Bestia - [`]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 21, 2009 20:28

Smutno...
:cry: :cry: :cry:

(')
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt sie 21, 2009 20:32

Chociaż przed smiercią miał przedsmak raju :cry: :cry: :cry:

[']

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pt sie 21, 2009 20:36

Żal... żal że tak krótko miał swój dom... Ale z drugiej strony, gdyby nie ty, Malati, on odszedłby wcześniej. Samotny i zapewne w bólu.

Dobrze, ze z nim byłaś.

Przytulam...

Bestia ['] ['] [']
Biegaj tam, za Tęczowym Mostem, wielki, wspaniały kocie. Spotkasz tam przyjaciół.
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Pt sie 21, 2009 20:39

Tak bardzo mi smutno się zrobiło :(
Polubiłam tego kota, sposób jaki o nim pisałaś...
Strasznie, strasznie mi przykro :(

Miał jednak troszkę szczęścia w kocim życiu. Dowiedział się jak to jest mieć dom, łózko, dużą spełniającą kocie zachcianki. Miał komu zamruczeć w ucho, kogo udeptać. On wiedział. Wiedział,że jest człowiek, który go pokochał.

Ech, smutno...

Przytulam.
I ciągam nosem.

Trzymaj się kochana.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pt sie 21, 2009 20:40

Zuzanko, ciężko doświadcza Cię los. Jednak już z doświadczenia i obserwacji w mojej pracy wiem, że takie doswiadczenia trafiają się najlepszym ludziom, najlepszym domom. Jakoś zwierzaki wiedza, ze mimo, ze będą u kogoś takiego krótko, że człowiek będzie cierpiał, to jednak trafiają właśnie na niego. Serce mi pęka, kiedy do najwspanialszych domów dla zwierząt trafiają koty czy psy na chwilę, na chorobę, na śmierć. Ten dom bierze kolejne zwierzę i znowu los powtarza okrutne rozwiązanie. To boli bardzo, ale coś w tym jest. Myślę, że "nasz" Qua podpowiedział Bestii, że u Ciebie będzie mu łatwiej odejść.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pt sie 21, 2009 20:48

Dziękuję Wam dziewczyny.

Tak sobie myślę, że zostałam domem ostatniej szansy. Jeśli są jacyś właściciele nerkowców to zapraszam na PW, chociaż pierwszeństwo ma Tufcio.

To wątek Bestii... ale na horyzoncie nowe wyzwanie. Dziewczyny a może zgodzicie się na wymianę? Będę do Was w tej sprawie pisać.

Na pewnej augustowskiej wsi mieszka mała kotka. Podobno bardzo inteligentna. Jak tylko słyszy dźwięk zacinanej żyłki rzuca się do ryby, która się zaraz za nim pojawia. Niestety mieszka na podwórku, gdzie dominuje suka, która wszystkie koty morduje. Nikt nie wie jak kotka tyle przeżyła. Trzeba ją ratować, zamknęłam na Nią serce ale...

no i ja nie jestem gotowa do posiadania małego kociaka. Nie mam na to czasu i możliwości. Nie wiem jak to jest :oops: ale mogę wziąć stare, schorowane kocisko, tylko dla małej potrzebny jest domek, choćby tymczasowy ;/

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Pt sie 21, 2009 20:52

(') tak dziwne i kruche jest życie kotów
JM Qua (*)

JOANNAM

Od: Pon lis 24, 2008 14:54

Post » Pt sie 21, 2009 20:54

[*] :cry: :cry: :cry:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt sie 21, 2009 21:07

Bardzo mi przykro Malati....
Jednocześnie cieszę się bardzo, że Bestia odchodził kochany...spokojny...chciany i nie bezimienny !!!

Dużo ciepłych myśli się dla Ciebie i dla Twoich kocich aniołków :*

[*]

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pt sie 21, 2009 21:31

(*)

SARCIA

Od: Sob mar 08, 2008 16:59

Post » Pt sie 21, 2009 21:58

Malati pisze:Dziękuję Wam dziewczyny.

Tak sobie myślę, że zostałam domem ostatniej szansy. Jeśli są jacyś właściciele nerkowców to zapraszam na PW, chociaż pierwszeństwo ma Tufcio.

To wątek Bestii... ale na horyzoncie nowe wyzwanie. Dziewczyny a może zgodzicie się na wymianę? Będę do Was w tej sprawie pisać.

Na pewnej augustowskiej wsi mieszka mała kotka. Podobno bardzo inteligentna. Jak tylko słyszy dźwięk zacinanej żyłki rzuca się do ryby, która się zaraz za nim pojawia. Niestety mieszka na podwórku, gdzie dominuje suka, która wszystkie koty morduje. Nikt nie wie jak kotka tyle przeżyła. Trzeba ją ratować, zamknęłam na Nią serce ale...

no i ja nie jestem gotowa do posiadania małego kociaka. Nie mam na to czasu i możliwości. Nie wiem jak to jest :oops: ale mogę wziąć stare, schorowane kocisko, tylko dla małej potrzebny jest domek, choćby tymczasowy ;/

Malati nie znam Cie.....znam tylko z forum...ale jestes wielka...wielka jak nie wiem co.

Powodzenia dziewczyno.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Sob sie 22, 2009 6:43

Zu, wszystko co chciałabym Ci powiedzieć, dziewczyny już pięknie napisały.

Historia Bestii to historia wielu bezdomnych czy porzuconych kotów, prawda?, ale inne nie mają tej szansy zaznać, choćby krótkiego, ciepła kolan. Płaczemy, bo Bestię zabrał los, ale płaczemy jednocześnie nad bólem tych innych niechcianych.

A Ty zrobisz to znów dla jakiegoś starego, sponiewieranego, Bezimiennego....
Ściskam Cię mocno, kochana Zu i życzę dużo siły.
Po paru latach jakie od dnia stworzenia przeszły, dziś już jasno widać, że Panu Bogu poza kotami nic się do końca nie udało. Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata łącznie z psami jest wadliwa. Taki jest obiektywny stan rzeczy i daremnie jest i nie należy się nań uskarżać
J. Pilch

malwina

Od: Sob lut 18, 2006 19:40

Post » Sob sie 22, 2009 7:26

Nie umiem teraz znaleźć słów, które chciałabym napisać. :(
Cały czas wierzyłam i trzymałam kciuki, a los po raz wtóry okazał się bezlitosny. Bestia tak bardzo zapadł mi w serce przez ten za krótki czas jak był u Ciebie.

Śpij spokojnie kochany kocie(')...........................
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob sie 22, 2009 8:06

Zu, tak sobie o tobie pomyślałam i o... rudasie z Koterii, kocie wyjątkowym... seniorze. Gdybyś kiedyś chciała... Tak strasznie mi przykro z powodu Bestii, strasznie. Nie tak miało być, ale dobrze, że chociaż na chwilę ten kot wiedział, że ktoś go kocha. Pozdrawiam.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Sob sie 22, 2009 8:08

Zu, bardzo mi przykro.
Miałam nadzieję, że dłużej będziecie się mogli sobą nacieszyć :(.

[']
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

[poprzednia][następna]