Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 09, 2011 7:56 Re: Ptachu 3. Bura z działek złapana :)))

MalgWroclaw pisze:
iwcia pisze:Duża dziś pierwszy raz spotkała kotkę sąsiadki, która uciekła z niezabezpieczonego balkonu juz jakiś czas temu, wygląda koszmarnie :crying:
Jest bardzo wystraszona, przeraźliwie chuda, same kosteczki i skóra.
Duża jej dała suchej karmy, dławiąc się łapała ziarenko i uciekała z nim, Duża się popłakała jak to wszystko zobaczyła.
Niestety przez weekend jej nie będzie, znaczy Dużej, ale od poniedziałku będzie tej kotce nosić jedzenie i jak tamta się oswoi z Dużą to Duża ją złapie, dziś udało się dużej głasknąć kicię, same kosteczki wyczuła pod sierścią :cry:
Sąsiadka sobie odpuściła, nie łapie jej, nawet nie wystawia jej jedzonka, Duża nie może tego pojąć, jak można być tak okrutnym.

Ptachu

Zabić kobietę, to mało :evil: :evil: :evil: Mam nadzieję, że jej też nie dadzą nawet jeść, jak będzie bezradna.
Twoja Duża jest kochana. Moja nie wie, gdzie ta zaginiona kotka jest :(
Fasolka

Jak można sobie odpuścić odpowiedzialności za coś, co się wzięło pod swój dach??? Oj, chyba wiem, że można... :cry: :( :cry:
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Sob lip 09, 2011 10:29 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

iwcia pisze:
caldien pisze:Mi też czasem Duża zabiera kuleczkę z węża! :evil:
Wstrętni wstrętni wstrętni Duzi! Ani bawić się nie można, ani wyspać bo budzą :evil:
Badylek

U nas kulkę kradnie Kurczak i chowa ją zawsze bardzo dobrze.
Duża szuka jej później przez kilka dni, nie wie, ze Kurczak jak Dużej nie ma w domu to zmienia miejsca ukrycia kulki :twisted:

Ptachu

:ryk: :ryk: :ryk:

Duża mówi, że Kurczak kiedyś buchnął jej futrzaną przywieszkę od komórki i też gdzieś zadołował... :ryk:

A u nas nocne hałasy to głównie ten czarny bandyta Duduś, który ma ukochaną jedynie słuszną malutką białą myszkę, którą rzuca po ścianach, przy tym tupocząc i wydając groźne miauki. Ja tam wolę spać

Kciukasy za burą (najwyraźniej ona sama już miała dosyć...) a do burych specjalny sentyment mam, wiadomo - najładniejsze... :kotek: :ok:
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pon lip 11, 2011 7:43 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dt dla malucha !!!!

Bardzo pilnie szukam dt dla maluszka, którego jakiś sk……. podrzucił wczoraj na działki, oczywiście uznał, że jak tu są karmione dzikie koty to domowy mały kociak sobie świetnie poradzi :evil: .

Czarne dziecko głośno płakał wystraszony, dostał jeść, spałaszował porcyjkę i kazał wziąć się na rączki, absolutnie nie można go odstawić, bo natychmiast płacze na rączki i blisko ludzi.
Małe jest domowe, czyste, jeszcze zdrowe, na noc zamknięte zostało w komórce, ale nie może tam zostać dłużej, bo jak działkowcy się zorientują, a zorientują się szybko, bo małe jak jest samo to się drze, będzie awantura. Obiecałam, że nie pojawi się tam już żaden maluch, bo wszystkie dzikie wysterylizowałam, po długich bojach koty mogą tam w miarę spokojnie żyć, ale tylko te, które zostały, działkowcy zresztą liczą na to, że stado się wykruszy szybko i będą mieli spokój.

Małe musi dziś zniknąć a ja w obecnej sytuacji nie mogę mieć kolejnego tymczasa, muszę jak najszybciej znaleźć domy tym, które już mam.
Wiem, ze teraz pełno kociaków, ale może stanie się cud i znajdzie się tymczas dla tego jednego malucha.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon lip 11, 2011 7:59 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dt dla malucha !!!! str. 37

Bieda mała :( :( :(
Nie mogę wziąć, podrzucam.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lip 11, 2011 20:00 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dt dla malucha !!!! str. 37

To Chipi z działek,

Obrazek

Duża mówi, że na jej oko wygląda na ok 2,5 miesiąca
Pilnie szuka domu tymczasowego
Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pon lip 11, 2011 20:11 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dt dla malucha !!!! str. 37

