H2E2- związek czystej miłości

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 16, 2012 13:56 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

ale ładna kotka
a ona tak wygląda na wychudzona z głodu trwale czy raczej może krązy od paru dni szukając domu i troche sie zapadła
mojej koleżanki mama np nie załozy swpim wychodzącym obrózek na pchły bo sie boji, żeby nie zaplątały sie w krzaki, więc może wcale nie jest wychodząca tylko czmychneła komuś
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt mar 16, 2012 14:15 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

Nie mam jeszcze odwagi smyrać jej po brzuchu.
Kicia jeszcze nie korzystała z kuwety :?
Znajdka wygląda jakby jakiś czas krążyła po okolicy- zabrudzenia nie są głębokie, sierść jest w nienajgorszym stanie. Zobaczymy co powiedzą ciocie w lecznicy.
Wczoraj po prostu nie mogłam jej zostawić samej na pustym parkingu, Znajdka aż się trzęsła z zimna. Zjadła trochę suchej karmy wczoraj wieczorem, trochę bozity dzisiaj rano i nic więcej. To mnie trochę niepokoi. Ale ważne, że je. Tylko czemu nie sika...
Pasuje mi do niej imię Klara...

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pt mar 16, 2012 14:18 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

Rozwiesiłam już kilka ogłoszeń w najbliższej okolicy- wybrałam punkty z dużą ilością ludzi- przystanki, skrzyżowania, sklepy, parkingi. Gdy w sklepach pytałam o możliwość zostawienia ogłoszenia, wszyscy miło reagowali.

sunshine

Post » Pt mar 16, 2012 18:22 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

Kicia ogólnie zdrowa. Nie ma czipa. Nie będzie też mamą. Pani dr powiedziała, że wygląda jak piąta woda po... persie. Kicia była wyluzowana w trakcie jazdy. Nie stresował jej ani kontenerek ani gabinet weta.
Znajdka skorzystała pięknie i profesjonalnie z kuwety.
Od jutra mamy pozwolenie na asymilację kotów.
Znajdka ma ok. 1,5- 2 lat.

sunshine

Post » Pt mar 16, 2012 18:29 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

Cudo :1luvu:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt mar 16, 2012 18:30 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

A, Znajdka nie ma blizny po sterylce na brzuchu- pani dr wygoliła brzuszek. Boczków nie goliła, co by kicia nie straszyła właściciela, gdy się objawi. Kicia w trakcie golenia nawet nie miaukła. Grzeczniutka jest niesamowicie 8O

Teraz trzeba zacząć powoli myśleć o ogłoszeniach. Nigdy tego nie robiłam. Pomożecie mi?

sunshine

Post » Pt mar 16, 2012 19:58 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

Erin pisze:A jak drapiesz po brzuszku, spróbuj pomacać, czy nie ma blizny po cięciu.

Erin, Ty to na poważnie? 8O kilkanaście razy już goliłam kocie brzuchy, żeby bliznę znaleźć. Czasem się we dwie-trzy osoby szuka, najlepiej przez lupę, często niby widzisz, a jednak pytasz jeszcze kogoś, co na ten temat sądzi, a Ty mówisz, żeby wymacać? 8O

Sunshine, na przystankach nie wolno wieszać ogłoszeń :( jest nawet na nich napisane... jak trafisz na jakiegoś biurokratę - możesz mieć nieprzyjemności :( chyba, że powiesiłaś OBOK przystanku...

Spróbuj najpierw powstawiać ogłoszenia na portale o znalezieniu Klary. Na stronę schroniska, na zgubiono.pl , na zgubione-znalezione.org , wyślij też na mail Magiji - pewnie ma w profilu - z prośbą o umieszczenie na Kotylionie.

Napisz gdzie dokładnie znalazłaś, o jakiej godzinie, o obróżce, wiek, itd. bo może znajdzie się właściciel. Jak nie - będziemy szukać domu :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt mar 16, 2012 20:17 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

Inga, powiesiłam obok- na budce telefonicznej. Wiem, ze na przystankach nie wolno. Powiesiłam obok biblioteki. Jutro chcę jeszcze na tablicy ogłoszeń obok bankomatu.
Coś mi jednak mówi, ze kicię czeka przeprowadzka do zupełnie nowego domu...

sunshine

Post » Pt mar 16, 2012 22:27 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

Kibicuję :ok:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Sob mar 17, 2012 8:42 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

Kicia w nocy zwiedzała mieszkanie. Rano znalazłam ją na oknie w pokoju. Znajdka je, sika, itp. Nie boi się pralki, suszarki ani psa.
Nasze koty niewiele jedzą, mało wydalają- chodzą na przygiętych łapach i czatują. Najbardziej zafascynowany nową koleżanką jest Erwin. I na niego Znajdka najmniej chycha.
Trzeba by zacząć wymyślać treść ogłoszenia. Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Nie pamiętam kogo z forum mogłabym poprosić o pakiet ogłoszeń.
Tak się kończy lekceważenie lekarskich zaleceń, by leżeć w łóżku...

