SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 03, 2011 23:39 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

cały czas śledzę ten wątek :cry: to takie okrutne podejście ludzi...
a jak sam zachoruje to co :?: rodzina powinna go oddać do schronu czy uśpić :?: :cry:
może my naprawdę jesteśmy nienormalne stawiając kota na równi...z człowiekiem :?:
bo ja tak właśnie myślę...i dla mnie jest ważne to co czuje kot...
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob gru 03, 2011 23:46 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Jestem zdecydowanie za oddawaniem ludzi do schronisk :evil: albo wyrzucaniem na ulicę, jak się znudzą.

Chyba wracam do zdrowia, bo znowu zaczyna mnie ponosić i wkurzać ludzka ... głupota, bezmyślność, okrucieństwo..

Ale też sposób pisania takich wątków jest irytujący. Na przekoconym forum dziewczyny szukają domu bez zwierząt i z osobą, która będzie cały dzień siedzieć w domu i obserwować kota. I na końcu tekst - jak się taki dom nie znajdzie do poniedziałku, to kota się uśpi.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Sob gru 03, 2011 23:48 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

puszatek pisze:najbardziej kochane są takie koty...te ratowane :lol:
jak żyła moja Pusia bardzo często bywałam u mojej wetki i kiedyś spotkałam młodą dziewczynę z malutkim kotkiem, kotek był naprawdę śliczny...po jakimś czasie znowu spotkałam tę dziewczynę z kotkiem u weta, spytałam czy to drugi :?: nie - odpowiedziała, to nowy...tamten zdechł, zachorował na coś
a ja wtedy miałam Kubunia zabranego przez opiekunkę z działek przed zimą
jadąc po niego nawet nie wiedziałam jak wygląda, wiedziałam tylko, że nie przetrwa zimy, miał 3 m
a sam Kubuś może nie jest najpiękniejszym kotem z tą zbyt krótko obciętą grzywką
ale ma w sobie coś...za co kocham go nad życie, to taki mój...Ptasiek :lol:

Ja miałam i mam tylko takie zwierzęta. Psy miałam ze schroniska(oprócz Psotki od koleżanki), jeża wyrzuconego jesienią na betonowe podwórko w centrum miasta(przez zimę, wiosną pojechał do leśniczówki). Tchórzofretkę skazaną na śmierć głodową(matka nie karmiła). Świnkę morską, która się znudziła właścicielom. O przepraszam kupionego chomika miałam :? Ja nie wiem co to jest wzorzec piękna,co to jest,ze jakaś maść jest bardziej popularna a inna nie(u nas w tej chwili nie popularne są czarne, a kiedyś były krówki). Nie docierają do mnie słowa: "kiedyś też mieliśmy takie(czyt.dachowce), teraz mamy lepsze(czyt.rasowe)". Dziewczyny/Chłopaki przeglądam Wasze wątki i zapewniam Was: wszystkie Wasze koty są piękne.Dlatego nie głosowałam na miss i mistera, bo nie umiałam wybrać.
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Sob gru 03, 2011 23:54 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Marysiu doczytałam, zgrzytam zębami. I znowu będzie gryzło mnie sumienie, że będę chciała znaleźć dom działkowym, kiedy tu taka bieda.
Obrazek

ilgatto

Post » Sob gru 03, 2011 23:55 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

ilgatto pisze:
jak żyła moja Pusia bardzo często bywałam u mojej wetki i kiedyś spotkałam młodą dziewczynę z malutkim kotkiem, kotek był naprawdę śliczny...po jakimś czasie znowu spotkałam tę dziewczynę z kotkiem u weta, spytałam czy to drugi :?: nie - odpowiedziała, to nowy...tamten zdechł, zachorował na coś
jadąc po niego nawet nie wiedziałam jak wygląda, wiedziałam tylko, że nie przetrwa zimy, miał 3 m
a sam Kubuś może nie jest najpiękniejszym kotem z tą zbyt krótko obciętą grzywką

Ja miałam i mam tylko takie zwierzęta. Psy miałam ze schroniska(oprócz Psotki od koleżanki), jeża wyrzuconego jesienią na betonowe podwórko w centrum miasta(przez zimę, wiosną pojechał do leśniczówki). Tchórzofretkę skazaną na śmierć głodową(matka nie karmiła). Świnkę morską, która się znudziła właścicielom. O przepraszam kupionego chomika miałam :? Ja nie wiem co to jest wzorzec piękna,co to jest,ze jakaś maść jest bardziej popularna a inna nie(u nas w tej chwili nie popularne są czarne, a kiedyś były krówki). Nie docierają do mnie słowa: "kiedyś też mieliśmy takie(czyt.dachowce), teraz mamy lepsze(czyt.rasowe)". Dziewczyny/Chłopaki przeglądam Wasze wątki i zapewniam Was: wszystkie Wasze koty są piękne.Dlatego nie głosowałam na miss i mistera, bo nie umiałam wybrać.

A ja wiem co to jest wzorzec piękna, bo mam Ominię :D I Myszola. I .... całą resztę :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Sob gru 03, 2011 23:55 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

ilgatto pisze:Marysiu doczytałam, zgrzytam zębami. I znowu będzie gryzło mnie sumienie, że będę chciała znaleźć dom działkowym, kiedy tu taka bieda.

