***BOKIRA [*]*** Gabi - znowu radość :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 08, 2010 15:16 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

vega013 pisze:
MaryLux pisze:Napisałam wierszydełko. Duża mówi, że goopie, ale ja uważam, że całkiem niczego sobie. Sprawdźcie sami
Inka

Obrazek Naprawdę tak powiedziała??!! Przecież to prześliczny wierszyk, tak jak wszystkie Twoje wierszyki Ineczko!! Ojej, muszę poprosić naszą Dużą, żeby porozmawiała z Twoją Dużą i wytłumaczyła Jej, że masz ogromny talent.

Filunio

Kliknij miniaturkę

Ona mówi, że moje pisanie to wypociny mamuta!
Inka zrozpaczona

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sie 08, 2010 15:37 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

MaryLux pisze:
vega013 pisze:
MaryLux pisze:Napisałam wierszydełko. Duża mówi, że goopie, ale ja uważam, że całkiem niczego sobie. Sprawdźcie sami
Inka

Obrazek Naprawdę tak powiedziała??!! Przecież to prześliczny wierszyk, tak jak wszystkie Twoje wierszyki Ineczko!! Ojej, muszę poprosić naszą Dużą, żeby porozmawiała z Twoją Dużą i wytłumaczyła Jej, że masz ogromny talent.

Filunio

Kliknij miniaturkę

Ona mówi, że moje pisanie to wypociny mamuta!
Inka zrozpaczona

Obrazek Ineczko, to okrutne z Jej strony i niesprawiedliwe!! Nasz Koci Oddział Specjalny jest gotowy do pomocy. Musimy tylko troszkę poczekać na uzbrojenie, bo Duzi niedawno przycięli nam pazurki. Jak tylko pazurki odrosną, to pojedziemy wytłumaczyć Dużej, że nie wolno nie doceniać kocich talentów!!

Filuś bojowo nastawiony, gotowy do walki o szacunek dla talentu Ineczki

Kliknij miniaturką

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie sie 08, 2010 16:38 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

Cieszę się, że znowu Wam się udało przechytrzyć choróbsko Lili. :D
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie sie 08, 2010 20:40 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

Obrazek
Leżałam sobie na swoich podusiach i obserwowałam Wedelka szalejącego na drapaku.

Obrazek
Nagle coś usłyszałam. Coś bzyczało za oknem, ale nie wiedziałam co. Postanowiłam sprawdzić.

Obrazek
Podeszłam do otwartego okna i zaczęłam szukać. Patrzyłam uważnie.

Obrazek
Bardzo uważnie patrzyłam.

Obrazek
Nagle... Jest!! To była wielka mucha. Skoczyłam na nią, ale siatka mnie zatrzymała. Mogłam tylko stać na tylnych łapkach i patrzeć. Mimo to starałam się złapać muchę przez siatkę. Podskakiwałam, wyciągałam łapki i drapałam siatkę pazurkami. Nic z tego...

Obrazek
Przyszedł Filuś, ale mucha w międzyczasie uciekła. Ja cały czas czekałam na powrót mojej muchy, a Filuś rozglądał się za innym obiektem do złapania.

Obrazek
Nic jednak nie znalazł.

Obrazek
Pancuś też wskoczył do nas na parapet, ale uznał że nie ma tu nic godnego uwagi i sobie poszedł.

Obrazek
Potem Oliwunia przybiegła obadać teren. Wyjrzała przez okienko i powiedziała, że moja mucha na pewno już sobie poleciała.

Obrazek
Wedelkowi nie chciało się nawet schodzić z drapaka.

Obrazek
Po akcji z muchą poczułam się głodna. Duża przyniosła miseczkę z moim żarełkiem. Oczywiście nie zaczęłam jeść od razu. To jest takie miłe, jak Duża mnie mizia, tuli i opowiada, jakie pyszności są w miseczce.

Obrazek
Wszyscy już się nauczyli, że moje żarełko jest moje i moja miseczka jest moja. Filunio i Oliweczka siedzieli sobie i patrzyli. Prawda, że są bardzo grzeczni? A Duży mówi, że to łobuziaki i rozrabiaki największe. :roll:

Obrazek
Wedelek przyglądał się ze swojej platformy pod sufitem. Pewnie zastanawiał się, kiedy Duża zawoła go na jakieś pyszności.

Obrazek
Pancuś wyszedł z ulubionej kryjówki (to ten kolorowy namiocik) i cierpliwie czekał na kolację.

Obrazek
Mucha nie wróciła i nie mogłam się nią pobawić. Wszyscy poszli do kuchni na kolację, a ja zasnęłam na swoim wielkim psie. Też jest fajny i (co najważniejsze) nie ucieknie mi za siateczkę w oknie. Byłam okropnie zmęczona tym polowaniem.

