Rysiek [*], Mefisto [*], Nikita, Rudi, Nora [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 23, 2010 20:06 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

shira3 pisze:Biedny kotek, jego artyzm niedoceniony.... :|
:ryk: :ryk:
Po co kupujesz takie drogie? 8)

Kupilam oczywiscie na przecenie :wink:
Jak zwykle. Wszystkie ciuchy kupuje na przecenach.
Ale szkoda ich, bo ladne sa... (byly... :evil: )
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Nie maja 23, 2010 20:14 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Z innej beczki - jeśli pękną wały w Wa-wie, jesteśmy pierwsi do zalania.
Mieszkamy tuż przy Wale Miedzeszyńskim.
Naszemu mieszkaniu nic nie grozi, bo to 14 pietro,
ale jakby blok podmylo,
jakby nam wyłączyli prąd, wodę... i kazali się ewakuować,
to nie wyobrazam sobie ewakuacji z 5 kotami :strach:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Nie maja 23, 2010 20:23 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

E, no co ty....Mój wujek na wrocławskim Kozanowie już drugi raz zalany. W 97 woda była do 2 piętra a oni mieszkają na 6, teraz do parteru zalany i ewakuować się nie muszą. Prądu i wody nie mają wprawdzie ale mieszkają :roll: . Będzie ok... :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie maja 23, 2010 20:32 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Dziś sie zestresowalam, bo takie kartki u nas wszedzie powywieszali,
co nalezy robic w wypadku powodzi, kiedy usłyszy sie syrene alarmową...
Brzmi strasznie...
Obejrzalam w necie mapke terenow zagrozonych w Wa-wie i jest na niej całe moje osiedle.
Ja sie moge przeprowadzic do ojca na jakis czas, ale co z kotami?
Ojciec mnie z nimi pod swoj dach nie wpusci...
Lepiej nie myslec...
Obrazek

ewaw

Post » Nie maja 23, 2010 20:35 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Oby Was nie zalało... :ok:

myślę, że ja bym się nie ewakuowała... tylko zrób zapasy wody, tak na wszelki wypadek...

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto maja 25, 2010 12:41 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Cholerne koty :evil: :evil: :evil:
Czasem mam naprawdę dość. Dziś w nocy wdarły się WSZYSTKIE do szafy.
Mefisto otworzył drzwi, ale nie tak, jak zwykle, że się wślizgnął do środka i drzwi zamknął,
tylko otworzył drzwi na oścież. Pozostałe oczywiście skorzystały z okazji.
Rano miałam wszystko pościągane z wieszaków, pogniecione, pozaciągane i wywleczone z szafy...
Wszystkie koty zadowolone spały sobie w szafie.
W szufladzie w szafie miałam schowaną dużą grafikę, którą dostałam kiedyś w prezencie od artysty.
Grafika owinięta w folię bąbelkową, która się gadom bardzo spodobała,
więc wyciągnęły grafikę z szuflady i wygniotły ją.
Mam dość. Takie akcje, a ja mam mega doła, bo wczoraj dowiedziałam się,
ze w muzeum pracuję tylko do końca czerwca i potem bye bye.
Od lipca jestem wiec znowu bezrobotna.
A do tego facet, którego ostatnio poznałam, najcudowniejszy chyba facet na świecie, który mnie lubi,
prawi mi komplementy, puszcza oczka itd itp... przyznał się, ze ma "lubą". Niestety ja zdążyłam się już zakochać.
Zeby było śmieszniej, wymacałam sobie guza... Może to nic, a jak sie okaze, ze jednak jakies cholerstwo...
Czuję się skończona na każdym froncie.
A koteczki swą dzisiejszą akcją dobiły mnie już totalnie.
Mam migrenę i nie mam już siły na nic. :(
Obrazek

ewaw

Post » Wto maja 25, 2010 12:46 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Słońce, gdzie ty ich poznajesz?

Szkoda pracy, trzymam kciuki za nową, lepszą :ok:

A koty bym podusiła albo zastrzeliła, ciągle swoim to obiecuję :twisted:
U mnie jedna szafa zamykana na klucz, drugiej jakoś otworzyć nie umieją. Też bym się wściekła w takim przypadku.
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto maja 25, 2010 12:52 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Ta szafa nie ma klucza, dziś wymyśliłam, że można uchwyty związać np. gumką.
Tak zrobiłam, ale nie jestem pewna, że cholery tej gumki nie ściągną i nie wlezą tam znów :evil: :evil: :evil:

Facet jest naprawdę fajny, mogłabym mieć takiego męża.
Niestety poznałam go za późno. Zawsze coś jest nie tak.
Chyba wisi nade mną jakieś fatum.

