sunshine pisze:...
Trzeba by zacząć wymyślać treść ogłoszenia. Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Nie pamiętam kogo z forum mogłabym poprosić o pakiet ogłoszeń.
...
popatrz sobie na ogłoszenia na naszej stronie na przykład - w dziale Adopcje - zobaczysz jak wyglądają. Ważne jest aby zdjęcia były dobre, i żeby dodać dramatyzmu - niestety, ludzie lubią czytać strrraszne historie

i mieć poczucie, że ratują, że robią coś dobrego - to akurat mi nie przeszkadza
Dziewczyny mnie zabiją, ale trudno

po znajomości - powstawiamy Ci te ogłoszenia tam, gdzie wstawiane są naszych i schroniskowych kotów. Niestety oprócz strony schroniska - bo nie mamy tam już dostępu i jest to utrudnione
Zdjęcia muszą być 500 px dłuższy bok, nie więcej - taka u nas panuje zasada. Dlaczego - to dość proste - Ty masz tylko jednego kota do ogłaszania i robisz to zmniejszanie raz. Jeśli wysyłasz zdjęcia w oryginale, czyli wielkie - każda z osób wstawiających musi je dopasować do regulaminu portalu, którym "się opiekuje" - czysta strata czasu. Zdjęcia numerujesz, nr 1 - to zdjęcie główne. Zdjęć wystarczy 6, ale oczywiście może być mniej.
Tekst ogłoszenia musi być w txt, bo notatnik nie koduje liter - to kolejny wymóg, na zasadzie podobnej jak wielkość zdjęć.
Jeśli taka forma pomocy Ci odpowiada - możesz wysłać ogłoszenie do mnie na maila - jest w podpisie. Ja dalej przekażę do magdaradek, która z kolei rozsyła je do wszystkich wstawiających - a wierz mi, że trochę osób z nami współpracuje i to SKUTECZNIE. Może się zdarzyć, że ogłoszenie na jakimś portalu pojawi się z opóźnieniem 1-3 dni - wiadomo - każdy ma dom i jakieś tam obowiązki...
Przemyśl, czy chcesz podawać numer telefonu. To trikolorka, prawdopodobnie ludzie będą dzwonić i to namiętnie - o 6 rano, o 23.00 a także w czasie, gdy jesteś w pracy... taki już los ogłaszającego