Twoje działkowe mają bardzo dużo szczęścia. Mają ciebie i żyją na wolności.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Sob gru 03, 2011 23:56 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

ja głosowałam...ale z miłości :lol:

to taki emocjonalny szantaż...przecież nie poświęcę swoich kotów dla tego jednego...
w domu też nie zostanę cały dzień bo muszę pracować :mrgreen:

a co do ludzi...będą a nawet już są oddawani no może nie do schronu
bo egoistycznie wychowane dzieci nie mają dla nich czasu :mrgreen:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob gru 03, 2011 23:59 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kamari pisze:
ilgatto pisze:

A ja wiem co to jest wzorzec piękna, bo mam Ominię :D I Myszola. I .... całą resztę :mrgreen:[/quote
Czy ja Ci już mówiłam,że Cię bardzo lubięObrazek.
Obrazek

ilgatto

Post » Nie gru 04, 2011 0:08 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kamari pisze:
ilgatto pisze:Marysiu doczytałam, zgrzytam zębami. I znowu będzie gryzło mnie sumienie, że będę chciała znaleźć dom działkowym, kiedy tu taka bieda.

Marysiu staram się, ale nie przewidziałam,że wpadną na teren działek psy(nie wiem czy bezpańskie, wokół są domy.To dzielnica, gdzie mieszka Małgosia.) i zagryzą dwa kociaki. I nie mogę sobie z tym dać rady. Wchodzę na teren z mocno podniesionym ciśnieniem.
Obrazek

ilgatto

Post » Nie gru 04, 2011 0:09 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Ilgatto, muszę przyznać, że bardzo cię podziwiam. Niedawno dowiedziałam się, że na pobliskich działkach mieszkają stada kotów. Są dokarmiane przez kilku emerytów i w razie potrzeby zabierane do weta.
Jedyne co zrobiłam z tą informacją, to przekazałam ją kilku znajomym i TOZowi.
Sama tam nie poszłam i nie pójdę, bo wiem, czym by się to skończyło. Połowa kotów wylądowałaby u mnie w domu :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Nie gru 04, 2011 0:11 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

ilgatto pisze:
kamari pisze:

Marysiu staram się, ale nie przewidziałam,że wpadną na teren działek psy(nie wiem czy bezpańskie, wokół są domy.To dzielnica, gdzie mieszka Małgosia.) i zagryzą dwa kociaki. I nie mogę sobie z tym dać rady. Wchodzę na teren z mocno podniesionym ciśnieniem.

Nie poradzisz na wszystko. I tak dzięki tobie żyje wiele zwierząt. I o tym musisz pamiętać.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Nie gru 04, 2011 0:18 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kamari pisze:Ilgatto, muszę przyznać, że bardzo cię podziwiam. Niedawno dowiedziałam się, że na pobliskich działkach mieszkają stada kotów. Są dokarmiane przez kilku emerytów i w razie potrzeby zabierane do weta.
Sama tam nie poszłam i nie pójdę, bo wiem, czym by się to skończyło. Połowa kotów wylądowałaby u mnie w domu :roll:

A ja podziwiam Ciebie. To dużo zrobiłaś. Żeby tylko jeszcze ktoś zechciał pomóc tym emerytom fizycznie. Na pewno nie maja już tyle siły, żeby w razie potrzeby zadźwigać kota do weterynarza. Przydałyby im się młode ręce i siły. I wsparcie psychiczne, bo na pewno spotykają się z różnym podejściem do swojej działalności.
Obrazek

ilgatto

Post » Nie gru 04, 2011 0:29 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

ilgatto pisze:
kamari pisze:Ilgatto, muszę przyznać, że bardzo cię podziwiam. Niedawno dowiedziałam się, że na pobliskich działkach mieszkają stada kotów. Są dokarmiane przez kilku emerytów i w razie potrzeby zabierane do weta.

A ja podziwiam Ciebie. To dużo zrobiłaś. Żeby tylko jeszcze ktoś zechciał pomóc tym emerytom fizycznie. Na pewno nie maja już tyle siły, żeby w razie potrzeby zadźwigać kota do weterynarza. Przydałyby im się młode ręce i siły. I wsparcie psychiczne, bo na pewno spotykają się z różnym podejściem do swojej działalności.

Ze stroną fizyczną na szczęście nie ma problemu. Niedaleko jest wet, z młodą ekipą i klatką - łapką. Na szczęście w Siedlcach nie ma schroniska, więc na tego typu działalność dwaj weci mają umowę z miastem i zapewnioną pomoc TOZu i Animals. Zwierzaki są wyłapywane, sterylizowane, leczone i szuka się im domów bezpośrednio z kliniki. Działa to bardzo dobrze :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Nie gru 04, 2011 0:30 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Serce się kraje :(

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie gru 04, 2011 0:32 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kamari pisze:
ilgatto pisze:

Ze stroną fizyczną na szczęście nie ma problemu. Niedaleko jest wet, z młodą ekipą i klatką - łapką. Na szczęście w Siedlcach nie ma schroniska, więc na tego typu działalność dwaj weci mają umowę z miastem i zapewnioną pomoc TOZu i Animals. Zwierzaki są wyłapywane, sterylizowane, leczone i szuka się im domów bezpośrednio z kliniki. Działa to bardzo dobrze :ok:

Super.Zazdroszczę.
Obrazek

ilgatto

[poprzednia][następna]