A pracować pójdę chyba do sklepu, bo nie mam żadnych innych pomysłów w tej chwili...
Obrazek

ewaw

Post » Wto maja 25, 2010 12:57 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Oj Ewa...no..... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto maja 25, 2010 13:37 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

W Ikei, a może i w innych sklepach, są takie zabezpieczenia, żeby dzieci szaf nie otwierały. Może to by się sprawdziło?

Kicorek

Post » Wto maja 25, 2010 13:50 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Ostatnio w IKEI szukałam czegoś takiego i nie mogłam nigdzie znaleźć... Gdzie to leży?
Obrazek

ewaw

Post » Wto maja 25, 2010 14:21 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Nie mam pojęcia, dawno kupowałam. A na stronie Ikei nie mogę znaleźć :(

Kicorek

Post » Wto maja 25, 2010 17:35 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

jak znajdę takie zamykadło to Ci prześlę:) miałam tego sporo ale siostra większość wywiozła w Beskid Sądecki ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Wto maja 25, 2010 20:24 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Co do szafy - na pewno są jakieś zabezpieczenia przed dziećmi, które podziałają....

Pracą się nie przejmuj.. wiem, że jest potrzebna, itp, niedawno byłam bezrobotna, i wiem jak to jest.... ale dasz radę, i znajdziesz coś lepszego :ok:

A co do facetów - niestety, czasem tak bywa, ale na pewno w końcu znajdziesz tego właściwego, który będzie wolny, itd...
będzie lepiej - po każdej nocy przychodzi dzień :ok:
wiem co mówię... z doświadczenia....

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon maja 31, 2010 20:38 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Ależ ja się zdenerwowałem dziś! :evil: :evil: :evil:
No mówię Wam! Do tej pory nie mogę dojść do siebie.
A było tak:
Duża do domu wracała. Słyszymy, że drzwi otwiera i z kimś tam
gada na korytarzu. Reszta oczywiście przezornie dała dyla pod łożko,
bo jak obcy w pobliżu, to należy się kryć. Ja tam się nie boję, więc jak Duża
drzwi uchyliła, to ja myk na klatkę. Torba z zakupami przy drzwiach stała, zacząłem
więc robić przegląd, co tam Duża dobrego kupiła i nawet nie zauważyłem,
że w tym czasie nade mną stanął... PIES! Nie zwróciłem na niego w ogóle uwagi,
bo ja przygłuchy jestem... a ten do mnie startuje z mordą, że niby bawić się chce,
czy co, a faflunił się tak, bo to bokser był, a wielki jaki!!! :evil: :evil: :evil:
Jak do mnie dotarło, co się dzieje, to mi wszystkie włosy na grzbiecie i ogonie dęba stanęły!!!
Odskoczyłem, syczę na niego, a ten nic, dalej z tym pyskiem plaskatym do mnie!
To ja go łapą zdzieliłem, a ten nic!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
Duża się zestresowała chyba i chciała mnie zasłonić, a że wkurzony już ostro byłem,
to i jej przyładowałem, aż spodnie jej podarłem!
Serce to mi tak waliło, palpitacji normalnie dostałem! A ten wstrętny potwór dalej do mnie,
nic do niego nie docierało!!! :evil: :evil: :evil:
Duża mnie na ręce wzięła i do mieszkanie wsadziła, a ten pies na drzwi skakał i wył jeszcze długo,
aż go w końcu zabrali. No, teraz to ja już wiem, jakiego my sąsiada mamy! :evil: :evil: :evil:
Długo jeszcze nie mogłem się upokoić, taki napuszony jeszcze z pół godziny w kącie siedziałem
i nie dawałem się nikomu dotknąć. No bo przecież ja o mało zawału nie dostałem!
Głupia ta nasza Duża, że mi na ten korytarz pozwoliła wyjść, jak wiedziała, że tam pies biega :evil: :evil: :evil:
A ona mówi, że piesek mlodziutki i ona myślała, że ja się z nim bawić będę! :evil: :evil: :evil:
Niedoczekanie! I ci sąsiedzi nasi tez tak mówili, że ten piesek kotki lubi i się bawić chciał! Grrrrrrrrrrrrrr...
No zły jestem, mówię Wam, na Dużą się obraziłem, a tych sąsiadów to w ogóle nie chcę znać i już!
A ten pies cały to niech się trzyma z daleka, bo za drugim razem jak mu przysolę po nosie, to się nie pozbiera! O!!!
Wkurzony Rudzik
Obrazek

ewaw

[poprzednia][następna]