Ten mały wygląda jak ja.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon lip 11, 2011 20:15 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dt dla malucha !!!! str. 37

MalgWroclaw pisze:Ten mały wygląda jak ja.
Fasolka

Też miałaś taką końcówkę ogonka?
Obrazek

Wąchałem go, dziwnie pachnie

Ptachu

iwcia

Post » Pon lip 11, 2011 20:58 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dt dla malucha !!!! str. 37

Jakiś prezent komunijny, co w lecie zaczął przeszkadzać :( Cudny kociaczek Trzymam pazurki
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pon lip 11, 2011 21:05 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dt dla malucha !!!! str. 37

Bieeeedactwo:(
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pon lip 11, 2011 22:03 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dt dla malucha !!!! str. 37

iwcia pisze:Też miałaś taką końcówkę ogonka?

Nie, ale mam takie pojedyncze białe włoski na boczku :oops:
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro lip 13, 2011 18:02 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dt dla malucha !!!! str. 37

Bura nie łapalna, ta po sterylce zwiała z klatki :strach:
Nieodrodna córka swojej matki, jej mamuśka to ta pierwsza złapana kotka, przez którą Duża mało na zawał nie zeszła, jak uciekła z klatki, oczami wyobraźni widziała ją wtedy w kominie :twisted:
Dziś po pracy Duży poszedł nakarmić dzika i zameldował, że klatka pusta, nie ma szansy jej znaleźć w tej rupieciarni, Duża jutro ustawi klatkołapkę i będzie znów polować na dziką, ale nie wie jak to będzie czy bura drugi raz do klatkołapki wejdzie.
Duża mówi, że to nie na jej nerwy takie cwane bure dziewczyny, odległości między prętami w klatce mają cztery cm, jak one się przez to przecisnęły Duża nie ma pojęcia, do tego ma wizję, że kotka zwiała z domu przez tą nieszczęsną wentylację.
Trzymajcie kciuki za to, aby się bura dała złapać, bo inaczej marnie widzę Dużą :roll: .

Ptachu

iwcia

Post » Śro lip 13, 2011 18:13 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dt dla malucha !!!! str. 37

:strach:
trzymamy :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Czw lip 14, 2011 0:50 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dt dla malucha !!!! str. 37

Ja też :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw lip 14, 2011 9:18 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dt dla malucha !!!! str. 37

Duży ulepsza komputer Dużej
Coś do niego wkłada, dokłada i przeinstalowywuje
Więc Duża nie ma komputera i tylko z doskoku może się wyrazić o burej dziczy 8O :strach:
Trzymamy, co się da :ok:
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Czw lip 14, 2011 19:49 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dt dla malucha !!!! str. 37

Duża była u doc, na szczęście tym razem mi się upiekło ;)
Pojechał Jaśko, znów ma zęby do rwania, okazuje się, ze na kolejnych dwóch zębach nie ma szkliwa, doc zadecydowała, że w takiej sytuacji rwiemy wszystkie nawet te zdrowe. Jaśkowe zęby psują się w zastraszającym tempie, dopiero dwa miesiące temu miał usuniętych dziesięć zębów, Duża mówiła rwać wszystko, ale doc było szkoda tych zdrowych, teraz będzie rwać wszystkie :( Jaśko ma dopiero trzy lata a już zostanie bezzębny, ale Duża mówi, ze to dla jego dobra, bo te żeby bez szkliwa bardzo go bolą.

Chipi też się załapał, doc powiedziała, ze dawno się widziała tak czyściutkiego i zadbanego kociaka z ulicy, Chipie ma ok. 8 tygodni, więc to jeszcze mały dzieciak, został odrobaczony i zaszczepiony. Duża go wypuściła z klatki i Chipcio biega po całym domu zaczepiając wszystkich do zabawy, ja na wszelki wypadek ewakuowałem się na parapet, tu ten gówniarz nie wejdzie.

Pojechała tez Dollunia, bo jest troszkę przeziębiona, Doc nie podobał się język Dolluni, więc oprócz antybiotyku biedaczce dały steryd, trzy razy jej pupsko kłuli. Za tydzień ma się pokazać u doc.

Przyjechała do nas na wakacje Nikita :D, trochę na nas prycha, ale z gówniarzem już się zakolegowała i ganiają po domu.

Lecę zająć miejscówkę pod łóżkiem, bo burza przyszła do nas :evil:

Ptachu

iwcia

[poprzednia][następna]