze producent karmy ponad wszelką wątpliwość przestrzega higieny bo druga taka afera pewnie by go pogrążyła... na razie poczekam na odpowiedź i dam znać.
ObrazekObrazek

fantasia1983

Post » Pt lis 30, 2012 15:23 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

tu jest wątek o totw i wyszczególnione partie które były zakażone, wystarczy zwracać uwagę na partię na produkcie który kupujecie
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=10&t=141952&hilit=totw
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Pt lis 30, 2012 15:49 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

cytryna pisze:tu jest wątek o totw i wyszczególnione partie które były zakażone, wystarczy zwracać uwagę na partię na produkcie który kupujecie
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=10&t=141952&hilit=totw

Aha , ale jak kupujac przez internet mozna sprawdzic jaka to partia?

Lilka Mrau

Post » Pt lis 30, 2012 15:52 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

z wieloma sklepami można porozumieć się telefonicznie lub mailowo, chociaż na pewno nie wszędzie
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Pt lis 30, 2012 16:15 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

cytryna pisze:z wieloma sklepami można porozumieć się telefonicznie lub mailowo, chociaż na pewno nie wszędzie

A , dzieki , dobrze wiedziec

Lilka Mrau

Post » Pt lis 30, 2012 16:26 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

nie wiem na którą zmienić ale napewno zmienie, jeśli nie znajdę czegoś to poprostu wróce na RC kitten :) Chciałabym mieć taką karmę którą dostane np w niedziele w sklepie zoo a np sanabelle niema, brita niema. Można zamawiać przez net ale też żebym mogła w nagłej sytuacji podjechać i kupić. RC jest wszędzie 8O

Lila84

Post » Sob gru 01, 2012 10:34 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

ale przecież chyba nie trzeba dawać cały czas tej samej, można mieszać, a może nie? Ja jestem na razie na rc ale ja jakby co nie zawaham się podać innej wartościowej karmy :wink:
ObrazekObrazek

fantasia1983

Post » Sob gru 01, 2012 11:06 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

nie powinno się mieszać bo każda firma ma skłądniki i wartości odżywcze dopasowane do kota przy dłuższym jedzeniu. a jak się skacze po karmach to mogą być jakieś niedobory- tak słyszałam :roll:

Lila84

Post » Sob gru 01, 2012 12:16 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

aha, to nie wiedziałam... ale nie rozumiem na jakiej zasadzie mogą być niedobory, skoro teoretycznie każda karma ma spełniać określone funkcje, hmmm, to powinno być właściwie na odwrót - mieszanie karm powinno pomagać w uzupełnianiu niedoborów, bo skoro jedna karma ma coś a inna ma coś innego to mieszając zapewniasz i to i to :roll: czy nie?
ObrazekObrazek

fantasia1983

Post » Sob gru 01, 2012 13:37 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

dostałam właśnie takiego maila od zooplus:

Zapewniamy Panią,iż karma Taste of the wild, która jest obecnie w naszej ofercie jest bezpieczna i może ją Pani śmiało podawać swoim podopiecznym.Prosimy zwrócić uwagę na to, by na opakowaniu w dziewiątej pozycji nie było cyfr 2 lub 3 oraz by nie było litery X w dziesiątej lub jedenastej pozycji.Dotyczy to karm z terminem przydatności od 09.12.2012 do 07.04.2013.

nie za bardzo to rozumiem tą odpowiedź, bo to jakby oznaczało pokrętnie że mogę od ich dostać paczkę z tym złym numerem seryjnym czyli niebezpieczną, a z drugiej strony piszą że ich karmy są bezpieczne, ale to by było nielogiczne więc pewnie chodzi im o paczki które mogłabym zakupić wcześniej lub w innych miejscach. Chyba zaufam hodowczyni i ją zamówię.
ObrazekObrazek

fantasia1983

Post » Sob gru 01, 2012 14:21 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

fantasia1983 pisze:dostałam właśnie takiego maila od zooplus:

Zapewniamy Panią,iż karma Taste of the wild, która jest obecnie w naszej ofercie jest bezpieczna i może ją Pani śmiało podawać swoim podopiecznym.Prosimy zwrócić uwagę na to, by na opakowaniu w dziewiątej pozycji nie było cyfr 2 lub 3 oraz by nie było litery X w dziesiątej lub jedenastej pozycji.Dotyczy to karm z terminem przydatności od 09.12.2012 do 07.04.2013.

nie za bardzo to rozumiem tą odpowiedź, bo to jakby oznaczało pokrętnie że mogę od ich dostać paczkę z tym złym numerem seryjnym czyli niebezpieczną, a z drugiej strony piszą że ich karmy są bezpieczne, ale to by było nielogiczne więc pewnie chodzi im o paczki które mogłabym zakupić wcześniej lub w innych miejscach. Chyba zaufam hodowczyni i ją zamówię.

też to tak zrozumiałam :ryk: że są bezpieczne prócz numerów ... a mogą się te numery trafić bo jest w zdaniu ,, prosimy zwróić uwagę na to..." tak jakby właśnie mogło się trafić :(

Lila84

[poprzednia][następna]