MORFEUSZ zwykły łaciaty szczęśliwy w DS u aleusha :):):)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 12, 2012 21:19 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty wrócił z DS z chorą skórą TYCHY

Marzenia11 pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:Morfi dziś dostał drugi antybiotyk , jutro trzeci i pakuje walizeczki i za tydzień w sobote się przeprowadza :ok: :lol:

:D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

a skąd domek wypatrzył Morfeuszka? :D pytam ze zwykłej ciekawości, czasami się zastanawiam jak człowiek i kot się odnajdują...

Przeglądając różne strony, w tym kocie, weszłam na miau.pl i tam znalazłam wątek o Morfeuszu. Przeczytałam od początku do końca wszystkie posty i wiedziałam, że damy mu dom, w którym będzie kochany. Tyle kochanego ciałka do przytulania;) Już nie możemy się doczekać przyszłej soboty.
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Czw lip 12, 2012 21:24 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty pakuje walizki i jedzie do aleus

mnie zawsze najbardziej ciekawi, co sprawia, ze czlowiek decyduje sie wlasnie na tego a nie innego kota, ze czasem z drugiego konca kraju swoja kocia milosc znajduje albo nawet zza granicy :) I nie wiem, czy to da sie jakos logicznie wytlumaczyc, to chyba zawsze pozostanie jakas wielka tajemnica, ale najwazniejsze, ze bedzie uszczesliwiony i dom i koti. To skoro w sobote juz jedzie, to musialabym wpasc jutro na chwile choc, zeby ucalowac go na nowa droge zycia :1luvu: A mam jutro troche spraw do zalatwienia, wiec nie wiem, czy sie wyrobie w czasie... Zobaczymy jutro :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lip 12, 2012 21:26 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty pakuje walizki i jedzie do aleus

niech się mu ułoży, niech ma dom na ZAWSZE
Morfeusz z Kalisza
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw lip 12, 2012 21:30 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty pakuje walizki i jedzie do aleus

mysle, ze wszystko sie pouklada w nowym domku, choc moze nie od razu, moze potrwa to troszke czasu, ale domek doswiadczony, poinformowany o wszystkim, o tym co bylo, przez co Morfis przeszedl. Ale przyslowie mowi: do 3 razy sztuka, wiec tym razem musi sie udac :)

Morfeusze to fajne kociambry, madre, inteligentne, wspaniali przyjaciele, bardzo oddani, wierni, a jakie kociacha, jakie przystojniaki, no nie, Dagmara? ;)

Kociara82

Post » Czw lip 12, 2012 22:34 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty pakuje walizki i jedzie do aleus

Jak się spotyka człowiek i kot?
Najczęściej przypadkiem, a raczej przeznaczeniem :roll:

Ja 4 lata temu, po tym, jak moja kicia odeszła w wieku 17lat za TM nie planowałam trzeciego kota. Przez rok miałam moich dwóch chłopaków.
Robiłam sobie któregoś dnia zakupy na Krakvecie, potem weszłam na ich forum, zobaczyłam banerek i kliknęłam w niego. Ukazały mi się fotki przerażonej kici i jej historia, że ze strachu przed człowiekiem robi pod siebie. Poryczałam się przed kompem i moje smarkanie przyciągnęło Tżta :wink:
Ja ślimtając jak bóbr pokazałam palcem na ekran, Tż poczytał i powiedział - no dobra, to kiedy mam jechać po nią do Krakowa? :D Po dwóch dniach Telimenka była już u nas :D
Notabene dzięki Telci trafiłam na miau :wink:

Mój pierwszy tymczas Kacperek, oddany przez swoją dużą do schronu, umierał tam z głodu odmawiając jedzenia ( nie jadł ponad 3 tygodnie). Miał pięknie opowiedzianą historię na forum gazety i masę ludzi mu kibicowało. Po odchuchaniu było parę domków do wyboru, a TEN Domek wyszukał go przypadkiem na allegro.