Czy tylko ja mam ochotę umyć okna?

sunshine

Post » Sob mar 17, 2012 9:33 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

sunshine pisze:Czy tylko ja mam ochotę umyć okna?

Ja też mam taką ochotę - i to chyba zrobię :D
Pokibicuję też :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob mar 17, 2012 11:00 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

Obrazek

ochote to i ja mam ale gorzej z chęciami - ogólnie to umyje w tygodniu jak mlodego nie ma bo mi koty wypusci z pokoju drugiego i w ogole wole byc sama w domu, bo jak mi zaczyna pomagac to jest gorzej
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Sob mar 17, 2012 13:31 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

shira3 pisze:
sunshine pisze:Czy tylko ja mam ochotę umyć okna?

Ja też mam taką ochotę - i to chyba zrobię :D
Pokibicuję też :ok:

Ja tylko przetarłam. Myciem bym tego nie nazwała. :wink:
Muszę sobie kupić drabinkę, bo odkąd nie chodzę po zbyrach, to nigdzie sięgnąć nie mogę. :roll:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Sob mar 17, 2012 14:12 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

Umyłam wczoraj pomimo zepsutej ręki :twisted:
Jeszcze mi tylko dwa w sypialni zostały - ale dzisiaj posprzątałam tylko, nie mam czasu - umyję w tygodniu.
Nieustające kciuki za małą.
A ty co - chora jesteś i okna chcesz myć? Nie radzę.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob mar 17, 2012 16:29 Re: H2E2- koty na szóstkę. ZNALAZŁAM trikolorkę

sunshine pisze:...
Trzeba by zacząć wymyślać treść ogłoszenia. Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Nie pamiętam kogo z forum mogłabym poprosić o pakiet ogłoszeń.
...

popatrz sobie na ogłoszenia na naszej stronie na przykład - w dziale Adopcje - zobaczysz jak wyglądają. Ważne jest aby zdjęcia były dobre, i żeby dodać dramatyzmu - niestety, ludzie lubią czytać strrraszne historie :roll: i mieć poczucie, że ratują, że robią coś dobrego - to akurat mi nie przeszkadza :)

Dziewczyny mnie zabiją, ale trudno ;) po znajomości - powstawiamy Ci te ogłoszenia tam, gdzie wstawiane są naszych i schroniskowych kotów. Niestety oprócz strony schroniska - bo nie mamy tam już dostępu i jest to utrudnione :(
Zdjęcia muszą być 500 px dłuższy bok, nie więcej - taka u nas panuje zasada. Dlaczego - to dość proste - Ty masz tylko jednego kota do ogłaszania i robisz to zmniejszanie raz. Jeśli wysyłasz zdjęcia w oryginale, czyli wielkie - każda z osób wstawiających musi je dopasować do regulaminu portalu, którym "się opiekuje" - czysta strata czasu. Zdjęcia numerujesz, nr 1 - to zdjęcie główne. Zdjęć wystarczy 6, ale oczywiście może być mniej.
Tekst ogłoszenia musi być w txt, bo notatnik nie koduje liter - to kolejny wymóg, na zasadzie podobnej jak wielkość zdjęć.

Jeśli taka forma pomocy Ci odpowiada - możesz wysłać ogłoszenie do mnie na maila - jest w podpisie. Ja dalej przekażę do magdaradek, która z kolei rozsyła je do wszystkich wstawiających - a wierz mi, że trochę osób z nami współpracuje i to SKUTECZNIE. Może się zdarzyć, że ogłoszenie na jakimś portalu pojawi się z opóźnieniem 1-3 dni - wiadomo - każdy ma dom i jakieś tam obowiązki...

Przemyśl, czy chcesz podawać numer telefonu. To trikolorka, prawdopodobnie ludzie będą dzwonić i to namiętnie - o 6 rano, o 23.00 a także w czasie, gdy jesteś w pracy... taki już los ogłaszającego ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]