Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 03, 2011 10:57 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Ojej, oby to była tylko kwestia aklimatyzacji :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw lut 03, 2011 11:32 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Dziewczyny a może to wpływ Gerdusiowej obróżki antystresowej? Bo on ją cały czas wylizuje po główce i nie raz liźnie i obróżkę... Teraz wyszedł z pralki i przeniósł się na pralkę :ok: Właśnie myje siostrzyczkę;)
Była u mnie wczoraj przyjaciółka - szczęśliwa posiadaczka rexa kornwalijskiego :wink: Jej zdaniem niepotrzebnie się martwię - powiedziała, że jak na jej gust Magnus nie jest chory ale w stresie. Ufam jej słowom, bo ma nosa do tych spraw;) Na swojego kota chucha i dmucha:))) Na razie jeszcze poobserwujemy i jak się nie polepszy czym prędzej pojedziemy do lekarza.

s_witez

Od: Czw gru 30, 2010 17:16

Post » Czw lut 03, 2011 11:36 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Nie no, nie ma co panikować.
Ja też szybciej zwaliłabym to na psychikę. Trochę dużo zmian w jego życiu ostatnio nastąpiło.

Asiu - zaufaj intuicji. Tak jak przy dziecku. Jak czujesz, że coś Ci się nie podoba w kocie, to lepiej pójść.
Po prostu mnie dziwi jego nadmierny spokój.

Trzeba może go trochę do zabawy zachęcić?

On lubił ostatnio ganiać za taką większą sprężynką jak ze skoroszytu o długości około 4 cm mniej więcej....
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw lut 03, 2011 13:20 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Zocha poszła spać i koty od razu przeniosły się do dużego pokoju. Magnus zjadł, umył się i zrobił użytek z drapaka. Próbowałam zachęcić go do zabawy i... no cóż nie da się ukryć, że nie ufa mi do końca. Ale bawi się :ok: Rozkręci się chłopak:)))

s_witez

Post » Czw lut 03, 2011 13:21 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

s_witez pisze:Zocha poszła spać i koty od razu przeniosły się do dużego pokoju. Magnus zjadł, umył się i zrobił użytek z drapaka. Próbowałam zachęcić go do zabawy i... no cóż nie da się ukryć, że nie ufa mi do końca. Ale bawi się :ok: Rozkręci się chłopak:)))

no to uffffffff

czyli na razie muszą oswoić się z zachowaniem małej Zosi.

A co to znaczy że Ci nie ufa? uciekał?
Obrazek

magdaradek

Post » Czw lut 03, 2011 13:25 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Tak sobie czytam (z radością w sercu) i myslę, że może Asia ma rację, że to świeża obróżka Gerdy tak wycisza Magnusa?
Plus brak konkurencji innych kotów oraz nasz paskudny klimat krakowski, gdzie zawsze jest niskie ciśnienie i wszystkim chce się spać :)
Jak dziecko zdrowe, to nie ma co leciec do weta, bo z poczekalni to się dopiero przywlecze choróbska; katary, zapalenia spojówek i no mozna się "zapatrzyć" na złe zachowanie innych dzieciaków :D

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw lut 03, 2011 13:39 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

to trzeba dać im jeszcze czas
może się okazać, że przy braku innych kotów, Magnus to będzie bardzo spokojny kot 8O
Obrazek

magdaradek

Post » Czw lut 03, 2011 13:45 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

magdaradek pisze:może się okazać, że przy braku innych kotów, Magnus to będzie bardzo spokojny kot 8O

Może tak być :D

Miałam koteczkę, Gangrena na nią mówilismy bo wrzaskliwa, zaczepna, wszedzie jej pełno było, a na ręce nie dała się brać. Nowy domek przysłał zdjecia i wychwalał jaka jest z niej przylepka i spokojny kociaczek 8O
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Czw lut 03, 2011 14:09 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

A co to znaczy że Ci nie ufa? uciekał?

Madzia, nie uciekał, tylko jakoś tak nieśmiało reagował na moje zaczepki;) Przypatrywał się i przypatrywał... Musiałam się sporo naśturać zanim pierwszy raz złapał myszkę. No ale z piłeczką to się już rozszalał:)))

s_witez

Post » Czw lut 03, 2011 14:10 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Się przyglądał 8O bo nie wiedział, co to za trochę większa Zosia zachęca go do zabawy :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw lut 03, 2011 14:10 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

e no to super :ok:
on woli piłeczki
lubi kraść innym kotom zabawki :twisted:
spróbuj porzucac białą myszkę Gerdzie, to on pewnie będzie jej zabierał ;) taka jego zabawa :P
Obrazek

magdaradek

Post » Czw lut 03, 2011 14:11 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

pozytywka pisze:Się przyglądał 8O bo nie wiedział, co to za trochę większa Zosia zachęca go do zabawy :mrgreen:

TAK: 8O 8O 8O to Magnus wygląda cały czas, bo on ma ogromne oczyska ;)
a jaką sierść przemiłą w dotyku. Całkiem inną niż u kotów, które zdarzało mi się dotykać :)
Obrazek

magdaradek

Post » Czw lut 03, 2011 16:11 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Dzisiaj przy zabawie wystawił cały brzucho i zgłupiałam - wiedziałam, że jest rudziaste i puchate, ale nie wiedziałam, że ma tam takie jakby cętki... Niesamowity jest po prostu i chyba rzeczywiście ma coś z bengala... No ale i tak to Gerdunia jest moją miss:)))

Aha - Zocha wstała i Magnus od razu wyprowadził się do łazienki. Tu jest pies pogrzebany niestety...

s_witez

Post » Czw lut 03, 2011 16:13 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Gerdunia również jest ogromnie urocza :1luvu:
ma taki subtelny pysio, śliczny. Jest taką kochaną nieśmiałą panienką do dbania o nią i kochania :1luvu:

Magnus wystawił brzuchol????????? 8O 8O 8O

czy ten Pan co wiózł koty, to ich czasem nie podmienił????????? 8O 8O 8O

ależ on się u Ciebie zmienił 8O oczywiście na plus :ok: ogromnie się cieszę!!! :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Post » Czw lut 03, 2011 16:19 Re: Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

s_witez pisze:Aha - Zocha wstała i Magnus od razu wyprowadził się do łazienki. Tu jest pies pogrzebany niestety...

s_witez, to ta Wasza córa taka straszna :strach: :wink:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]