Dzięki Kacprowi dom znalazł Maciek z tego samego schroniska - domek, który odpadł w konkurencji o Kacperka. Napisałam wtedy do tej dziewczyny maila, że identyczny kot, taka sama historia. Nie liczyłam na jakąkolwiek odpowiedź, a dziewczyna od razu napisała że jest na tak :D

No różnie się to plecie. U Mańka zadecydowało imię ... pewnie Żaneta też przez przypadek trafiła na ogłoszenie i dzięki imieniu wyłowiła go z wielu.

Też ciekawa jestem, jak Domek trafił na Morfeuszka... czy przez ogłoszenie, czy przez Miau ...
Domku powiesz nam? :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt lip 13, 2012 11:29 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty pakuje walizki i jedzie do aleus

ale mi o co innego chodzilo, o to, jak to sie dzieje, ze "przypadkiem" a w zasadzie wcale nie tak przypadkiem odnajduja sie i Dom i Kot i wiadomo, ze to jest to, na cale zycie na dobre i zle.

Morfiego wypatrzono tez na miau, dokladnie historia jak u Teodorka :)

Kociara82

Post » Pt lip 13, 2012 11:49 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty pakuje walizki i jedzie do aleus

No przecież piszę, że przypadkiem lub przeznaczeniem :roll:
Wchodzisz na jakąś stronę lub wątek, gdzie nigdy wcześniej nie byłaś widzisz kota, który łapie za serce, wiesz że to właśnie ten i już. Strzała amora :D
Tego się nie da wytłumaczyć.

A Morfiś nie w tą sobotę jedzie tylko w następną .
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt lip 13, 2012 18:50 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty pakuje walizki i jedzie do aleus

Kociara82 pisze:ale mi o co innego chodzilo, o to, jak to sie dzieje, ze "przypadkiem" a w zasadzie wcale nie tak przypadkiem odnajduja sie i Dom i Kot i wiadomo, ze to jest to, na cale zycie na dobre i zle.

Morfiego wypatrzono tez na miau, dokladnie historia jak u Teodorka :)

No, ja na wątek Teodorka zupełnym przypadkiem trafiłam. Pierwszy jaki mi akurat wyskoczył :)
A teraz niedobrota mieszka z nami, śpi z nami, plącze się pod nogami i domaga głaskania (chociaż np. na ręce nie lubi jak się go bierze). I w ogóle słodziak z niego niesamowity :1luvu:

Ogromnie się cieszę, że Morfiś, za którego tak kciuki trzymałam, został odnaleziony przez Domek :) :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Nie lip 15, 2012 0:11 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty pakuje walizki i jedzie do aleus

Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Nie lip 15, 2012 9:12 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty pakuje walizki i jedzie do aleus

:D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lip 15, 2012 13:57 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty pakuje walizki i jedzie do aleus

Maniek tez nigdy nie przepadal za braniem na rece, ale glaski to bylo to, co tygryski kochaja najbardziej :1luvu: nie wszystkie koty lubia byc brane na rece, ale jak ktos kocha kota naprawde mocno, to nie ma to dla niego zadnego znaczenia.

Kurcze, zaluje ze nie dalam rady wpasc do Morfisia ucalowac go na nowa droge zycia, ale kilka waznych spraw mialam do zalatwienia, i tak nie wszystko zalatwilam co mialam w planach, a po poludniu taka jakas niemoc, slabosc mnie zlapala, ze nic mi sie nie chcialo, tylko spac. Nawet kawa nic mi nie pomogla :roll:
ale mysle, ze wszystko bedzie dobrze u Morfisia :) Madry kot i madry dom zawsze sie dogadaja :ok: :ok: :ok: :ok:

Kociara82

Post » Nie lip 15, 2012 14:46 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty pakuje walizki i jedzie do aleus

Masz jeszcze tydzień na pożegnanie :P
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Nie lip 15, 2012 16:52 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty pakuje walizki i jedzie do aleus

Jak już wiecie Morfeusz sie za kilka dni przeprowadza do DS a został wypatrzony tu na forum i z tym mam mam wielka prośbę abyście podnosili moje wątki Lary, Rudolfa i innych bo to tez jest dla nich szansa , tak tez dom znalazł Teodorek :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie lip 15, 2012 17:59 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty pakuje walizki i jedzie do aleus

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

[poprzednia][następna]