Kliknij miniaturkę
Ostatnio edytowano Pon sie 09, 2010 3:01 przez vega013, łącznie edytowano 15 razy

vega013

Post » Nie sie 08, 2010 21:57 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

Agn pisze:Cieszę się, że znowu Wam się udało przechytrzyć choróbsko Lili. :D

My też się bardzo cieszymy. Cały czas jednak mamy wrażenie, że chodzimy po cieniutkim lodzie, który wprawdzie trzeszczy i otwiera niebezpieczne szczeliny, ale jeszcze wytrzymuje nasz ciężar. Jednak w każdej chwili może się załamać... Na razie cieszymy się każdym dniem spędzonym z Lili, bo każdy taki dzień jest prezentem od naszej Malutkiej Gwiazdeczki.

Obrazek
W ciągu dnia Lili podsypiała podczas zabawy myszką. Jest słabiutka jeszcze, ale chce się bawić i jest zainteresowana otoczeniem. W dodatku ładnie je :lol:
Ostatnio edytowano Pon sie 09, 2010 3:09 przez vega013, łącznie edytowano 3 razy

vega013

Post » Pon sie 09, 2010 2:11 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

Zagadka

Obrazek

Jak widać na fotce, telewizor wisi pod samym sufitem. Pod półką z dekoderem jest goła ściana. Wokół również nie ma żadnych półek. Obok stoi szafa, której góra sięga wyżej niż półka z dekoderem. Zachodzimy z TŻetem w głowę, jak on tam wlazł.

Kliknij miniaturkę

vega013

Post » Pon sie 09, 2010 2:21 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

Obrazek
Wedelek w roli ufokotka.

vega013

Post » Pon sie 09, 2010 11:27 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

Obrazek
Życzymy miłego dnia :lol: :lol: :lol:

vega013

Post » Pon sie 09, 2010 12:16 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Lili już lepiej :) FOTKI

Obrazek

Dziś jakiś gorszy dzień. Całe 10 minut namawiałam Gwiazdeczkę, żeby zjadła trochę "mleka" zrobionego z Conv. w proszku. Trochę zjadła w końcu, ale bez entuzjazmu. Resztę dałam Wedelkowi. Ta papka nie może stać i czekać na następny posiłek, ponieważ robi się nieapetyczna.
Ostatnio edytowano Pon sie 09, 2010 16:17 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Post » Pon sie 09, 2010 13:53 Re: ***BOKIRA [*]*** LILI w akcji - fotki i fotostory :))

Witamy poniedziałkowo :) Lubimy poniedziałki, jeśli Duża ma urlop
PIK

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon sie 09, 2010 14:02 Re: ***BOKIRA [*]*** LILI w akcji - fotki i fotostory :))

:1luvu: :1luvu: :1luvu: Lili :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wedelek.... Ty moja mleczna, wedlowska czekoladko :*:*:*:*:*:*:*:* Nawet w roli ufokota jestes cudny :1luvu: :1luvu:
Oliwunia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Z reszta caaaaaala kocia banda jest przepiekna :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon sie 09, 2010 16:09 Re: ***BOKIRA [*]*** LILI w akcji - fotki i fotostory :))

Witajcie Kochane Cioteczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Oto dzisiejsze fotki Lili. :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kliknij miniaturkę

.

vega013

Post » Pon sie 09, 2010 16:27 Re: ***BOKIRA [*]*** LILI w akcji - fotki i fotostory :))

Kociara82 pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu: Lili :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wedelek.... Ty moja mleczna, wedlowska czekoladko :*:*:*:*:*:*:*:* Nawet w roli ufokota jestes cudny :1luvu: :1luvu:
Oliwunia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Z reszta caaaaaala kocia banda jest przepiekna :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dziękujemy pięknie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kliknij miniaturkę

.

vega013

Post » Pon sie 09, 2010 23:08 Re: ***BOKIRA [*]*** LILI w akcji - fotki i fotostory :))

Obrazek

Wiecie, co przed chwilą zrobił ten przestępca?

Zrzucił mi kiełkownicę. Już naprawdę nie wiem, gdzie stawiać coś, co jest mi potrzebne. Filuś wlezie dosłownie wszędzie. W rezultacie owego chuligańskiego wyczynu dwa pojemniczki do kiełkowania połamały się. Ale - jeden został, i to jest dobra wiadomość. W końcu nie potrzebuję dużo kiełków, jeden pojemniczek powinien mi wystarczyć.

Biedak wystraszył się i w gruncie rzeczy żal mi go... Ponosiłam skubańca na rękach, niech wie, że się nie gniewam. Może się mylę, ale on nie sprawiał wrażenia, że zdaje sobie sprawę iż jego Duża potrzebuje kiełków do diety. Mało tego, wyraźnie nie żałował, że zmniejszył możliwości pozyskiwania tychże...

vega013

Post » Pon sie 09, 2010 23:13 Re: ***BOKIRA [*]*** LILI w akcji - fotki i fotostory :))

ach te biale skarpetki :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]